Viron mediasta on hyvä seurata Ukrainan sotaa ja muutakin

Katsoin taas loistavan jakson ”Postimees TVstä” Se on tietysti viroksi, joten en viitsi laittaa linkkiä. Sellaisia karkeasti puoli tuntia kestäviä erinomaisia  lähetyksiä on Postimees-lehdellä lähes joka päivä, joskus parikin lähetystä. Kerralla on haastateltavana yksi tai kaksi todellista asiantuntijaa, jotka todella tietävät asiansa ja myöskin haatattelijat (juontajat) ovat erittäin hyviä. Myös Delfillä on vastaavia, kuin myös ERR:llä (teoriassa Viron Yle). Eniten seuraan Postimees-lehteä.

Joka ainoa kerta jää hyvä mieli katsomisen jälkeen. Ei ole mitään vi*un Tuomiojia, eikä muita punikkeja sössöttämässä länttä vastaan ja imperialistisen roistovaltion Venäjän hyväksi. Kylmiä ja kovia tosiasioita, hyvin esitettynä.

Tänään katsomassani jaksossa haastateltavina olivat Urmas Reinsalu (entinen Viron puolustusministeri, ulkoministeri ja oikeusministeri) ja Martin Hurt (Kansainvälisen puolustustutkimuskeskuksen tutkija). Käsiteltiin Ukrainan sotaa mm. Venäjän suorittamana ukrainalaisten kansanmurhana.

7 vastausta artikkeliin “Viron mediasta on hyvä seurata Ukrainan sotaa ja muutakin”

  1. Samoin DW, Sky Channel, France 24, yms,,,näistä näkee ja kuulee ihan tarpeeksi.

  2. No siträ posteetmeestä itsekkin seuraan onneksi on vuosikymmenien aikana tuo Eestin kieli tullut osaksi elämääni
    Mutta seuraan myös Saksan uutisia terv tepivaari

  3. Viron mediassa on sellainenkin hyvä puoli, että kirjoitetaan Venäjän sotilaiden vaikkapa ryöstösaaliin postittajien nimiä julkisesti. Jotkut ryssät ovat postittaneet koteihinsa jopa satoja kiloja Ukrainasta ryöstettyä tavaraa.
    https://www.delfi.ee/artikkel/96443861/suur-osa-vene-vagede-roovsaagist-joudis-uhte-altai-linna-meduza-tegi-saatjate-isikud-kindlaks

    Niin ne ryssät toimisivat Suomessakin joukkomurhaisivat, joukkoraiskaisivat, ryöstäisivät, kiduttaisivat kuoliaaksi, jne.

  4. Kunpa Putinin roskajoukko saisi kunnolla turpiinsa.

    Toivottavasti sota jatkuu ukrainalaisille voitokkaasti kuten oheisessa kuvamateriaalissa.

    *
    https://www.youtube.com/watch?v=bdxHp0zML4g

    Ukraine BTR-4s and Drone Destroys 4 Russian Tanks on Highway Donetsk

    UKRAINIAN forces dealt Vladimir Putin another devastating blow today as dramatic drone footage captured the moment an armoured troop carrier obliterated a ”much more powerful” Russian tank in the east of the country. Russian forces were left humiliated today after a Ukrainian troop carrier took on a ”more powerful” Russian T-72 tank and won.
    The moment, which took place in Donetsk, was captured with incredible aerial drone footage and shared on social media. The setback is the latest military humiliation for Russia which has increasingly turned its attention to seizing the Donbas region in the east of Ukraine.

  5. Ukrainalaiset romuttavat ryssien kalustoa varsin tehokkaasti – mutta sitä kalustoa riittää, riittää ja riittää varastoissa.

    Ukrainalla kuluu joka päivä huomattava määrä panssarintorjuntaohjuksia, ilmatorjuntaohjuksia, tykistön ampumatarvikkeita, käsiaseiden patruunoita, jne. Omaa kalustoakin tuhoutuu. Lisää ja lisää puolustusmateriaalia tarvitaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *