Ei ole olemassa vain yhtä totuutta.

Kyllä silloin on koko kansakunnan mediakerma ja tähtireportterit paikalla, kun kourallinen elintasointiaania on ottanut oikeudekseen asettua mannerheimintielle taloksi ja osoittamaan kansalaistottelemattomuutta lakia rikommalla ja josta poliisisedät ja tädit sitten turvallisesti heidät vievät turvallisesti kukin omaan pahnueeseensa tuutimaan

Ottamatta nyt kantaa, kuka on oikeassa ja kuka väärässä tässä koronasodassa, vai onko kukaan, niin lukaisin tuossa pienen präntin lehdestä, että esimerkiksi Helsingissä oli ollut 5000 henkilöä mieltänsä osoittamassa nykyisiä koronatoimia vastaan. Poliisin mukaan kaikki oli sujunut rauhanomaisissa merkeissä lakia rikomatta.

Mutta sitä minä ihmettelen, että tiedoitusvälineet loistivat lähes täysin poissaolollaan ja näyttää siltä, että kun pidetään pois silmistä, niin ”ongelma” pysyy poissa myös ihmisten mielistä.

Sehän tästä asiasta tekee ikävän, että kansalaiset eivät ole kuitenkaan rikkoneet lakia ja käyttävät vain heille suotua perustuslaillista oikeuttaan omaan mielipiteeseensä ja koskemattomuuteensa, että heitä pidetään rikollisina, jotka tulisi eristää omaan reservaattiinsa palvomaan omaa toteemiaan.

Korostan nyt vielä, että tämä ei ole kannanottoni kenenkään puolesta tai ketään vastaan, mutta ihmettelen kuitenkin mihin ollaan menemässä ja mihin tämä sota vielä johtaa sen pitkittyessä, kun tuomioistuimet ovat siirtymässä oikeussalien ulkopuolelle.

 

 

7 vastausta artikkeliin “Ei ole olemassa vain yhtä totuutta.”

  1. Näissä mielenosoituksissa ei ole muusta kysymys, kuin hakea maksimaalista julkisuutta.
    Tuo koronatoimien vastustamien ei olisi tarvinnut palstamilliäkään.
    Sen sijaan ”turve” oli paikallaan nähdä elinkeinon harjoittajien hätä.
    Elokapina olisi voitu junailla Linkolan metsissä tai Koijärvellä niin siinä olisi ollut perspektiiviä.

  2. Jos ei mitään muuta, niin korona-aika on osoittanut meille kuinka helposti ihan järkevistä ihmisistäkin kuoriutuu fasistisia toimia tukevia kansalaisia. Viimeistään viime kesänä, jolloin tuli selväksi, että myös täysin rokotetut ihmiset voivat paitsi saada korona tartunnan myös levittää sitä, olisi suhtautumisen rokottamattomiin luullut järkevöityvän. Kuitenkin viimeisten kuukausien aikana puheet ovat pikemminkin koventuneet ympäri maailman, ja jopa ehdotuksia erityisten internointileirien (keskitysleirien) perustamisesta on kuultu.

    Rokottamattomuus kieltämättä aikeuttaa jopa hengenvaaraa, mutta tuo vaara kohdistuu käytännössä rokottamattomiin itseensä. Rokotettujen suhteen rokottamattomista aiheutuu ylimääräisiä taloudellisia kustannuksia sekä lisäkuormaa terveyden hoidolle heidän tarvitsemansa hoidon takia, mutta itselle otettu rokotus suojaa varsin hyvin taudin pahimmilta oireilta, saipa taudin sitten rokottamattomalta tai rokotetulta ihmiseltä.

    Mikäli tähän mennessä rokotteista kieltäytyneitä halutaan rohkaista ottamaan rokote, on tn. parempi suhtautua heihin asiallisesti ja ymmärtäen, kuin syyllistäen ja hylkien. Puheet pakosta ja yhteiskunnasta ”erottamisesta” saavat rokotteiden vastustajat pikemminkin kaivautumaan entistä syvemmälle omiin asemiinsa kuin nousemaan ylös ja avautumaan keskustelulle. Kukaan meistä ei mielellään myönnä olleensa väärässä, ja jos väärässä olemisesta halutaan vielä erikseen muistuttaa, nousee se helposti esteeksi virheen myötämiselle.

    1. Rokotteista kieltäytyneet ovat valintansa tehneet ja päättäneet vaarantaa muita ihmisiä.
      Samalla heidän kuuuluisi allekirjoittaa hoitotestamentti, missä kieltäytyvät koronaan sairastuesaan sairaalahoidosta, etteivät vaaranna muiden sairaiden hoitoa ja elämää oman narsistisen mielensä takia.

  3. Ne mielenosoittajat siellä olivat kyllä täysiä idiootteja joka viimeinen – mutta heillä on täysi oikeus olla täysin idiootteja täysin julkisesti.

    Tällä hetkellä valtiomalli tuntuu suomessa olevan hieman vasemmalle kallellaan oleva autoritarismi. Toivotaan ettei jää levy päälle.

  4. ”Tällä hetkellä valtiomalli tuntuu suomessa olevan hieman vasemmalle kallellaan oleva autoritarismi. ”

    Autoritariksi minua ei ole vielä kukaan tullut lyömään, vaikka autoilija olenkin, mutta ilmeisesti lyömättömyys johtuu enemmän siitä, että olen enemmän oikealle suuntautunut.
    Vääremmistöä en ole koskaan kannattanut!

  5. Lähes jokainen maa on kallistunut autoritarismin suuntaan koronatoimien myötä. Se on samaan aikaan sekä ymmärrettävää että huolestuttavaa. Kysymys on, osataanko siitä päästää irti ja meneekö lapsia miten paljon pesuveden mukana.

    Minä olen kallellaan klassiseen liberalismiin. Ja minua potuttaa se, että kun media puhuu liberalismista he tarkoittavat arvoliberalismia, jonka toteutus on usein vastakohta klassiselle liberalismille.

  6. Muistan kun 90-luvulla ”elämäntapaintiaanit” asettuivat Kittilän korpeen, mutta ei ne kauaa siellä viihtyneet. Kyllä routa porsaan kotiin ajaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *