Loppiainen.

Aamusella kun heräilin, havahduin; nythän on se loppiainen, se kohtalokas päivämäärä kun Venäjän piti hyökätä Suomeen ja Ukrainaan.

Varovasti kampeuduimme Mirrin kanssa postilaatikoille. Ei, ei ollut telaketjun jälkiä pihassa, ei ”pieniä vihreitä miehiä”, ei sitten merkkiäkään venäläisistä sotilaista, lehtikin oli ilmestynyt tavanmukaisesti. Mirri se suhtautui reissuumme tavanomaisen luottavaisesti, merkkaili normireittimme, viestitteli kait venäläisille, että tämä on Mirrin reviiriä.

Uutistarjonnankin lueskelin siinä puoli viiden paikkeilla; normaali meininki maailmalla mellakoineen kaikkineen.

Ne Kazakstanin tapahtumat ovat minulle liian kaukaisia huolestua. Lisäksi, kun en  henkilökohtaisesti edes tunne Putinia, mitäpä sitä murehtimaan, niin no, onhan se kaasukilon hinta noussut ”dramaattisesti”.peräti 1.55/kg on hinta 1.1.2022.

Tiedoksi muuten; litroiksi muutettuna biokaasukilo vastaa 1,56 bensaliraa, energia tiheys 0,50 Mj/kg biokaasu, 0,32Mj bensiini ja 0,36Mj diesel.

Siis ajelen 0,99€/ltr; vielä näillä eväillä en mellakoimaan lähtisi.

Mukavan rauhallinen loppiaisaamu, ainoan invaasion olivat taas kauriit tehneet saunanpäädyn salaattikasalle.

11 vastausta artikkeliin “Loppiainen.”

 1. Jos ei ollut länsirintamalta mitään uutta, niin rauhallista se on tällä itä-rintamallakin lähellä rajavyöhykettä.

 2. https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marko-suutari/venaja-hyokkaa-suomeen-2020-mita-tapahtuu/
  Aika aktiivisesti se Venäjä Suomeen hyökkäilee. Tämmöiseen linkkiin ja ”asiantuntijalausuntoon” tuolla netissä törmäsin.
  Kannattaa se kotivara ehkä hankkia + vähintään 3 tuliannosta rk:n patruunoita.
  Toisaalta meillä on tilanne, että parikin kuukautta pärjäisimme pakasteillamme ja puulämmitteisellä hellalla ja puulämmitteinen leivinuunikin on. Aika runsaat ruokavarat meillä on, pl ne 3 rk:n tuliannosta.
  Sähkökatkon varalta meillä on agregaatti ja melkoisesti bensaa. Pakastimet eivät sula ja jääkaappikin toimii hyvin, valaistukseen mahtuu vielä muutama huonevalaisin ja läppärikin toimii.
  Meillä ei millään Trangialla/vastaavalla ruokaa ole tehty, edes silloisella mökilläkään.

 3. Sen verran taisi kuitenkin asia mietityttää, että et malttanut noudatta itse itsellesi julistamaa kirjoitustaukoa, jonka piti kestää aina 6.1 -22 saakka.

  Olen ennenkin sanonut ja sanon jälleen, että en ymmärrä, miksi tarvitsee rakennella blogiavauksia toisten blogistien kirjoitusten ympärille.

  Semminkin kun kaivetaan toiselta alustalta yli kaksi vuotta vanha kirjoitus esiin. Tuollainen vaatii jo melkomoista harrastaneisuutta toista blogistia kohtaan.

  Mutta kukin tyylillään.

 4. Minä olen hiukan äkkiseltään pelkän kännykän varassa yrittänyt näitä tutkia. Tämä on pelkkä linkki tällä alustalla, vai miten, hiukan tarpeetonta edes roikottaa edes sitä tänne. Tarpeetonta, koska se kuitenkin koskee yhtä blogijäsentä.

 5. Venäjän itärintamalla tahti on kiihtymässä.

  ”Venäjän johtama kollektiivinen turvallisuusjärjestö..”

  Jaa, että johtama .. mistä muista maista joukkoja on kerätty (Valko-Venäjä ja ja ja ja .)

  ********************************************************************************
  https://yle.fi/uutiset/3-12260827

  6.1. 2022
  *
  Venäjän johtama kollektiivinen turvallisuusjärjestö sanoo lähettäneensä joukkoja, kuten laskuvarjojääkäreitä Kazakstaniin osana niin sanottua rauhanturvajoukkoa, kertovat uutistoimistot.

  Uutistoimisto Rian tietojen mukaan operaatio Kazakstanissa on jo alkanut, kertovat Reuters ja Tass.

 6. Ihmettelen vain, mikä on pontimena tälle avaukselle.
  Asiallista perustetta en keksi.

 7. Eiköhän sitä tosiaan selvitä ilman naljailua tästäkin päivästä. Ryssä väsyi eikä jaksanut yrittää, taaskaan, meidän onneksi.

  Diesel maksoi Sastamalassa 2,049 kun kävin täyttämässä linnunruokintatelinettä. Onneksi ei tarvinnut tankata.

  1. Ryssälle tuli muutakin puuhaa kasakstanin diktaattorin pystyssä pitämiseksi, joten Ukrainassakin on rauhallisempaa hetken.

Kommentoi