Tuulivoiman ”hyötysuhde” 0,3% 24.10.2022 – tuulivoima on haitallista sattumavoimaa

Suomeen on valitettavasti rakennettu haitallista sattumavoimaa tuulivoima nimelliskapasiteetiltaan jo peräti 4598 MW. Päivämäärällä 24.10.2022 kello 13.00 kaikki Suomen tuulivoimalat tuottivat kuitenkin sähköä yhteensä vain teholla 15 MW. Siten tuulivoiman ”hyötysuhde” oli vain noin 0,3%.

Lähde.

Sähkön kulutus Suomessa oli silloin noin 9600 MW; tuonti nettona noin 2500 MW; vesivoima noin 1600 MW; ydinvoima 2768 MW; sähkön aluehinta noin 245 €/MWh. Lämpötilat: Hki 0,9; Jkl 0,1; Oulu 4,8; Roi -1,8.

Suomeen täytyy ehdottomasti rakentaa lisää ydinvoimaa, ydinvoimaa ja ydinvoimaa: Loviisa 3, Olkiluoto 4 ja Vaasa 1.

Suosittelen, että ostetaan kerralla sarjatuotantona kolme identtistä 1340 MW ydinvoimalaa APR1400 Etelä-Koreasta.

https://jput.fi/Ydinvoima_Etela_Korea.htm

13 vastausta artikkeliin “Tuulivoiman ”hyötysuhde” 0,3% 24.10.2022 – tuulivoima on haitallista sattumavoimaa”

 1. Sähköhuoltovarmuus Suomessa on aivan surkea ja mitä enemmän haitallista sattumavoimaa tuulivoima Suomeen rakennetaan sitä huonommaksi tilanne menee.

 2. Tuuli edellyttäis varastointia samoin kuin aurinkopaneelitkin.
  Hukassa ollaan ja maksamme hölmöydestä.

  1. Sähkön varastointi on teknisesti mahdollista, mutta taloudellisesti kannattamatonta siinä mittakaavassa kuin sattumavoimien vaihtelun kompensointiin tarvittaisiin. Helpompaa ja halvempaa on rakentaa ydinvoimaa.

   1. Vaikka ei pigtäisi muistella vanhoja, niin kepulit ja virheet estivät aikanaan kolmannen voimalan luvan.
    Virheet sekopäisen iceologian takia ja kepulit risukimppujen vuoksi.
    Se, että sitte ostettiin fransmannien protolaitos, oli myös munaus, koska toimivia ja testatti´uja laitteita olisi ollut saatavilla.

    1. Kun Fortumille ei annettu anomaansa lupaa Loviisa 3 rakentamiseen ja kassa pullisteli rahaa, niin Fortum vei viitisen miljardia euroa Venäjälle, eikä niitä saa sietä takaisin.

 3. Tässä tuulivoimassa pitää kaataa metsää. Rakentaa metsäautoteitä ja tuhota luontoa että saadaan jokunen ropeli heilumaan. Kun kyseisen laitteen ikä on lopussa niin ne tuhotaan. Korjaukset on liian kalliita. Normaalia on ettei Suomessa tuule juuri lainkaan. Nämä rumentaa maiseman ja tuotto on tuurista kiinni.

 4. Tokihan ydinvoimassakin on se ”riski” että tuotetaan liikaa kun ei ole tarvetta, mutta se on tänä päivänä yhä pienempi ongelma. Markkina vetää ja erinäiset P2X-tekniikat syövät kyllä sen mitä piisaa.

  1. Ehdottamani kolme uutta 1340 MW ydinvoimalaa ei vielä aiheuta liikatuotantoa – talvella pitäisi olla vieläkin enemmän.

   Sähköä voi myös viedä hyvään hintaan silloin kun ei tuule kunnolla.

   Tasaisesti edullista sähköä tuottaville laitoksille on myös lisäkysyntää – vaikkapa tietokenehallit.

 5. Juu ja poika laitto katolle kymppitonnin edestä paneeleja jotka nyt tuottavat vain muutaman kilovatin ja kesällä kun ei ole tarvetta sitä tulee yli tarpeen.
  – Vihreän puolueen suosiminen on syy tähän hölmöilyyn.

 6. Konesalit kieltämättä ovat aika ennustettavia virran kuluttajia, ja samalla kaukolämmön tuottajia.

  Plussaa on Suomen hyvä sähkötilanne ja ilmasto, joka tekee jäähdyttämisestä edullista. Myös vakaa poliittinen ilmasto on plussaa.

  Miinusta on venäjä – olemme lähes yksinomaan merikaapelien varassa yhteyksissä. Ne on liian helppo rikkoa.

Kommentoi