Uusi vuosi 2022.

Olipahan rauhallinen uudenvuoden yö. Kovin vähän ampuivat edes tuolla keskustaajamassa raketteja.

Heräsin tuossa hieman ennen puolta yötä luonnolliselle tarpeelleni, siksi tuo keskiyön havainto.

No, Mirrihän nukkui turvallisesti saunakamarissa, juuri päästin sen ulos.

Näin kuuluu ottaa uusi vuosi vastaan, Mirrimäisesti.

Hyvää vuotta 20222 kaikille.

12 vastausta artikkeliin “Uusi vuosi 2022.”

 1. Hyvää uutta vuotta Kalle. Vilma säikky pauketta, mutta nyt aamulla paineli ulos reippaana. Mirri näyttää meille mallia, ettei turhista kannata stressata.

 2. Niinhän tuo Mirri tuumailee, ehkä. Mielessä kait kummittelee vuoden takainen eksymisreissu, 6 vrk ja juuri uudenvuoden aatosta lähtien.
  Oikein hyvää uutta vuotta Teille sinnekkin.

 3. Tulipa tässä aamusella laiteltua meidän pihakauriillemme uudenvuoden evästä; Lidlin poistolaatikoista kun on kerääntynyt juureksia ja vihanneksia yli tarpeen.
  Toivottavasti nuo kauriit eivät nyt sitten hauku Mirriä ja minua aamureissullamme ihan ”pataluhaksi”.
  Meidän pihalaumassamme on enää- kolme jäljellä, yksi jäi auton ruhjomaksi viikko sitten. Siitä hyvä meidän kauriillamme on, että eivät joudu ruokapaikallaan ammuttaviksi kun täällä metsästysalueita ihan lähistöllä ole kenellekkään vuokrattu.

 4. Hyvää tulevaa vuotta Kalle ja toivotaan että ”kissan päivät” jatkuvat kuten menneenäkin vuotena.

 5. Miksihän eivät jatkuisi? Meillä on pihapiirin eläimiä Mirrin lisäksi maatiaiskanamme, kaurislaumamme ja lukuisia jäniksiä; kaikille riittää ruokaa, siitä yritän pitää huolta.

 6. Näyttää kissa olevan hyvässä karvassa, varmaan muikkupitoisen ravinnon seurausta. Vähän kadehdin kun on sinulla pihapiirissä niin monensorttista elämää. Meillä vain lintuja, tali- ja sinitiaisia, pikkuvarpusia, mustarastas lähinnä. Harakkapoikue asustaa lähimetsässä, niitä syötän vanhentuneilla ruuanjätteillä, ovat tarkkoja, oitis huomaavat kun jotain tulee tarjolle.
  No viime talvena kävi öisin jänis, pistin sille aina illalla porkkanan hankeen pystyyn.
  Poikani asuu parin kilometrin päässä metsän keskellä, lintulaudoilla vierailee siellä myös närhet ja kuusitiaiset ja vähän harvinaisemmat pähkinähakit. Närhet eivät niistä pidä, ajavat pois syönnökseltä.

  Hyvää uuttavuotta sinulle, Saarallesi ja kissoille kanssa toivotan.

 7. Hyvää alkuvuotta vaan sinne Tammelaankin. Meillä norkoilee noita kauriita neljän lauma melkein päivittäin. Tuossa lintulaudan ympärillä meidän keittiön ikkunan alla. Enää ne eivät ole tietääkseenkäään vaikka ikkunaan koputtelee, ainoastan katselevat silmät pyöreänä.Alkavat olla nekin haittaeläimiä, suuresti lisääntyneinä.

 8. Nuo metsäkauriit ovat ”silmäteräni” Mirrin lisäksi. Niille olen pyrkinyt kattamaan parhaan mahdollisen aterian.
  Hyvää uutta vuotta Matille ja perheelle, kuin myöskin Pentille.
  Noita kauriita en haittaeläimiksi lukisi; kauniita, eivät ,meitä mitenkään häiritse, rikastavat pihapiirimme eläimistöä.
  Pentti, kaiketi puhut valkohäntäpeurasta; meidän lähialueillamme niitä juuri ei ole mutta pieniä metsäkauriita useampia pienlaumoja kyllä.

 9. Meillä täällä Kaakinmaan kulmilla aamu alkoi aivan pilvettömältä taivaalta – 6 C, nyt pilvistyy, mutta aurinko kajastaa kirkkaana. Näkyvyys oli illalla n. 25 km Lempäälään saakka, jonka iltavalot kajastivat taivaanrannassa. Maamerkkit Sulkavuoren uuden jätevesilaitoksen tuuletuspiippu 5 km:n päässä ja Taaporinvuori tuolla n. 15 km:n päässä antenneineen. Muuten on noita linkki ym. antenneita on joka töppärällä niin pitkälle kuin silmä kantaa.
  Pirkkalan Paroltolan Bauhausin punainen logo nänyy tuolla Pyhäjärven toisella puolella metsän rajassa.
  Kaunilta 1.1. 2022 päivä näyttää. Aurinko nousi juuri nyt klo 9.50 kirkkaana näkyviin.
  Erikoispäivämäärä tänä vuonna on 20.2.2022

 10. Kyllä minä puhun molemmista sekä metsäkauriista ja velkohäntapeurasta, molemmista on haittansa. Uutena siihen haittaajien joukkoon on tullut tuo kauriiden joukko, niiden määrät on nyt räjähtämässä käsiin, jos ei jotakin tehdä ja äkkiä. Minä alan kyllästyä valtion karjan aitaamiseen, tai paremminkin omien puutarhakasvien suojelemiseen. Meillä vaimo lopetti jo muutamana vuonna juurikasvien kylvämisen , koska tiesi sen turhaksi. Nyt tietysti lopetti lopullisesti, mutta hoitaisi niitä joku kumminkin.

 11. Jäi äsken kesken sanomani. Jos siellä Tammelassa kurittaa peurakantaa myöskin se laskettu susilauma. Täällä ei ole susia, ainostaan yhden vuosia sitten olen nähnyt meidän pihalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *