Vaalipuheet ja äänestäminen

Vaalipuheet ovat mielenkiintoisia.

Erityisesti se, että vastaa suoraan ja rehellisesti kysymyksiin antaa luottamusta.

Poliittisesta ideologiasta huolimatta ajattelin äänestää erästä henkilöä, vaan se luottamus katosi, kun en saanut vastausta kysymyksiini.

Liekö vastaus olisi ollut minulle epämieluisa vai mahdolliselle vastaajalle – en tiedä, mutta ei kai sillä sitten ole väliä.

17 vastausta artikkeliin “Vaalipuheet ja äänestäminen”

  1. Kunpa useampi käyttäytyisikin kuten Juhak, mutta kun ei. Ja tämän tietävät ehdokkaat, kauniilla, katteettomilla puheilla ne äänet enemmistöltä kerätään. Suoraselkäisyys kostautuu, puheet leikkauksista ovat ehdokkaalle oman oksansa sahaamista. Tällaista taustaa on demokratialla.

  2. Kai tuossa aluevaalin äänestämisessä on tärkeintä valita sellainen henkilö ja puolue, joka tuntee asiat, on kokenut poliitikko ja kuuluu porukkaan, jolla on yhtesityökyky viedä asioita eteenpäin. Raamit on annettu, ei niitä vastustamalla tai bensan hintaa äänestämällä.
    Nyt on niin tärkeät vaalit erityisesti vanhushoidon kuin muun lähisoten tähden, että on hullujen huoneen paikka sille, joka ei äänestä.

    1. Minä äänestän bensanhinnan korottajia vastaan myös aluevaaleissa, koska hehän ovat täällä ehdokkaina, kepun valtiovarainministeri Saarikko etunenässä
      Valtioltahan se rahoituskin tulee maakuntiin, niin kyllä kaikki vaikuttaa kaikkeen ja kyllä se mökinmummo joutuu tinkimään myös terveydenhoidon palveluista, kun asiointi, asuminen ja kulkeminen on viety tappiinsa.
      Perussuomalaiset eivät katteettomia lupauksia antanut kansalaisille muiden tavoin, toivoi vain vähien ja vähenevien rahojen käyttämistä suomalaisten hyväksi suomessa, sillä kyllä rahaa on, jos sitä ei lapioida ulkomaiden helppoheikkien taskuihin ja afrikan ja lähi-idän klaanipäälliköiden ja terroristien humanitäärisiin aseostoihin. Esimerkiksi vuosittainen kehitysapu on yli 1000 miljoonaa, niin voitte kuvitella, kuinka suuri summa se olisi sosiaali,-ja terveyspalvelujen parantamiseksi säällisiin oloihin.
      On se kumma, että kotimaan avuntarvitselijoille huudetaan ei oota, mutta annas olla kun joku ulkomaanpelle jossain terroristileirillä huutaa kuolemaa vääräuskoisille, niin sinne ollaan lähettämässä rahat ja miehet heidän ahdistustaan lääkitsemään ja jos ei ahdistus siellä helpota, niin tilataan jumbojetti hakemaan kurjuudessa elävät tänne suomeen, jossa saamme heitä palvella ja paikata huonoa omaatuntoamme menneiden sukupolviemme kolonialismista.

      1. Kepu on laittanut vaaleihin ykkösehdokkaikseen kaikkein suurimmat koijarinsa, Jäätteenmäestä, Vanhasesta, Kulmunista, Väyrysestä, Sipilästä, Saarikosta jne lähtien, joten tupailloissa juodaan jo shampanjaa, kun himmeli se on mikä elättää.

  3. Kohdallani ainakin on helppo puolueesta riippumatta sulkea suosikkilistaltani ne jotka jo ovat kansanedustajia, ministereitä, puolueensa puheenjohtajia ja pienten lasten äitejä.
    En minä heidän viisauttaan epäile mutta pidän mahdottomana että montaa tehtävää joista jo yksikin vaikuttaa täyspäivätyöltä kykenee täysillä hoitamaan.
    Ja tietysti näissä kärkipoliitikkojen ehdokkuuksissa vistottaa härskiys, ilmiselvä motiivi vain olla keräämässä ääniä puolueelleen.

    1. Minä taas valitsin yhden näistä: Lyly ( eläkeläinen sotealueen pj.), Kummolan Kale ( kaveri ja tiukka aikaansaaja), Ikonen ( pannaan pormestari oikeisiin hommiin) tai sote-Ilmari Nurminen ( vanhuusasioiden ertyisasiantuntija ).

  4. Just ja joo ! Lisää turtiaisa, peltokankaita, juneksia ja muita kahjoja vanhuksia nostelemaan ja tekohampaita pesemään, niin hyvä perussuomesta tulee.
    Ei tänne jää sitten enää kuin jo tulleet mamut, neek…t, mus….t, elintasoinkkarit, vankilat , mielisairaalat ja sotahullut. Muut muuttavat sivistyksen piiriin Ahvenanmaalle ja Ruotsiin.

  5. Olen äänestänyt ennakkoon koska en mene suurin joukkokouksiin tässä tilanteessa
    Heikki jos minä muutan niin en Ahvenanmaalle en Ruotsiin hullu voin vähän olla en tyhmä vaan minä menen Saksaan terv tepivaari

  6. Minä jo kerran päätin, että en näissä vaaleissa äänestä. Nyt kuitenkin joku keikuttaa omaatuntoa ja sanoo,että äänestämään pian. En ole vieläkään täysin varma ja onhan tässä aikaa. Ei kylläkään ole minkäänlaista hajua ketä äänestäisin, mutta eiköhän sekin sitten. Nyt kuitenkin lähden paikkaamaan lumitöitäni, ne jäivät hiukan kesken, kun melkein tipahti toinen piikkiketju.

  7. Ehdokas pyrkii miellyttämään kaikkia mahdollisia äänestäjiä saadakseen ääniä. Ehkä kokoomuksen puheista tulee selkeämmin esiin leikkauslistat ja yksityiselle setelien jako sekä hoitajamitoituksen alentaminen yhtenä säästötoimena ja siitä onkin jo kokemusta yksityisten hoitokodeista?
    SDP lupaa yrittää parempaa palvelua ja hoitoon pääsyä mutta rahasta tietty kysymys?

  8. Minä en ole kuullut, enkä kuunnellut ensimmäistäkään puheenpitäjää, jonka voisi yhdistää vaaleihin. Äsken katselin lehdessä kuvia juodessani kahvia muutamaa ehdokkaan kuvaa. Oli siinä yksi tutuhko ihminen, nainen tietysti. Häntä voisi jopa äänestää, tai jotain muuta. Äsken siivosin kaikki paperit pöydälläni, muistaakseni joskus kauan sitten tuli joku äänioikeuspaperi. Nyt sitä vaan ei löydy mistään, varmaan joku polttanut.

  9. Juuri niin minä arvelinkin. Meillä katoaa pesään kaikki vähemmän tärkeät paperit.

  10. Flunssassa ja ei ole henkkareita, siksi äänestys jää väliin. En tiedä ketä olisin äänestänyt muutenkaan.

  11. Äänestin heti ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä ja valitsin ehdokkaan vasta äänestyskopissa listalta. En tiedä katsonko tänään tulosiltaa tv1: seltä kun tv2 selta tulisi samoihin aikoihin islantilainen jännityselokuva.

  12. Kuten Timo, tein itsekin lopulta valinnan vasta äänestyskopissa. Oli monta ehdokasta, useasta puolueesta. Piti lopulta pohtia mikä näistä tahoista olisi vahvin, perustelluin ja aikaansaavin sanoma sen puolesta mitä pidän tärkeänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *