Saksa suostuu myymään panssarihaupitseja PzH2000 Ukrainalle 100 kpl

Se on tietysti erittäin hyvä asia. Kauppahinta on 1700 miljoonaa euroa.

Todella suuri ongelma on kuitenkin toimitusaika: ”muutaman vuoden kuluessa”. Ukraina tarvitsisi niitä vielä tänä vuonna lisää ainakin kaksi tusinaa.

Lähde (kello 19.32):

https://maailm.postimees.ee/7570966/blogi-154-sojapaev-ukrainas-zelenskoi-venemaa-gaasihinna-terror-euroopa-vastu-vaarib-uusi-sanktsioone

 

16 vastausta artikkeliin “Saksa suostuu myymään panssarihaupitseja PzH2000 Ukrainalle 100 kpl”

  1. Neukkulan kemahdettua Saksa luopui asevelvollisuudesta ja siirtyi palkka-armeijaan. Sitten rahaa ei ole muka riittänyt järjestelmien varaosiin, huoltoon, jne. Tosiaankin: Saatanan tunarit.

 1. Kaasua Saksalle virtaa yhä vähemmän joten ei ole nähty omaa nenää pidemmälle.

  1. En tiedä onko tässä mistään kaasusta loppujen lopuksi kysymys. Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier (demari) on erittäin venäjämielinen. Jo Georgian sodassa 2008 ja Ukrainan sodassa 2014… hän on toiminut nimenomaan hyökkääjän Venäjän hyväksi, eikä hyökkäyksen uhrien hyväksi.

 2. En oikein ole arvostanut keihäänheittäjä Rädyn suorasukaista luonnehdintaa: Saksa on paska maa. Olen kuvitellut että lausuma tulli siitä että Saksassa hän ei onnistunut keihään heittämisessä ja harmissaan leimasi maan siltä pohjalta.
  Mutta nyt on pakko pohtia että oliko hän sittenkin näkijä, osasi sisimmässään nähdä mihin kehitys johtaa.

  Kaiken sen pohjalta mitä medioissa saa lukea ja kuulla, mukaanluettuna Pirkan blogin, Saksa menettelee kovin nihkeästi Ukrainan avustamisen suhteen verrattuna rikkauteensa ja siihen miten monet muut Euroopan maat toimivat.
  Voisiko tämä olla Merkelin peruja tai pasifismista, nuukuudesta kenties, joku selityshän tälle pitää olla.
  Toivottavasti mahdollisimman pian parantavat tapansa mikä toisaalta veisi pohjaa Rädyn lausumalta mutta pikku juttuhan se olisi.

  1. Se on ehkä liian paljon sanottu, että Saksa olisi ”paska maa”.

   Saksalaiset ovat yleensä työteliäitä, rehellisiä, jne. Saksa kannattaa talouskuria – ei ota silmittömästi velkaa. Jne.

   Saksan demareissa on kuitenkin liian paljon venäjämielistä porukkaa – kuten vaikkapa Schröder.

   Se on aivan idioottimaista, että Saksa ajaa alas hyvää, toimivaa ydinvoimaa. Grrr…

   1. Rohkeaa ottaa esille Saksan hyviä puolia. Yleisesti menee niin että kaikki tai ei mitään, jos et ole kaverini olet viholliseni. Maailma on mustavalkoinen.

 3. Ukraina ei näillä nykyavuilla kestä kauan. Valkovenäjältä ammuttu rajan takaa ohjuksia ja venäjä lähelle Kiovaa uutisoi IL

  1. Ukraina saa apua tipottain ja hitaasti – kärsii siksi turhia tappioita.

   Viro on lahjoittanut Ukrainalle lähes kaiken mitä on annettavissa, ehkä liikaakin kun omakin puolustus pitäisi olla kunnossa.

   USAlla sen sijaan on varastoissaan kalustoa ja ammuksia, mutta Biden ei uskalla antaa, peläten että Ukraina voittaa sodan.

  2. War for the south

   https://edition.cnn.com/2022/07/28/europe/kherson-ukraine-counteroffensive-cmd-intl/index.html

   War for the south: Ukraine sets its sights on regaining cities and towns lost to Russian troops

   The owners of the house, who fled to Poland after the war broke out in late February, are happy in the knowledge that their village is now back in Ukrainian hands.
   ,
   Senior Lieutenant Andrii Pidlisnyi was one of the soldiers that drove the Russians out two months ago. ”At first, it was a defensive operation to stop them,” he says. ”After that we found some good places where we can make offensive operations and take back our territories. And now we’re doing that.”
   .
   ”I’m not sure we will win it [by] the end of this year,” he says, referring to retaking Russian-occupied areas in Ukraine’s south. ”Maybe not until the end of next year.”
   .

   1. Ukraina voittaa hitaasti aluetta Hersonin oblastissa – mutta menettää hitaasti aluetta Donetskin oblastissa.

    Ukraina kärsii koko ajan tappioita Venäjän tykistötulessa (mukaan luettuna raketit ja ohjukset).

 4. Saksa toimittaa Ukrainalle 16 siltapanssarivaunua BIBER. Kuusi tänä vuonna ja 10 ensi vuonna. Varmaankin tulevat tarpeeseen kun Ukraina vapauttaa alueitaan imperialistisen roistovaltion Venäjän miehityksestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *