Tuomio tuli – sananvapaus voitti vielä…

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/13512b50-ab30-4b36-bbcf-fac65bc01c28

”Päivi Räsäsen kaikki syytteet homopuheista hylätty”

Tuomio tuli, vaan eiköhän se valtakunnanvainooja jatka kaikki loputkin oikeusasteet.

Oikeuden peruste oli, että ”lausunnot loukkasivat homoja mutta eivät olleet vihapuhetta”.

Sinänsä aivan totta.

Räsäsen kommentit ovat useinkin monessa mielessä epämiellyttäviä, mutta sananvapauteen kuuluu sekin.

14 vastausta artikkeliin “Tuomio tuli – sananvapaus voitti vielä…”

    1. Taatusti menee.
      Eihän ristiretkeä hylätä vain pienen takaiskun takia.
      Jos hovissa tulee turpiin millään tavalla, niin sitten koitetaan vielä päästä korkeimpaan.
      Ideologinen ristiretki tulee jatkumaan myös muissa jutuissa viimeisen päällr.

  1. Ei tämä Räsänen ihan puhdas pulmunen ole, tässä on muuten sitten ennakkotapaus kun ”isoa kirjaa” ihmisen kirjoittamaa best selleriä voi siteerata ja nojata puheissaan siihen, seuraavan alkaa joku ”Koraani case…” eli näitä best sellereitä lainaten saa puhua ja mölytä mitä vaan…sairasta, sanoisin.

    1. Kuten olen joskus todennut, en pidä kaikesta, mitä saa sananvapauden nimissä sanoa.
      En kuitenkaan millään perusteella hyväksy sananvapauden rajoittamista jonkun kohdalla vain ideologisen näkemyksen perusteella samaan aikaan, kun toisten vastaavaan toimintaan ei kuitenkaan puututa.
      Sitä tämä valtakunnansyyttäjä sakkeineen nimenomaan harrastaa.

      1. Juu, sananvapaus pitää olla ja tämä valtakunnansyyttäjä saa nyt etsiä lisää syytettäviä…siinäpä sille dilemma. Tämäkin leikki maksoi 50 000€ valtiolle…

  2. Syytäjä olisi luopunun syytteistään, jos Räsänen olisi sanonut irtisanoutuvansa lausunnoistaan.
    Onneksi ei tähän alentunut.

    1. Tätä olen ihmetellyt: jos ”katuu” ja ilmoittaa muuttaneensa mielipiteensä niin ei joudu syytetyksi. Tulee mieleen muuan Galileo Galilei joka välttyi tuomiolta kiellettyään julkisesti puheensa ja Martin Luther jolta vaadittiin samaa. Mutta silloinhan olikin inkvisitio joka tutki harhaoppeja. Nykyisin luulisi että teoista rangaistaan eikä mielipiteistä. Jos on rikkonut lakia niin tuomio pitäisi tulla, jos taas ei niin sitten ei rangaistustakaan. Mitä väliä sillä on mikä on nykyinen mielipide? ”Pidän nykyisin ryöstämistä tuomittavana, tuomitsen aiemmat tekoni.” ” Jaahas no eihän tässä sitten mitään.”

  3. No ihan liikaa meillä rajoitetaan. Jos raamatun kirjoittajia ei ole tuomittu niin totta sitä voi siteerata kunhan ei lisää perään jotakin josta jne…

    1. Poliisihan totesi saman jo alkuunsa mutta valtakunnansyyttäjä luulee tietävänsä paremmin. Onneksi jää kohta eläkkeelle. Syytteeseen ei saatu oikein konkretiaa niin siihen yritettiin keksiä asioita. Syyttäjä esimerkiksi väitti että synti on myös maallinen käsite. Ehkä jossain sananparsissa jollakin tavalla mutta Räsänen kyllä käytti sitä nimenomaan uskonnollisessa kontekstissa. Lisäksi syyttäjä väitti Räsäsen esittäneen homoseksuaaleja alempiarvoisiksi kuin muita vaikka Räsänen puhui teoista, ei henkilöistä.

      Mielestäni Räsäsen puheiden tulkinta ja tuomiot kuuluvat siihen ympäristöön missä ne on esitettykin, keskusteltakoon niistä teologisesti ilman että maallisia viranomaisia vedetään mukaan. Ainakaan kiistat synnistä eivät kuulu maalliseen oikeuteen.

      1. Toiviainenhan tässä osoittaa vihaa, kun rajoittaisi yhden uskontoryhmän perustuslaillista oikeutta sanan,ja uskonnonvapauteen, joten hänenhän siellä kuuluisi istua syytetynpenkillä, saataisiin ennakkotapaus demokratian irvikuvasta, kun syyttäjä istuu syytettynä.

  4. Tässä kohtaa on turha hengähtää – lähes jokainen sananvapaustuomio kääntyy korkeimmassa oikeudessa syyttäjän tahdon mukaiseksi. En näe miksi niin ei kävisi nytkään. Kaikki sitä ennen on vain teatteria.

  5. Ilman muuta oikeuden päätös oli voitto sananvapaudelle.
    Veikkaan että syyttäjä (kiilusilmäinen ja demlahenkinen) valittaa päätöksestä.

    ”Raija Toiviainen (s.1954) aloitti apulaisvaltakunnansyyttäjänä Jorma Kalskeen seuraajana heinäkuussa 2016. Tehtävässä hän kertoi ottavansa erityiseen tarkkailuun tuomioistuinten antamat rangaistukset niin sanotuista vihapuherikoksista. Toiviainen nimitettiin valtakunnansyyttäjäksi 1. elokuuta 2018 alkaen. Sitä ennen hän oli toiminut määräaikaisena valtakunnansyyttäjänä, kun Matti Nissinen oli pidätetty virantoimituksesta rikosepäilyn vuoksi. – Wikipedia-artikkeli otsikolla ”Raija Toiviainen”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *