Englanti lähettää Viroon lisää joukkoja Venäjän hyökkäyksen varalta

Olen aiemmin kirjoittanut julkisuuteen, että Englanti on valmis lähettämään Viroon lisää joukkoja, jos Viro pyytää sitä.

Nyt selvisi, että Englanti lähettää Viroon lisää joukkoja helmikuun aikana.

Virossa on jo liittolaisten vahvennetun pataljoonan taisteluosasto, jonka johtovaltiona on Englanti. Osaston kokonaisvahvuus on noin 1200 miestä, josta englantilaisten osuus on noin 850 miestä (henkilöä). Vahvennettuun pataljoonaan kuuluu myös esimerkiksi panssarivaunuja ja panssarihaupitseja.

Tänään selvisi, että kyseistä Pataljoonan taisteluosastoa vahvistetaan noin 850 miehellä (tietysti ynnä kalustolla) Englannin joukoista, jotka parhaillaan sijaitsevat Saksassa. Siten siirretään joukkoja selustasta mahdolliselle etulinjalle. Hyvä. Uudet joukot sijoitetaan samaan tukikohtaan kuin aiemmatkin englantilaiset joukot, eli Tapalle.

Lähde.

5 vastausta artikkeliin “Englanti lähettää Viroon lisää joukkoja Venäjän hyökkäyksen varalta”

 1. Nyt näitä joukkoja ripotellaan pitkin Eurooppaa…oma veikkaus on jos ja kun Venäjä tekee siirtonsa lisää joukkoja ei sitten tulekaan koska Venäjä voi hyvin kertoa että ”uhkaatte meitä jos lisäätte joukkoja”, eli näitä joukkoja pitäisi tulla tuhansittain ei jokun sata tyyppiä…niinkuin nyt

  1. Jos niitä joukkoja vietäisiin nyt tuhansittain Viroon, niin Venäjä käyttäisi sitä tekosyynä omalle hyökkäykselleen. Nyt viedään symbolinen määrä näyttämään, että täältä pesee, mutta niin vähän, ettei se ole uhka.

   Tällä hetkellä kyseessä on lähinnä diplomaattinen peli.

   Jenkkien panssaridivisioona USAsta Saksaan on jo valmistautumista pahan päivän varalle.

 2. Turvallisuus takuita vaativa Venäjä (=Putin) kerää aseita ja loukkoja Ukrainan itärajan tuntumaan ja Valko-Venäjälle Ukrainan pohjoisrajalle.

  *****************************************************************************
  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008585942.html

  4.2.2022

  Ohjuksia Valko-Venäjällä, tykistön harjoituksia, joukkojen siirtoa: Satelliittikuvat ja grafiikat näyttävät uhkaavan tilanteen Ukrainan ympärillä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *