Ei pitäis valittaa

Ei lämmin luita riko, vaan 28 astetta varjossa on liikaa.

Koko ajan pitää juoda.

Järvessä käynti piristää vain n. 2 minuuttia.

Auringossa ei pysty tekemään paljoakaan, vaikka laituria koitinkin korjailla.

Paarmat kiertelevät kuin olisin jokin ruokinta-automaati.

Illalla taas pihalla nuot hyttysen penteleet iskevät kaikin keinoin niin, ettei verannallakaan saa olla rauhassa.

22-23 astetta ja sopiva leppoisa tuuli kelpaisivat koko ajan.

Vaan ei silti pidä valittaa.

Kyllä kesä kaikkineen on loistavaa aikaa.

16 vastausta artikkeliin “Ei pitäis valittaa”

 1. Sisällä 25.1 C, ulkona 30 C. Eteläpuiston rannassa mukavaa miedossa tuulenvireessä. Hyttysiä niin saat…i !

  Tapahtui kävelyllä siellä hetki sitten. Näkövammainen pitkä nuori nainen, hameessa, tunnustelukepin kanssa kulki edellä. Keppi osui Tier-skuuttiin keskellä kävelyväylää. Hän tunnusteli sitä hetken. Kumartui, otti molemmin käsin siitä kiinni nosti ylös ja heitti rinteeseen- OHO ! Kokeilin hetken päästä nostaa sellaista samalla otteella, ja olihan painoa. Ei ollut kyllä entisen teeren likka tai sitten naamioleikkijä !

 2. Sisällä nyt 23 astetta ulkona n 29 astetta ei siellä voi olla toivon mukaan ensi viikolla viilenee tuonne 20-25 väliin terv tepivaari

 3. No aina vois lähtee autolla liikkeekke olis n 20 astetta sisällä terv tepivaari

 4. Plus 28 ulkona ja aurinko porottaa niin kuin ei olisi muuta tehnytkään. Se, aurinko, paistaa korkealta ja paistaa kuumasti.
  Järjestelin jonkin aikaa klapikasaa tuossa pihalla ja mietin että miten sitä nuorena jaksoi tehdä pöllejä tällaisellakin säällä.
  No, sitä oli nuorempi ja kun elimistön termostaatin sai auki, ei se niin kuumalta tuntunutkaan. Juoda kyllä piti ja syödä hieman suolaa että neste pysyi sisällä. Ja sääsket, ne pirulaiset kyllä jaksoivat lentää oli sitten lämmin tai viileä ilma.

 5. Lähes koko päivän on ollut ulkona varjossa noin 30 astetta. Aikaisin aamulla oli vähemmän, joten silloin pyöräilin mutkan kaupassa. Vieläkin (klo 21.45) on ulkona 24,5 astetta.

  Sisällä makuuhuoneessa on noin 17-18 astetta ja olohuoneessa noin 22-23 astetta aivan kuten haluan olevan.

  Ilmakylmäpumppu on paras hankinta, jonka olen tässä elämässä tehnyt.

  1. On tullut mieleen hankkia sellainen ”lämpöpumppu” veroetuuksilla makuuhuonetta viilentämään.

 6. Liki kolmekymmentä lämmintä täälläkin eilen. Leikkasin ylipitkän nurmikon, reippaasti niin meni tunnissa. Iltapäivällä tuntui pihalla turhan lämpimältä, otin ja ajoin 30 kilometrin pyörälenkin, kun polkee ravakasti ajoviima siinä mukavasta lämmittää. Ei minua lämmin häiritse, eukko kyllä valittaa, kuluttaa kallista sähköä jäähdyttämällä ilmastointikoneella huushollia.

  1. Piti kyllä sanomani että pyöräilijää ajoviima mukavasti viilentää.

   Ymmärrän toki että helteet ovat monille rasitus, sairaille ja vanhuksille usein hengenvaarallisia. Mutta sitten on meitä, viluisia ihmisiä jotka koemme lämmön hyvänä. Etelän lomillakin kävelemme aurinkopäivinä niin että emäntä kadun varjoisella puolella ja minä aurinkoisella.

   Vanha hokema sanoo: ei lämmin luita riko

   1. Minä käyn helteillä pyöräilemässä hyvin aikaisin aamulla kun lämpötila ei ole vielä liian korkea. Kaitpa se on geeneissä – olen Lapista syntyisin.

   2. Eihän se riko luita mutta tekee veemäisen olotilan terv tepivaari

 7. Nämä helteet paljastavat aina 2000 -luvulle jäähdyttämättömät kerrostalot kuumiksi helveteiksi puhumattakaan vanhemmista.
  Ilmalämpöpumpun asennus on pirullinen ongelma joka huusholliin poistovesien vuoksi parvekkeilla jne..
  Kalliit jäähdyttämättömät eteteläsuunnan asunnot ongelma. Lasitetuilla parvekkeella kuolee kaikki kasvit 60 C:n kuumuudessa.
  Vielä 2018 valmistuneeseen miljoonakattohuoneistoihin asennettiin erikseen ja jälkikäteen huoneistokohtaiset pumput taloyhtiön kustannuksella.
  Nykytaloissa pitää olla keskitetty viilennysjärjestelmä, muuten ottaa ohraleipä.

 8. Ilmoissa ei ole mitään valittamiasta, jotenkin kun pääsisi noista hyttysistä eroon. Niitä on näillä rannoilla tosi paljon ja on ollut jo pitkään.

  Sisätilat on täysin hallittavissa ilmastointilaitteella, tai ilmalämpöpumpulla miten vaan. Meillä se on ollut jo kymmenkunta vuotta ja käy yhtäjaksoisesti kesät talvet. Verraton laite.

 9. Kyllä liika on liikaa kerjätessäkin 20 max 25 astetta riittää hyvin Suomessa terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *