Vihreä hulluus johtaa katastrofiin – sähköstä on palattava fossiilisiin

https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/dieselvetureita-kaivetaan-naftaliinista-euroopassa-sahkon-rakettimainen-kallistuminen-syo-sahkovetureilta-kannattavuuden/4c6ac932-702c-4afb-b731-efb27177b535?ref=iltalehti:3b8b&utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=almainternal&utm_campaign=kiintea_tekniikkatalous_ohjausboksi&utm_content=ohjausboksi

”Dieselvetureita kaivetaan naftaliinista Euroopassa – sähkön rakettimainen kallistuminen syö sähkövetureilta kannattavuuden”

Sähkön hinta nousee rEuroopassa aketin lailla ja nousu vain kiihtyy ydinvoimaloiden sulkeutuessa.

Tämä johtaa sähkön hinnan kallistumiseen Suomessakin, joten Olkiluoto 3:n lisäksi tarvitaan pikaisesti päätökset Loviisan yksiköiden jatkokaudesta ja seuraavien hankinnasta.

Valitettavasti ”vihreä” hulluus estänee tässäkin tilanteessa järkevät ratkaisut, koska terve järki ei ”vihreydessä” todellakaan loista.

14 vastausta artikkeliin “Vihreä hulluus johtaa katastrofiin – sähköstä on palattava fossiilisiin”

  1. Ehkä, jos tilattaisiin muualta kuin Ranskasta tai neukkulasta.
   Toisaalta kannattaisin enemmän noita pienreaktoreita, joita ollaan kehittelemässä eri puolilla ja joita saataisiin luultavasti nopeammin kuin ”Olkiluotoja”.

   1. 1400 MW laitoksia saisi Etelä-Koreasta sarjatuotantona kohtuulliseen aikaan.

    Niitä pienreaktoreita ei ole vielä olemassa – puhumattakaan säädöksistä ja hyväksynnöistä.

 1. Juu ja turvetta olisi voinut polttaa niin kauan kuin sitä riittäisi suodattimet vaan piipun päähän.

  1. Onhan se tiedetty etukäteen, että ennenaikainen ydinvoimaloiden sulkeminen lisää hiilenpolttoa ja se ja hukkamyllyt nostavat tukiaisineen sähkön hinnan taivaisiin joka tapauksessa.
   Sen toteaminen nyt ei todellakaan ole mitään jälkiviisautta.

 2. Näiden ”Vihreiden” pitäisi mennä vaikka 2 viikon metsäleirille, ilman tulta, älykännyjä ja lisäapuja. 😅👍

 3. Kuuluko Sirpa Pietikäinen (kok) niihin politiikkoihin, joiden mielestä sähkö tulee pistorasiasta.

  Jos hiilidioksidipäästöjä halutaan pienentää ja sähkön hinta pitää aisoissa,, niin tällä hetkellä ydinvoima on paras (ainoa) ratkaisu sähkön tuotannossa.

  ********************************************************************************
  https://www.hs.fi/talous/art-2000008583607.html

  EUROPARLAMENTAARIKKO Sirpa Pietikäinen (kok) pitää EU-komission esitystä ydinvoiman ja maakaasun luokittelemisesta vihreiksi energialähteiksi ongelmallisena.

  Pietikäisen mukaan se saattaa murentaa koko sijoituskohteiden kestävyysluokittelun eli EU-taksonomian uskottavuutta suurten sijoittajien silmissä.

  ”Tästä voi tulla meille paha lommo”, Pietikäinen sanoo.

  Komissio julkisti keskiviikkona esityksensä taksonomia-asetusta täydentävästä delegoidusta säädöksestä. Komission mukaan ydinvoima ja maakaasu voidaan määritellä vihreiksi energialähteiksi nyt siirtymäaikana ennen uusiutuviin energialähteisiin siirtymistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *