Kyllä kryptohuijaus kannattaa

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kryptomaailmassa-kuohuaa-jalleen-miljardiluokan-yritys-konkurssiin/8464754

”New Jerseyssä päämajaansa pitävä Voyager kertoi konkurssihakemuksessaan, että yrityksellä on yhteensä 100 000 velkojaa ja taseessa 1–10 miljardia dollaria.

Kassavaroja yrityksellä on oman ilmoituksensa mukaan 110 miljoonaa dollaria, käteisenä ja krypto-omistuksina.”

Siis ihmiset ovat antaneet rahaa miljardeja ja firmasta on kadonnut miljardeja  eli melkein kaikki sinne maksettu raha – jonkun huijarin taskuun ilmeisesti pääosin.

6 vastausta artikkeliin “Kyllä kryptohuijaus kannattaa”

 1. Olen kokeillut viime aikoina sijoittamista osakerahastoihin ja osakkeisiin, mutta kryptoihin en koske. Ne ovat kyllä tarjonneet mahdollisuuden saada nopeasti suuria voittoja kun kryptovaluutoiden arvo katosi. Mutta yhtä nopeasti näyttää niiden arvo laskevankin. Tietenkin kaiken rahan arvo perustuu tietyllä tavalla luottamukseen, mutta kryptot ovat kyllä mielestäni oma juttunsa. Jos ostan vaikka Nordnetin indeksirahasto Suomea, niin rahani ovat kiinni suomalaisissa yrityksissä, tai vaikka Teslaa etorossa niin senkin takana on oikea yritys, Konkurssin mahdollisuus tietenkin on, mutta osakkeen arvon putoaminen nollaan harvinaista ja varsinkin kun hajauttaa ostamalla eri yrityksien osakkeita tai rahastoja joissa on jo hajautus valmiina niin eivät ne kaikki yritykset kaadu ellei tule maailmanloppu ja sitten ei rahaa enää tarvikaan. Mutta krypton takana ei ole muuta kuin ihmisten uskoa siihen että ne ovat arvokkaita. Huteran tuntuista siis; jos ihmiset lakkaavat uskomasta niin arvo romahtaa.

  Kryptot ovat myös eettisesti huono ratkaisu. Kryptoja ”louhitaan” ratkaisemalla tietokoneilla matemaattisia yhtälöitä joiden ratkaisemisesta ei ole kenellekään hyölyä. Louhinnasta on tullut niin laajaa, että koneet vievät valtavasti energiaa ja haittaavat jo ilmastotavoitteisiin pääsemistä. Lisäksi rikolliset suosivat kryptoja, kai koska niitä on vaikea jäljittää.

  Eipä sureta vaikka kryptot romahtavat.

 2. Jatkaen Norpan kulmasta. Kyllä minäkin olen sijoittanut jos johonkin touhuun, riskimmästä päästä kasvuyrityksiin, warranteihin, kuponkeihin ja muihin johdannaisiin – mutta jokaisessa niissäkin on ollut jotain konkreettista. Jotain oikeaa toimintaa oikeassa maailmassa joka vaikuttaa siihen miten niillä menee.

  Kryptot ovat alempiarvoisia kuin pyramidihuijaukset.

 3. Euro ja dollari menettää arvoa kokoajan, joten ei ole mitään järkeä pitää rahaa pankissa.

 4. Minusta taas rahan kanssa pelaaminen kertoo elämänarvojen olevan ”metsässä”, muualla kuin itse elämässä ja sen oleellisessa tarkoituksessa.
  Riittävä kassavara riittää ja silmät voivat levätä vaikka vanhassa metsässä kassavarana. Mutta sitäkään, eikä maatakaan saa omakseen, se on vain määräajan ”vuokralla”.
  ”Vuokranantajan” kuoltua, perinnöksi jää verissään riitelevä jälkipolvi elämää suurempana asiana.

  1. Mutta, jos varallisuutta on syntynyt hyvällä omalla työllä tai rehellisesllä yritäämisellä se on kunnioitettavaa ja, jos sitä vielä käyttää kunniallisesti kehittämiseen tai yhteiskuntaa hyödyttäen, ok !
   Saman koskee perintöjen vaalimista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *