Ukrainan Mykolaivista hyviä uutisia – ryssän haupitsipatteristo tuhottiin ja lentsikka ammuttiin alas

Virolaisessa Postimees-lehdessä on elävä blogi, johon lisätään koko ajan uutisia Ukrainan ja Venäjän välisestä sodasta.

Katsoin juuri muutaman ihan tuoreen videon:

https://maailm.postimees.ee/7470018/uheteistkumnes-sojapaev-putin-sonul-saavutab-moskva-eesmargi-kas-soja-voi-konelustega

Slava Ukraini!

27 vastausta artikkeliin “Ukrainan Mykolaivista hyviä uutisia – ryssän haupitsipatteristo tuhottiin ja lentsikka ammuttiin alas”

 1. Hyvin pistää ukrainalaiset vastaan Venäjälle, ei onneksi mene Putinin suunnitelmien mukaan.

 2. Olet oikeassa Timo.

  Ryssä yrittää valloittaa tämän Mykolaivin kautta Krimiltä Odessaan rannikon, jotta Ukraina olisi kokonaan eristetty meriltä.

  Ryssä olisi jo tehnyt maihinnousun Odessaan, mutta sää ei ole suosinut sitä.

 3. Hyvä noin juuri ja meidän pitää antaa kaikki tuki Ukrainalle terv tepivaari

 4. Katson juuri saksalaisten uutiskanavaa, venäläiset pommittaa kaiken matalaksi edetessään. Siviilejä kuolee nyt kovaa tahtia. Perkeleen raukkamaista. Näilläkin blogeille yksi punainen puolustelee Venäjän toimia, sietäisi hävetä.

  Putin on selkä seinää vasten. Kohtaa loppunsa vielä jossain bunkkerissa.

  1. Ihmettelen kauhiasti mitä ryssät luulevat voittavansa pommittamalla ”veljeskansansa” siviilikohteet maan tasalle – kuten Groznyissä ja Aleppossa?

   1. Sodissa ei kukaan ole voittaja kaikki niissä häviää ja kaikki sen myös tietää mutta silti sotia on terv tepivaari

 5. National Bank of UKRAINE 🇺🇦

  Tiedottaa että ovat saaneet satoja miljoonia tukea viikossa sodassa Venäjää vastaan. Suomi mainittu:

  ”Money has been coming in from people and businesses in Ukraine and from all over the international community (including the U.S., the UK, Poland, Germany, Sweden, Finland, the Czech Republic, China, France, Canada, and many other countries).”

  1. Myös minä olen lahjoittanut rahaa Ukrainan Armeijalle sen pankin kautta. Saksassa olevalle tilille on erittäin helppo lahjoittaa, lähes yhtä helppoa kuin Suomessa olevalle tilille.

   Lahjoitusmahdollisuuksia Ukrainan hyväksi on paljon eri kohteisiin ja eri reittejä. Minä valitsin nimenomaan armeijan, jotta voivat ostaa vaikka patruunoita tai ammuksia lisää. Humanitaarista apua menee joka tapauksessa monta eri reittiä pitkin.

   1. Samaa ajattelin ja laitoin Kyuun aiemmin jakamasta linkistä löytyvälle Ukrainan puolustusministeriön tilille. Avustusjärjestöille varmaan tulee rahaa paljon muutenkin.

 6. Lisäsin blogikirjoitukseni loppuun kuvan, josta löytyy tarvittavat tiedot, jos joku haluaa tukea Ukrainan puolustustaistelua imperialistista roistovaltiota Venäjä vastaan.

  1. Sinko on sinänsä tehokas ase esimerkiksi kevyesti panssaroituja miehistönkuljetusajoneuvoja, kuten BTR ja MTLB vastaan, mutta singolla ampuja paljastaa oman paikkansa ja kohta sillä paikalla saattaa olla varsin epämukava olla.

   Minusta on parempi käyttää kylkimiinoja ja viuhkapanoksia – kaukolaukaisimilla, jolloin napin painajan paikka ei selviä viholliselle.

   Olen kouluttanut kaukolaukaisimien käyttöä väijytyksissä esimerkiksi Viron Sotakoulun kadeteille, toki muillekin. Kaukolaukaisimen napin painaja voi olla vaikka puolen kilometrin etäisyydellä vihollisesta painaessaan nappia. Se on paljon turvallisempaa kuin ampua singolla.

 7. Nämä nousevat tärkeään osaan ratkaisevassa taistelussa panssaroituja ajoneuvoja vastaan. Huomaamattomasti liikkuvat jalkaväkiyksiköt tekevät tällä hetkellä uskomattoman kovaa tulosta :

  ”Ukrainan armeijan kerrotaan tehneen tuhoisaa jälkeä FGM-148 Javelin-panssarintorjuntaohjuksilla. Yhdysvaltain erikoisjoukkojen edustajan väitteiden mukaan 300:lla Ukrainan ampumalla ohjuksella olisi tuhottu 280 venäläistankkia.

  Määrä on suurempi kuin Suomen maavoimien yhteenlaskettu taistelupanssarivaunujen määrä, 200 kappaletta. Väitettä on vaikea vahvistaa, kirjoittaa Ukrainan sotaa seurannut amerikkalaistoimittaja.
  ” (IS)

  1. Se Javelin on aivan mahtava ase. Sillä voi ampua kaukaa ja painettuaan nappia ampuja voi välittömästi suojautua vaikka syvään katettuun poteroon.

   Ukrainassa ryssät ovat yrittäneet keksiä vaikka minkälaisia suojauksia – vaikka koivutukkipino suojaksi Javelinia vastaan ajoneuvon keulaan. Saahan sitä yrittää.

 8. Varttitunnin vanhan uutisen mukaan taas siellä Mykolaivissa ukrainalaiset ottivat ryssiltä hyvässä kunnossa olevan ilmatorjuntaohjusjärjestelmän Pantsir. Ihan kuin suomalaiset, kun puuttuu aseita, niin otetaan vihollisilta.

 9. Noinhan se menee aina ja hyvä kun Ukraiana saa tukea myös muualta kun ottaa vihilloselta saa siihen patruunoitakin terv tepivaari

 10. Nyt pitäisi aloittaa propagandasota Ukrainassa.
  Massiivinen lentolehtislevitys ryssän joukkojen alueille, missä kerrottaisiin tosiasiat sodasta asioista pimennossa oleville joukoille.
  Voisi sotainto ainakin jonkin verran hiipua.

 11. Nyt tuli juuri uutisissa, että toinenkin ryssän kenraali olisi tapettu.
  Hyvä Ukraina.

   1. Kolmas on. Se on hyvin jo sodan alkupäivinä. Rahtaavat rajalle jo pakkohaltuunotettuja kuorma-autoja ja muuta materiaalia siviileiltä jotta saavat joukkoja eteenpäin. Nyt Aatu vainaa pistäisi Suomen itärajan kohdalta mossella Moskovaan ja nostaisi lipun salkoon…pieni kevennys. Todellisuudessa rajamme läheisyydestä on siirretty joukkoja urakalla Ukrainan rajalle. ¨

 12. IS uutisista kopsattua:
  ”Venäläisten oletuksen mukaan Harkovan piti kaatua hyökkäyksen jälkeen tunneissa ja Kiovankin parissa päivässä, mutta Venäjä ei ole vielä 12 päivän hyökkäyksenkään jälkeen saanut kumpaakaan kaupunkia haltuunsa.”

  Tulee jotenkin talvisota mieleen, tässä ovat olleet vielä ylimielisempiä, onko nämä oikeasti luulleet että ajavat jonnekin Harkovaan ja siellä odottaa tiet täynnä ruusunlehtiä ja kansa tarjoaa vodkaa ja blinejä vapauttajille…?

  Tässä koko eepos:

  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008667152.html

  Kova väite: Venäjän sota­kaluston uudistamiseen tarkoitetut miljoonat menivätkin luksus­jahteihin – ”Putinille valehdeltu”
  Väitteen esitti Venäjän entinen ulkoministeri Andrei Kozyrev.

  1. Tänään on viimeinkin saatu perille Harkovaan saakka hyviä NATO-maiden toimittamia NLAW-panssarintorjuntaohjuksia (kouluttajineen). Ryssän hyökkäysvaunuista tulee krematorioita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *