Ahvenanmaan suuri Venäjän konsulaatti…

Helsingin Sanomat olisi halunnut kuvata Ahvenanmaan venäläisten konsulaattia dronella, lupaa siihen ei tullut. Muutoinkin tämä konsulaatti on yllättävän iso toiminnan kannalta suhteessa Maarianhaminan kokoon Suomen kaupungeista.

Asukkaiden mielestä Putinilla on jonkinlainen rakennus jo Maarianhaminassa?

”Hänellähän on kesämökki Ahvenanmaalla, tiesittekö sen?” Glandberger kysyy.” Väite on ehkä hieman liioiteltu mutta sinänsä totta. Maanmittauslaitos vahvisti vuonna 2014, että Venäjän presidentinhallinto omistaa rantatontin Ahvenanmaan pohjoisosassa.” (HS)

Edelleen, tässä on erikoinen tilanne että Venäjä pystyy tätä kautta kontrolloimaan Ahvenanmaan tilannetta ja olemaan tavallaan askeleen edellä jos jotain toimia he tulevat tekemään. Sekin on omituista että konsulaatissa on melko paljon ”työntekijöitä” taas suhteessa paikkakunnan kokoon…

Paikka on hyvinkin tiedusteluasema kuten Verkkouutiset siitä kirjoittaa:

https://www.verkkouutiset.fi/alpo-rusi-venajan-konsulaatti-on-tiedusteluasema/#906c6045

 

”On jokseenkin uskomaton tilanne, että suvereenin Suomen yksi alue on Venäjän federaation valvonnassa”, Tarkka sanoi HS:lle vuonna 2020.

”Kuten Suomi myös Ahvenanmaa oli osa Venäjää yli sadan vuoden ajan. Venäläiset ottavat kunnian esimerkiksi Maarianhaminan kaupungin perustamisesta. Kaupunki sai nimensä keisari Aleksanteri II:n vaimon, keisarinna Maria Aleksandrovnan mukaan.” (HS)

Suomelta oli iso virhe hyväksyä Venäjän vaatimus siitä että alue on demilitarisoitu…tämä sopimushan olisi pitänyt purkaa kun Neuvostoliitto kaatui, miksi näin ei tehty? Samaan aikaan kun YYA sopimus lakkasi olemasta olisi pitänyt Neuvostoliiton sanelupolitiikalla tehty sopimus purkaa ja Suomen perustaa sotilastukikohta Ahvenanmaalle ja hoitaa sen puolustus kuntoon.

Nyt tämä alue on haltuunotettavissa Venäjän taholta…varsinkin jos ovat sen askeleen edellä…?

Ahvenanmaallahan on oma itsehallinto … jos Venäjä valloittaisi alueen se kertoisi vain että heitä on pyydetty sinne ja itsehallinnon tilalle tulisi toinen hallinto. Onhan huomioitavaa että alue oli 100 vuotta venäläisten hallussa…nyt se olisi takaisin Karhun sylissä…🤔

7 vastausta artikkeliin “Ahvenanmaan suuri Venäjän konsulaatti…”

  1. Pitäähän Ahvenanmaan suojella venäläisten intressiä. Sopii hyvin siihen kahteen tuhanteen muuhun idiotismiin mitä he harjoittavat.

    Jos vaan eivät tekisi sitä meidän rahoilla.

    1. Tuonne on helppo lähettää isokin määrä ”diplomaatteja” laillisesti…

  2. Isosta konsulaatista on apua, kun sinne on diplomaattipostina kuljetettu mm. aseita JA sinne on hyvä majoittaa venäläisiä turisteja (speznats), jotka tulevat ihailemaan upeaa Ahvenanmaata – vähän ennen Venäjän maahanlaskua ja maihinnousua.

    1. Niinpä…vaikka nyt siellä oleskelee muutama henkilö, voi siellä varastoida ihan mitä tahansa…

      Kylmänsodan aikaan taisi olla oikea agenttifarmi…

      Nyt on todella helppo järjestää ”diplomaatteja” sinne reilusti, heillä on koskemattomuus, eri asia mitä nämä sitten ovat oikeasti.

      1. Toki diplomaattipassejakin voi käyttää, mutta kyllä ryssän speznatsit pääsevät Ahvenanmaalle ilman sitäkin.

        Konsulaatti taas on Venäjän aluetta, jonne ei ole asiaa esimerkiksi suomalaisilla poliiseilla – sotilaista puhumattakaan.

  3. Onhan heille myyty alueita Suomesta esim itärajan tuntuma eikä niihin ole asiaa suomalaisilla edes visiitille?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *