Virossa pikakutsu aseisiin 2861 miehelle – tieto kutsutuille tänään ja ilmoittauduttava per heti, vaikka olisi Australiassa

Pikaharjoitukseen kutsutaan yksi jalkaväkipataljoona, yksi ilmatorjuntapataljoona ja Koilisen Maanpuolustusalueen (Suojeluskunnan alue-esikunta) sodanajan joukkoihin kuuluvat suojeluskuntalaiset ja reserviläiset (Narvan kantin joukkoja).

Harjoitus kestää 22.9.2022-28.9.2022.

Virossa tätä harrastetaan aina silloin tällöin. Kutsutulle tilanne tulee yllätyksenä aivan kuten liikekannallepano.

Harjoituksesta päättää aina viime kädessä muodollisesti Viron Hallitus Puolustusvoimain komentajan esityksestä.

19 vastausta artikkeliin “Virossa pikakutsu aseisiin 2861 miehelle – tieto kutsutuille tänään ja ilmoittauduttava per heti, vaikka olisi Australiassa”

  1. On lennettävä – käsky on yksiselitteinen. Ilmoittauduttava palvelukseen niin pian kuin suinkin mahdollista. Viron valtio maksaa kulut.

   Edellisellä kertaa pahimpana Korona-aikana yksi upseeri pääsi vastaavaan ”ylimääräiseen harjoitukseen” varsin pian Englannista, vaikka virallisesti lentoja ei juurikaan ollut. Hätä keinot keksii – jos on halu täyttää käsky.

   1. Tuolleen vertailuna :

    ”Kuinka kauan kestää lento Australiaan? Lentoaika Sydneystä esimerkiksi Helsinkiin yhdellä välilaskulla on yleensä vähintään 20–24 tuntia.
    Halvin yhdensuuntaisen lennon hinta: 483 €” (Esimerkki Momondon sivuilta). Sekä tuskin saat sitä lentoa heti..voi mennä seuraavaan päivään. Samoja aikoja se kestää ja maksaa muuallekin Eurooppaan. Eli Viron armeija maksaa…

    Ottanen huomioon että kyseinen henkilö voi olla omatoimimatkalla keskellä Australiaa tai länsirannikolla mistä ei ole lentoja. Siirtyminen useita päiviä että pääsee Sydneyihin…ja edelleen Viron armeija maksaa.

    Harjoitus kestää 22.9.2022-28.9.2022.

    Ukko/henkilö on omalla kustannuksellaan (luultavasti hotelli huone maksettu vaikka 2 viikoksi eteenpäin Australiassa ja on nyt tyhjänä sekä joitain reissuja on voitu sisämaahan yms olla maksettuna ja ihan omaan piikkiin meni? Tai ukko/henkilö joutuu jättämään koko perheensä (vaimo/ukko +lapset) sinne Australiaan ja menee yksin takaisin maahansa harjoitukseen? Maksaako Viron armeija tämän kaiken?

    Ukko/ henkilö ehtii harjoitukseen aamuyöllä 24.9.2022? Tai ehtii (ollessaan syrjäisessä paikassa Australiassa) vasta 27.9.2022 harjoitukseen…

    Ymmärrän kun tulee LKP. Mutta että harjoituksen vuoksi moinen show?

    Tämä nyt näin mietittynä…🤔

    Ei kannata miettiä liian vakavasti.

    1. Kerroin vaan kylmän totuuden Viron järjestelmästä.

     Tällä tavoin harjoitellaan sitä tositilannetta varten (Liikekannallepano sotaan).

     Se maksaa rahaa, mutta sodanajan joukot saadaan varsin nopeasti taisteluvalmiiksi.

     Virossa harjoitetaan nimenomaan sodanajan joukko-osastoja ja yhtymiä – ei yksittäisiä sotilaita.

     Nytkin on käskyt nimenomaan täsmällisesti tietylle jalkaväkipataljoonalle (numerolla, jonka pataljoonaan kuuluva tietää), ilmatorjuntapataljoonalle (numerolla, jonka pataljoonaan kuuluva tietää). Maanpuolustusalueelle, jonka alaisuuteen sotilas tietää kuuluvansa. Ja lisäksi tietylle varareserville, että joukot saadaan nopeasti taisteluvalmiiksi. Se näkyy toimivan erinomaisesti Virossa.

 1. Juu. Itse en ole Australiassa edes käynyt mutta eräs tuttava käy vuosittain siskonsa luona siellä. Hittaanlaista on meno suuntaansa ja siirtymät ihan älyttömät

  1. Tietääkseni Australiassa sisäiset lentoyhteydet toimivat varsin hyvin. Australiasta vaikkapa Frankfurtiin on erittäin hyvät yhteydet, taas Frankfurtista Tallinnaan on hyvät yhteydet. Tallinnasta taas on järjestetty kuljetukset ilmoittautumispaikkaan.

   Katsotaan sattuiko kukaan virolainen ressu tällä kertaa olemaan jossakin ”helvetin kuusessa”, josta ei pääse millään konstilla YHon.

   Minusta oleellista on, että edes yritetään saada liikekannallepano onnistumaan hyvin tositilanteessa. Suomessa sitä ei nähdäkseni edes yritetä.

   1. Jos sinä olet perheesi kanssa vaikka siellä niin jätät ne jonnekin ja tilaat tyyliin helikopterin että pääset jonnekin harjoituksiin…?

    Eipä tässä. Kohta alkaa kymppi uutiset. Pitää katsoa millainen sirkus siellä Venäjällä on taas menossa

    1. Niin se on vaan tehtävä – käsky on käsky.

     Kokemuksesta tiedetään, että Virossa se toimii – saadaan taistelukelpoisia joukko-osastoja kasaan ilmiömäisen nopeasti Hallituksen päätöksestä (joka saadaan aikaan ilmiömäisen nopeasti Puolustusvoimain komentajan ehdotuksesta – ei tarvitse kokoontua, vaan ”digi”). Toimii hyvin.

     Suomessa ei varmaankaan toimisi, kun Sanna olisi bailaamassa, eikä ole tavoitettavissa.

     1. Sanna oli kuulemma tänään iltalenkillä, Instagram kuvaa pisti kun se on tärkeämpää kuin itärajan tilanne 👍

 2. Jos Viron ”ylimääräistä harjoitusta” 22.9.2022 verrataan Suomeen, niin Suomessa pitäisi kutsua ”ylimääräiseen harjoitukseen” per heti noin 15 000 sotilasta. Kutsu tänään ja pitää olla paikalla heti.

  Mitenkähän siinä kävisi? Arvelen, että ei kovinkaan hyvin – sillä sellaista ei ole harjoiteltu.

   1. Jaellaahan Suomessa ylennyksiä poliitikoille vaikkei ole yhtään krt harjoitusta. Sekin on ”vahvuus” 😄👍. Semmoinen tuli mieleen.

    1. Toisaalta ainakin aiemmin ylennyksiä on saanut sillä perusteella, että on riittävän venäjämielinen. Taas Venäjään kriittisesti suhtautuneet upseerit ovat jääneet ilman ylennystä.

     En tiedä millainen on tilanne siinä suhteessa juuri nyt.

     Erittäin huolestuttavaa on ollut, että kertausharjoituksia on järjestetty aivan liian vähän, liian suppeina ja liian lyhyen aikaa. Ammunnatkin olivat usein kertausharjoituksissa luokkaa viisi kohdistuslaukausta ja sitten parikymmentä laukausta yhteen kiinteään tauluun. Itse katsoin sellaiset kertausharjoitukset pidetyn vain siksi, että saatiin rasti ruutuun – käytännön hyötyä maanpuolustukselle ei juuri ollut.

     Ilmeisesti siinä suhteessa on tapahtunut jo ainakin vähäistä korjausta, mutta edelleen kertausharjoituksia on liian vähän.

  1. Pitää ottaa yhteyttä palvelukseenastumismääräyksen antajaan ja kertoa, jos ei ole mahdollista järkevässä ajassa saapua paikalle. Määräyksen antaja voi antaa luvan olla saapumatta. Jos ei anneta lupaa olla saapumatta ja silti jättää saapumatta, niin siitä seurannee sakot.

Kommentoi