Ei Venäjältä lopu panssarivaunut

Ukrainan itsenäisyyspäiväksi oli Kiovaan vedetty ”paraatiksi” tuhottua Venäjän armeijan kalustoa ihan merkittävä määrä ukrainalaisten ihailtavaksi.

Välillä Ukrainaa vastaan lähetettiin jopa T-62 panssarivaunuja.

Nyt Ukrainaa vastaan viedään mm. modernisoituja T-80 ja T-90 vaunuja.

Kun Ukraina on onnistunut tuhoamaan hyvin merkittävän määrän Venäjän panssarivaunuja Ukrainan alueella – yleensä miehistöineen – niin mistähän Venäjä taikoo osaavat miehistöt näihin modernisoituihin vaunuihin?

T-62 ei tarvinnut kovin kummoista osaamista, että se liikkui paikasta a paikkaan b ja sai tykin laukeamaan. Näissä modernisoiduissa vaunuissa on nykyaikaista elektroniikkaa – ei taida osaamiseksi enää riittää, että on joskus ajanut traktoria.

13 vastausta artikkeliin “Ei Venäjältä lopu panssarivaunut”

 1. T -62 tankista en ole kuullutkaan ennen. Kun viimeksi kävin Hämeenlinnan panssarimuseossa niin siellä oli myös t-72 vaunu.

  1. T-62 oli seuraava malli T-55stä. T-64 puolestaan seuraava malli T-62sta.

   Suomen Puolustusvoimilla oli parisataa vaunua T-72, mutta ne museoyksilöitä lukuunottamatta romutettiin Halosen aikana.

 2. Voi olla jopa niin että muut maat kuten P-Korea lahjoittaa panssarimiehiä Venäjälle. Nämähän voidaan kouluttaa Venäjällä ja pistää ajamaan vaunua. P-Korea on jo luvannut antaa 100 000 sotilasta Venäjän käyttöön. Siperiassa on paljon kaivoksia joissa on jo ennestään P-Korealaisia töissä nälkäpalkalla. Ovat tehneet vuosikymmeniä jo moista yhteistyötä.

  1. P-Korea on yksi mahdollisuus, Iran, Syyria ja Venetsuela myös mahdollisia.

   Oletan, että ennemmin tai myöhemmin Venäjä käskee virallisen liikekannallepanon – ei Venäjä jätä hyvää sotaa kesken ennen kuin on pakko. Sieltä reservistä niitä koulutettuja panssarimiehiä löytyy.

   1. Venäjällä on edelleen liikekannallepano menossa, se ei vaan tuota mitään kun kaikki on muualta kuin venäläisten alueilta eli jostain Siperian ja Kiinan väliltä. Näitä on alettu jo houkuttelemaan rahalla

    1. Niin, Venäjällä on edelleen menossa nimenomaan salainen liikekannallepano. Se tarkoittaa, että reserviläistä ei voida määrätä palvelukseen.

     Siksi Venäjä värvää kaikenlaista porukkaa aseisiin lupaamalla jopa noin 5000 euron/dollarin kuukausipalkkaa, esimerkiksi kolmen kuukauden sopimuksella.

     Se on sitten kokonaan eri asia saako värvätty sitä luvattua rahaa ja onko hän enää hengissä sen kolmen kuukauden kuluttua.

     Kun ei ole virallisesti olemassa sotaa, niin taistelusta kieltäytyvää ei voida myöskään virallisesti teloittaa saman tien käskyn täyttämättä jättämisestä vihollisen läheisyydessä.

     Niinpä se sota joudutaan jossakin vaiheessa myöntämään ja käskemään liikekannallepano. Sitten Venäjä voi pakottaa kansalaisensa aseisiin ja taisteluun.

     Toisessa Maailmansodassa se tarkoitti, että Venäjän joukkojen takana olivat Venäjän NKVD-joukot konekivääreineen ja komissaarit pistooleineen ampumassa perääntyviä.

     1. Oma veikkaus 2023 alussa on Venäjän pakko pistää julkinen liikekannallepano koska viimeistään silloin Ukrainan joukot on niin suuria että ne lyö Venäjän joukot

 3. Toisaalta Venäjä on osoittanut olevansa surullisen hyvä pitkittyneissä kriiseissä. He voivat ylläpitää muutamaakin matalan intensiteetin sotaa vaikka kuinka kauan. Eivät he mitään nettoa sinänsä, mutta kaaos riittää heille.

  1. Niin, Venäjä miehittää parhaillaan mm. Moldovan Transnistriaa, vaikka lupasi vetää sieltä joukkonsa.

   Venäjä miehittää Georgian Abhasiaa, ns. E-Ossetiaa ja Akhalgoria, vaikka lupasi vetää joukkonsa ennen 080808 tilanteen mukaiselle tasalle.

   Venäjä miehittää Ukrainan Krimiä, Luhanskin oblastia, puolta Donetskin oblastista, osaa Hersonin oblastista ja osaa Zaporizian oblastista.

   Ei Venäjä luovu vapaaehtoisesti mistään alueesta, jonka on saanut haltuunsa.

 4. Liikekannallepano olisi kaksiteräinen miekka koska se toisi sankarihautajaiset Moskovaan ja Pietariin. Nyt niissä eletään kuin sotaa ei olisikaan. Ja onko reservikään valmis ilman lisäkoulutusta? Ainakin osa on saanut upseerin paperit lyhyessä ajassa oppimatta juuri mitään.

  1. Reservi tarvitsee lisäkoulutusta liikekannallepanon jälkeen välttämättä – niin myös Suomen reservi. Siitäkin syystä Suomeen pitää perustaa uudelleen Suojeluskunnat Puolustusvoimain komentajan alaiseksi puolustushaaraksi.

  1. Nimenomaan Kokoomus ja kokoomuslaiset ovat ajaneet Suomen NATO-jäsenyyttä jo kymmeniä vuosia. On luonnollista, että Kokoomus haluaa sen NATO-jäsenyyden toteutuvan oikealla tavalla. Suomea hyödyttävällä tavalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *