Talouden katastrofi hehkuu jo kirkkaana

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009078084.html

”Valtion velka on noussut korkealle viimeisen 15 vuoden aikana, ja tietysti räjähdysmäisesti tällä vaalikaudella, mutta ylipäätään 2008 vuodesta lähtien.”

Valtiovarain­ministeriön budjetti­päällikkö huolissaan valtion­velan korko­menoista – ”Näillä näkymin nousevat useampaan miljardiin”

Räjähdysmäisesti noussut velka ja sen päälle miljardien vuotuiset pysyvät lisämenot ei tidellakaan ole luonut mitään kestävää – paitsi katastrofin.

Marinin hallitus ei edes halua suitsia holtitonta rahanjakoa ja odotettavissa on, että nykyhallituksen ministerit syyttelevät seuraavaa hallitusta, mikä pakosta joutuu leikkaamaan menoja nykyhallituksen päätösten takia.

Valitettavasti, jos demut ja kepu ovat seuraavassa hallituksessa, holtiton meno jatkuu.

5 vastausta artikkeliin “Talouden katastrofi hehkuu jo kirkkaana”

 1. Kyllä vasemmistokin on seuraavassa hallituksessa – ei tosin vasemmistoliitto. Suomi on vankasti porvarillinen maa, kansa ja yhteiskunta. Näin muodoin myös eduskunta on sitä niin pitkälle tulevaisuuteen kuin vain katse kantaa. Tästä seuraa että hallitusta jossa olisi hallitseva vasemmistohegemonia ei tulla näkemään. Porvarienemmistöinen (kepu, vihreät, rkp) on nykyinen hallituskin. Samoin tulee olemaan seuraavakin hallitus jossa vasemmistolla on vahva edustus SDP:n voimin, mutta hallituskumppanit kokoomus ja keskusta muodostavat selvän porvarienemmistön. Tämän pitemmälle vasemmistopolitiikassa ei Suomen vasemmisto voi päästä. Mutta näin päästään sangen, jopa riittävän, pitkälle. Tämän on osoittanut maan kehitys sodan jälkeisellä ns. toisen tasavallan kaudella jota on leimannut vahva punamulta-akseli akselin kummankin pään ja koko pituudenkin eduksi. Kun nyt akselin toisen pään muodostanut maatalousväestö on suuresti supistunut, ei itse akseli kuitenkaan ole . Tilalle astuu kokoomus, joka on korjannut merkittävän osan entisen maalaisliiton äänestäjistä näiden muutettua taajamiin. Maltillinen siipi on vahvoilla sekä kokoomuksessa , vaikka ei sitä ,Pallea mukaellen, “tyhmempi heti huomaa” – että SDP:ssa eikä keskustakaan ole mihinkään suuntaan radikalisoitumassa, joten tämä kolmen kimppa on tulevien vuosien malltillinen toimiva hallitusratkaisu. Ratkaisuun kuuluu toimintakyvyn takaavana oleellisena osana se että kaikki muut puolueet ovat oppositiossa parlamentaristisen demokratian sekä hengen että kirjaimen mukaisesti

  1. Suurin kysymys on kokoomus, millä politiikalla, kuka johtaa, vastaavatko huutoonsa yhteiskunnan saneerauksesta, jota kukaan muu ei hyväksy ???
   Vaalivoitto ei takaa pääministeriyttä eikä edes hallituspaikkaa.

   1. Vielä suurempi kysymys on, millä konstilla menot pienennetään todellisten tulojen suuruisiksi.
    Siihen ei ole jatkuvaan velan lisäämiseen perustuvaa kikka-kuutosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *