Mielenkiintoinen ilmiö sähköpostissa

Sähköpostiini kilahtaa ajoittain ilmoituksia kaikenlaisista naikkosista.

Olen merkinnyt ne sitä mukaa roskapostiksi ja sinne ne nykyisin menevät.

Kuitenkin viime aikoina on ilmennyt, että osa roskapostiksi merkityistä ilmestyykin merkkeineen saapuneiden kansioon.

Kun niiden roskapostimerkkiä klikkaa, se poistuu ja toisella klikkauksella se palaa, mutta viesti ei poistukaan normaalisti roskapostikansioon.

Hiiren oikealla napilla klikattuna on valikkoon ilmestynyt uusi vaihtoehto.: ”Siirrä takaisin roskapostikansioon”.

Millähän kikka-kuutosella nuo pellet ovat tuon roskapostiasetuksen kiertäneet tuolla tavoin?

6 vastausta artikkeliin “Mielenkiintoinen ilmiö sähköpostissa”

 1. Ei minulla gmailiin mutta facebookiin on tullut kaveripyyntöjä naisilta joita en tunne. Olen poistanut ne pyynnöt samantien.

  1. Minulle tuli kaveripyyntö henkilöltä jota en tuntenut. Ihmettelin asiaa, mutta koska profiilin mukaan kyseessä oli nuori jalkapalloilija Tampereelta joka aloitteli ammattilaisuraa ulkomailla, niin ajattelin että voisihan tuota olla hauska seurata. Niinpä hyväksyin pyynnön. Parin viikon päästä tuota henkilöä ei enää löytynyt kaverilistaltani. Sen sijaan siellä oli joku ihmeen thaimaalainen tai vietnamilainen henkilö, jota en ollut koskaan kaverikseni ottanut. Poistin oudon tyypin. Kyseistä jalkapallilijaa taas ei enää löytynyt Facebookista ollenkaan. Profiilissa ollut kuva kyseisestä urheilijasta kyllä löytyi netistä, joku oli sillä tekaissut valeprofiilin. Huijauksen tarkoitus jäi epäselväksi.

   Toisella kertaa taas joku nainen tyrkyttäytyi kaveriksi. En huolinut, myöhemmin sain varoituksen: naisen tarkoituksena oli hankkiutua miesten kaveriksi ja myydä sitten jotain vippejä.

 2. Tietämättä sähköpostijärjestelmää mitä käytät ja olosuhteita, en osaa sanoa. Voi olla toki jokin ohjelmavirhe tai sitten vain asetus vinksallaan.

  Viestin voi aina vain perinteisesti poistaa, merkitseminen roskapostiksi on harvoin hyödyllinen toiminto.

  1. Olen jo pari vuosikymmentä käyttänyt Thunderbirdiä, koska en luota suurten toimijoiden omiin virityksiin.
   Tämä kuvaamani ilmiö on kuitenkin esiintynyt vain muutaman viikon ilman mitään asetusten muutoksia
   Se nimenomaan on uutta, että nämä viestit saavat automaattisesti roskapostinmerkin, mutta siirtyvät siitä huolimatta silti saapuneisiin ja todellakin ilmeisesti sieltä pomppaavat, koska tuo vaihtoehto ”siirrä takaisin roskapostikansioon” , on uutena ilmestynyt valikkoon.

 3. Thunderbirdiä itsekin käytän. Siinä tuo roskapostitoiminto on aika turha, koska se ei itsessään tee muuta kuin kosmeettisen merkinnän siihen. Näppäimistön delete-nappia itse tykkään vaan painaa kun roskaa tulee, eikä tehdä siitä sen isompaa numeroa.

  1. On se siedettävästi suodattanut ja siirtänyt merkityt osoitteet roskapostiin.
   Ongelmana oli kuitenkin se, että sinne meni asiallisiakin viestejä ja vieläpä jossainvaiheessa suoraan pihalle.
   Siksi otin käyttöön tuon suodatuksen ja se siirtää sitten lukematta ne roskapostikansiosta 3 päivän päästä roskakoriin, mistä voin tarkistaa, ettei lukemattomissa ole katoamassa mitään tarpeellista.
   Tämä jonkin osoitteen lähettämän roskapostin sitkeä ilmestyminen saapuneisiin oli yllätys.

Kommentoi