9 vastausta artikkeliin “Ukrainassa tapettiin eilen taas kaksi venäläistä kenraalia”

  1. Voisivat nyt lähettää sen Shoigun ja Lavrovin sinne ”johtamaan” joukkoja.
    Putinahan ei nahkaansa riskeeraa.

    1. Kumpikaan niistä ei ole eläessään johtanut edes sotilasjoukkuetta armeijasta puhumattakaan.

      Putin on tehnyt kokistaankin kenraalin sormia napsauttamalla.

      On ihan sama meininki kuin ryssälässä Leninin ja Stalinin aikana: oikeita akatemian käyneitä kokeneita upseereita ei juurikaan ollut. Ihan surkeista rikollisista tehtiin upseereita. Se puhdistus Puna-armeijassa on kommunistipropagandaa – silloin ei juurikaan tapettu oikeita armeijan komentajia, strategeja, vaan pohjasakkaa.
      https://jput.fi/Puhdistus.htm

    1. Venäjä on edennyt hieman joillakin alueilla, vastaavasti Ukraina toisilla. Taktisen tason liikkeitä, ei merkittäviä murtoja puolin, eikä toisin.

      1. Kiire tulee saada 9.5.2022 …mennessä jotain muutakin kuin se mitä oli. Venäjä on hävinnyt jo maailman silmissä, kävi miten kävi.

  2. En tiedä onko oikein, vaiko väärin, mutta Ukrainan presidentti Zelenski kertoi tapaavansa huomenna USAn puolustusministeri Austinin ja ulkoministeri Blinkenin Kiovassa.

    Yleensä sellaisia vierailuja sotaa käyvän maan pääkaupungissa ei etukäteen mainosteta.

    Juuri tässä tilanteessa se voi olla jopa järkevää – katsotaan yrittääkö imperialistinen roistovaltio Venäjä murhata Maapallon voimakkaimman sotilasmahdin USA puolustusministerin ja ulkoministerin.

    Huomenna on erityisen kiinnostava päivä.

  3. Entä jos sota olisi lopetettu heti alkumetreillä? Ydinsotauhkaus esti, mutta on edelleen olemassa joten???

    1. Tätä Ukrainan ja Venäjän välillä käytävää sotaa on käyty jo kahdeksan vuotta, vaihtelevalla intensiteetillä. Venäjälle olisi pitänyt iskeä jo vuonna 2014 pakotteita täydellä raudalla ja jo siitä saakka Ukrainaa olisi pitänyt aseistaa siten kun on nyt viimeinkin aseistettu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *