Talvisota, Jatkosota ja Ukrainan sota

Imperialistinen roistovaltio Venäjä yritti Talvisodassa valloittaa koko Suomen.

Kun Suomi ei ollut varustautunut kunnolla sotaan, luottaen typerästi mm. Venäjän kanssa voimassa olleeseen hyökkäämättömyyssopimukseen, niin meinasi mennä itsenäisyys ja suuri osa suomalaisista olisi murhattu Venäjän toimesta ja vielä suurempi osa olisi lähetetty kävellen Siperiaan. Onneksi Suomi kuitenkin saavutti torjuntavoiton, jääden itsenäiseksi valtioksi. Suomen ei olisi ollut mikään pakko tehdä Talvisodan erittäin raskasta rauhansopimusta, vaan sotaa olisi voitu vielä jatkaa. Edessä oli kelirikko, joka olisi antanut lepotauon suomalaisille ja esimerkiksi Suomen Ilmavoimat vahvistuivat kaiken aikaa: maahan virtasi mm. Brewstereitä ja Fiateja. Jos Suomi olisi jatkanut sotaa, niin Englannista olisi tullut 50 pommikonetta apuun. Silloin käytettävissä olevan tiedon mukaan Suomi päätti kuitenkin solmia rauhan – ehkä oikein, ehkä väärin.

https://jput.fi/Talvisota.htm

Jatkosota

Kun Venäjä ei onnistunut valloittamaan koko Suomea Talvisodassa, niin Venäjä valmistautui hyökkäämään uudelleen Suomen kimppuun ja hyökkäsi alkaen 22.6.1941 kello 6.05, aloittaen Suomen ja Venäjän välillä käydyn Jatkosodan. Jatkosodassakin Venäjä yritti valloittaa koko Suomen, mutta onneksi Suomi saavutti suurenmoiset torjuntavoitot jääden itsenäiseksi valtioksi. Ehkä Suomen olisi kuitenkin kannattanut sotia täysillä, eikä solmia Jatkosodan raskasta rauhansopimusta.

https://jput.fi/Suomi_pelasti_Venajan.htm

Ukrainan sota

Venäjä hyökkäsi Ukrainaan jo vuonna 2014 yrittäen valloittaa koko Ukrainan. Ukraina kuitenkin pisti kovasti hanttiin, joten sota muuttui asemasodaksi. Venäjä teki täysimittaisen suurhyökkäyksen Ukrainan valloittamiseksi 24.2.2022, mutta epäonnistui jälleen yrityksessään ja sota on tätä kirjoitettaessa 26.6.2022 muuttumassa jälleen asemasodaksi.

Mielestäni Ukraina ei missään nimessä saa suostua mihinkään laillisten alueidensa luovutuksiin, vaan Ukrainan pitää kansansa tahdon mukaisesti taistella voittoon saakka.

Läntisten demokratioiden täytyy toimittaa Ukrainalle kaikkea Ukrainan pyytämää apua, että Ukraina voittaa tämän sodan imperialistista roistovaltiota Venäjää vastaan.

13 vastausta artikkeliin “Talvisota, Jatkosota ja Ukrainan sota”

 1. Valitettavasti joudun olemaan kanssasi samaa mieltä.
  Jos Ukraina joutuu luovuttamaan alueitaan, ryssä jatkaa rikolista imperialismiaan kerättyään voimia.
  kaikenlaiset ruhan ehdottajat eivät ymmärrä putinan rikollissakin toimintaa, vaan uskovat, että se kanssa voisi muka neuvotella.
  Niitä neuvotteluja yrittivät koko Euroopan ja USA:n poliitikot tehdä ilman minkäänlaista hyötyä.
  Ryssä vain pelasi aikaa mistään piittaamatta eikä siihen todellakaan voi luottaa millään tavalla ennenkuin se on polvillaan.
  Senkin jälkeen on syytäå ola koko ajan epäluuloinen ja varuillaan.

 2. Onko vika kuitenkin Venäjän kansassa eikä stalineissa ja putineissa. Sitä meinaan että onko siellä johtajan pakko pysyäkseen vallassa käydä näitä valloituksiin tähtääviä sotia, että siis venäläinen sisimmässään halajaa kotimaansa olevan yhä suurempi ja mahtavampi.

  1. Venäläiset kannattaa sotaa, siitä ei ole epäilystäkään. Vaikka maailmalle annetaan kuva että tämä ”operaatio” olisi vain johdon asia. Kyllä siihen kansa tarvitaan.

  1. Putin tarkoitus on saada aikaan 1800 luvun venäläiset alueet ja imperialismi. Hinnalla millä hyvänsä. Venäjä tulee vielä hyökkäämään Suomeen jos Ukraina kaatuu, se on väistämätöntä.

   1. JOS, korostan JOS, länsimaat antaisivat nyt kunnolla ja nopeasti aseita Ukrainalle, jotta Ukraina oikeasti voittaisi sodan, niin voisimme hyvässä lykyssä saada aikaa pistää oma puolustus kuntoon.

    Viron sotilasjohto lähtee siitä, että Venäjä voi hyökätä Viroon jo parin vuoden kuluttua ja pitää valmistautua pahimpaan.

 3. Sen on osoittanut mm. Isoviha, Pikkuviha, sortovuodet, sisällissota, kansalaissota, millä nimellä vain, talvisota, jatkosota, ettei Suomella ole mitään syytä luottaa Ryssän hallintoon. Valitettavasti.

 4. Valtioiden pitää antaa kaikki mitä Ukraina tarvitsee.

  Yritysten tulee ottaa myös osaa ja moni yritys onkin niin tehnyt.

  Yksittäisten länsimaisten ihmisten, joilla on varaa, tulee auttaa, vaikkapa tämän ukrainalaisjärjestön kautta. Järjestö listaa äärimmäisellä tarkkuudella mitä on tullut ja mihin raha on käytetty. Sisäänpäin sitä on tullut jo toistasataa miljoonaa euroa. Lisää mahtuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *