Viherpaska perustuu tosiasioiden sivuuttamiseen – sähköautoilu ei pelasta mitään

https://www.hs.fi/visio/art-2000009037120.html?utm_medium=promobox&utm_campaign=hs_tf&utm_source=is.fi&utm_content=promobox

”Energia|Ihmiskunnan on vallannut sokea usko vihreään siirtymään. Mineraalivarat eivät riitä edes yhteen sukupolveen sähköautoja, sanoo geologi Simon P. Michaux.”

Totuus ei koske viherpellejen pienessä kuplassa jalat tukevasti ilmassa elävää sokeata laumaa.

Maailma ei pelatu sähköautoilla, vaikka niitä ”jumalan” ihmeenä pidetäänkin.

Sähköautoutopiaan uskovat eivät välitä tieteellisistä tosiasioista, koska usko ”vihreään” paskaan voittaa tieteen.

16 vastausta artikkeliin “Viherpaska perustuu tosiasioiden sivuuttamiseen – sähköautoilu ei pelasta mitään”

 1. Vihreät lähtevät aurinkovarjolla etsimään mineraaleja ja metalleja Juppiterista!

 2. … mutta kyllähän sähköauto on puhtaasti superkapitalistin Muskin aikaansaannos, ei minkään vihreyden. Niitä Tesloja jne. on yritysjohdot täynnä ja ne eivät ole varmaan mitään vihreitä olevaan näitä ”mersupersu” yrittäjiä ja ”mulle ensin” kokkareita.

 3. Alla sama ilman HS:n maksumuuria

  *

  Irti sokeasta uskosta
  .
  Geologi Simon P. Michaux on jankannut vuosikausia, ettei ajatus vihreästä siirtymästä perustu todellisuuteen.
  *
  https://www.youtube.com/watch?v=hQSb41focMo
  .
  Suomen Luonnonvarain Tutkimussäätiö
  .
  Tutkimusprofessori Simon P. Michaux: Alustus vihreän siirtymän haasteista
  .
  Simon P. Michaux esitys: ”Mineraalit ja kaivokset, jotka tarvitaan poistettaessa fossiilisten polttoaineiden käyttö.”
  .
  Geologian tutkimuskeskuksen tutkimusprofessori Simon P. Michaux suhtautuu pessimistisesti vihreän siirtymän suunnitelmille, sillä maapallon tunnetut mineraalivarannot eivät tule riittämään siirtymälle kuin ihan alkutekijöiksi. Tutkimuksella on selvitetty vuoden 2018 energiankäytön mukaan, kuinka paljon mineraaleja ja kaivosteollisuutta tarvitaan siihen, että fossiilisista polttoaineista päästäisiin eroon. Lopputulos on aika tyrmäävä – energian, ennen kaikkea sähkön tarve nousee huimaavasti. Maailmassa nyt on vajaa 46 500 voimalaitosta ja uusia pitäisi rakentaa 220 000. Luvuissa ovat mukana vesi-, aurinko-, tuuli-, bio- ja ydinvoimalat – joita laskelmassa oletettiin rakennettavan mahdollisimman paljon. Tarvittava vuotuinen sähköntuotannon lisäkapasiteetti olisi liki 38 000 terawattituntia, mistä 70 prosenttia olisi tuulivoimaa ja loput aurinkovoimaa. Sen lisäksi pitäisi rakentaa yli 3100 terawattituntia ylimääräistä kapasiteettia turvaksi tuuli- ja aurinkovoiman vaihtelun aiheuttamilta sähkökatkoilta.
  .
  Infrastruktuuri ja kalusto vaatii mineraaleja kaikkialla. Esimerkiksi sähköauton rakentamisessa tarvitaan noin kuusi kertaa niin paljon mineraaleja kuin perinteisen polttomoottoriauton rakentamisessa. Eikä mineraaliesiintymän tunteminen suinkaan tarkoita sitä, että se saataisiin käyttöön. Esiintymän mineraalipitoisuus esimerkiksi voi olla liian alhainen hyödyntämistä ajatellen. Euroopassa on myös kansalaisliikkeiden painostuksesta monessa maassa luovuttu likaisena pidetystä kaivosteollisuudesta. Toisaalta malminjalostuksen menetelmät ovat parantuneet niin paljon, että entisten kaivosten sivukivestä ja rikastushiekasta saattaisi saada kannattavasti mineraaleja. Yleensä jokaista tuhatta löydettyä mineraaliesiintymää kohti avataan vain yksi tai kaksi kaivosta. Jos kaivos päätetään avata, vie yleensä 20 vuotta ensimmäisen mineraalitonnin kaupalliseen talteenottoon. Ja jokaista kymmentä tuotannossa olevaa kaivosta kohti 2–3 suljetaan ennen ehtymistään huonon kannattavuuden takia.
  .
  Michauxin mukaan vihreän siirtymän vaatimia ongelmia on vakavasti aliarvioitu. Ydinenergian maksimaalinen käyttö olisi elintärkeää. Biopolttoaineet saattavat olla ainoa ratkaisu lentokonepolttoaineeksi ja muovien tekoon, mutta nekään eivät riitä fossiilisten raaka-aineiden korvaamiseen. Litiumille pitäisi löytää vaihtoehtoja akkuraaka-aineena. Niin tai näin, mineraaleista tulee kova pula, mikä johtaa kaikenlaisten metallien hintojen nousuun. Se taas johtaa Michauxin mukaan teollisuuden, kaivosten ja mineraalitutkimuksen renessanssiin.
  .
  Aiheesta muualla:
  https://www.hs.fi/visio/art-2000009037120.html

  1. Tuo ote ei kerro koko Simonin ideaa, vaan HS: koko juttu ja ajatusrakennelma, jonka pääsisältö ydessä pitkässa lauseessa on, ettei mitään vihreää siirtymää voi tehdä yht’äkkiä siirtymällä toisiin energiamuotoihin, vaan kaikkia entisiä ja nykyisiä tarvitaan vielä pitkään tavoitteen saavuttamiseksi.

 4. https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/leppis1949/196798-ilmastonmuutos-jesse-venturan-nakemana-suuri-huijaus/

  12.6.2015.
  Kuvernööri Jesse Ventura paneutui ilmastonmuutosteorian saloihin ohjelmassaan 26.5. klo 00.30 (miksi yöllä ja miksi sensuroitu muualla mediassa) tv4- kanavalla).
  Ohjelmassa, jonka haluaisin näytettävän myös muilla kanavilla uusintoina, ja jonka ohjelman toivoisin myös valtioneuvoston ja muiden päättäjien katsovan, väitettiin ilmastonmuutoksen olevan monimiljardööri Maurice Strongin salajuoni, jota hän oli YKK:n apulaispääsihteerinä valmistellut vuosikymmeniä! Tähän hän oli palkannut markkinoijiksi mm. Yhdysvaltain varapresidentin Al Goren.

  Venturan ohjelmassa haastateltiin mm. tiedemiehiä, joilta IPCC oli tilannut lausunnot ilmastonmuutoksesta omaan raporttiinsa. Nämä johtavat tutkijat olivat yksimielisesti todenneet, että ihmisen toimilla ei ole mitään vaikutusta ilmaston lämpenemiseen, joka sitä paitsi on viilentynyt jo kymmenen vuotta putkeen. Saman olivat havainneet venäläiset ja ennustivat pikkujääkauden alkaneen.

  Tutkijoiden lausunnot oli raporttiin väärennetty käänteiseen muotoon, eli tutkijoiden väitettiin olevan yksimielisiä, että ilmasto lämpenee jatkuvasti ja syy on ihmisten hiilidioksidipäästöt.

  1. IPCC:n ja sen poliittisen johdon (mm. rautatieinsinööri, joka hujasi EU:lta miljoonia) toiminta on jatkuvaa valehtelemista.
   Usea asiantuntija, joka on esittänyt perusteltuja epäilyksiä hujareiden lausunnoista, on suljettu ulos asiasta.
   Joidenkin osalta heidän lausuntonsa on estetty, mutta nimiä siltli käytetään IPCC:n valheiden tukijoiden listoissa.

 5. Tässä tyhjää huitovien tuulimyllyjen ja Vihreän hiert…eikun siirtymän luvatussa maassa (ja maailmassa) nimi Yaval Harari vaikuttaa mielenkiintoiselta. Tämä israelilainen (s.1976) historiantutkija, professori ja kirjailija on kirjoittanut kaksi kansainvälistä menestysteosta ihmisen historiasta ja tulevaisuudesta.

  Mielenkiintoisen hänestä tekee mm. se, että Mikko Paunio viittailee Oikean Median kirjoituksessaan 2.8.2022 ”Uusi Suomi sensuroi – Taas: Klaus Schwabin Tomppeliherrat, Sri Lanka ja EU:n Vihreä Siirtymä”, että Yaval Harari olisi Klaus Schwabin ykkösluutnantti, ja Tekniikan maailma taas viittailee artikkelissaan, että tämä Yaval Harari olisi tarinankertoja.😉😉

 6. Voi tätä dekadenttien esteettien vihreää lähdettä, joka täällä Pirkan Blogeilla pulppuaa. Se ihmetyttää ja ihastuttaa pientä kulkijaa.

  Viher-kommenteista intoutuneena haluaisinkin johdatella teitä dekadenssin käsitteen äärelle:
  Käsite lienee taiteessa noussut 1800-luvun lopulla, ranskassa enemmänkin, kun materialismia sekä korruptiota vihreän-kelmeässä eskapismissaan pahoinvoivat löysivät itselleen ämpärit ja suupaperit estetiikan, fantasian, erotiikan sekä uskonnon synteettisistä ontoista.

  Tässä yksi esimerkki dekadenttisesta teoksesta:
  https://www.tate.org.uk/art/artworks/gilbert-icarus-n04827

  Kuvausta:
  ”Icarus and his father Daedulus escaped from prison from the Greek island of Crete by using pairs of wings which they made from feathers and wax. Icarus, however, flew too near to the sun, the wax melted and he fell into the sea and drowned. Gilbert stated that he chose the theme because, ‘It flashed across me that I was very ambitious: why not Icarus with his desire for flight?’ The subject represented the risk of his own ambition. The vibrant surface and themes of death and the recklessness of youth, lend Gilbert’s nude a dimension of sensual eroticism.”

  Siis tarkoitan vaan, että onko se nyt niin outoa, jos pop-kulttuuriin sekä aivan tavis- kansankin ja jopa teidän keskuuteenne tänne meille pienen Suomen sopukkaan viimein molskahtaa tuo sokaiseva uskon aalto, reilut 140 vuotta myöhässä?
  Noh, tämä on vain minun tulkintaani. 😉

  Oscar Wildekin sen totesi:
  1. Taide ei ilmaise koskaan kuin itseään
  2. Kaikki huono taide syntyy paluusta elämän ja luonnon äärelle, jotka nostetaan ideaaleiksi [vrt. kitsch ja saksanhirvet töräyttelemässä peltomaisemassa]
  3. Elämä imitoi taidetta enemmän kuin mitä taide elämää
  ja viimeinkin myös että ”valehtelu sekä kauniiden epätosien tarinointi on taiteen kunnollinen päämäärä”.
  (Minun huono suomennos Wikipedia-tekstistä)

  Olisin oikeasti ilahtunut Aimo Paunion puolesta, jos hän olisikin nyt orientoitumassa taidekriitikkiin… Sanoisin, että johan pomppaa ja kenties kypsynee symbolismiin.

  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/ba/Hugo_Simberg_-_Autumn_I.jpg

 7. Vihreys lienee kuin lääke, tepsii sopivina annoksina nautittuna, yliannostus johtaa ongelmiin.
  Voisi verrata myös viinan juontiin, vähät määrät saattavat ihmisen hilpeälle ja valoisalle tuulelle, isommin nautittuna suistaa ojan pohjalle.

 8. Jos tuon Simon P::n juttun lukee ja ymmärtää, on turha veivata ”vahoja” totuuslinkjä edes takaisin.
  Muutos ns. vihreyteen entisin ja täysin uusin tavoin on pakko eikä sille voi mitään. Se nyt ei tarkoita mitään vihreää puoluepoulitiikkaa, vaan jotain aivan muuta.
  Linkolaa, mutta samalla tyylimyllyjen ja aurinkopanelien tuotannon loppumista, litiumakkujen hylkäämistä, maaperän säilyttämistä kaivoksilta, uraanin varastoinnin katastrofia.
  Mutta siirtyminen vaiheittain uuteen hybridiin, jossa kaikki uusiutuva ja luonnosta irtoava, fosiilinenkin saa roolinsa.
  Mutta riippumattomuus fasistisita poliittisista voimista on ensisijaista. Ja elintason lasku elämisen tason voittaessa.

 9. Ei tuo viherpaska ole kuin yksi (tosin merkittävä ja vaarallinen) hullutus liian pitkään jatkuneen vasemmisto
  vetoisen liberalismin ”konnan töistä” ihmisyyttä vastaan.
  Tämän vasemmistovetoisen liberalismin ovat mahdollistaneet tuontiuskonto kristinusko ja sen maallinen versio kommunismi.

  Internetin valtateillä tuo vasemmistovetoinen liberalismi sai ikään kuin siivet alleen ja O´Sullivanin laki on toiminut ällistyttävän hyvin: kaikki mikä ei ole oikeistolaista muuttuu ajan mittaan vasemmistolaiseksi. (Jos se olisikin sitä entisajan vasemmistolaisuutta eli demokratian sisällä toimivaa sosiaalidemokratiaa, jossa oman maan työtätekevät ja raskautetut ovat ensi tilalla, niin asia olisi ok. Mutta kun sellaista vasemmistolaisuutta ei enää ole. On vain viherhullutta, pakolla toteutetun monikulttuurisuuden ihannointia, kulttuurimädätystä, ääri-ääri-mäkätystä, ja semmoista.)

  Internetin valtateillä myös ja onneksi on ponnahtanut esiin konservatiivinen korjausliike, jota ilman vasemmistovetoinen liberalismi upottaisi lännen. Voi se tehdä sen vieläkin, mutta ainakin tuo konservatiivinen korjausliike antaa toivoa paremmasta tulevaisuudesta.

  Lääkintöneuvos Mikko Paunio (täällä meillä) on pieni mutta merkittävä ratas tuossa korjausliikkeessä.
  Atlantin takana kanadalainen psykologi (jungilainen) Jordan Peterson on merkittävimpiä tämän ajan henkilöitä, joka on avittanut konservatiivista korjausliikettä oikeaan suuntaan.
  Selkeimpiä merkkejä Petersonin merkityksestä on hänen kirjojensa ja Youtube-luentojensa valtava suosio, ja tietenkin se kuinka eliitin omistama valtamedia häntä parjaa ja haukkuu. Viimeisimpänä tämän päivän Iltalehdessä oleva juttu, kuinka Cristiano Ronaldo ”erehtyi” samaan valokuvaan J.B.Petersonin kanssa ja kuinka tämä Ronaldo on nyt ”hukassa”.

  Nostan siis Iltalehdelle hattua ja sanon kuin se paksunahkainen poliitikko ”Tärkeintä ei ole mitä minusta puhutaan, vaan se että minusta puhutaan!”😉😉😉

 10. 🙂
  Jotain, mikä ei ole vihreää räkää:

  ”The stony hiss of cockatrice has cast us into serfdom.
  I close my eyes, and spur Imelda down the mountainside
  For a liberated Spectrum”

  https://youtu.be/92CPlOwKwPU
  (Owen Pallett – Lewis Takes Action)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *