Ukraina ja disinformaatio

Suomen televisiosta, radiosta ja valtamediasta ylipäätään, tulee kaiken aikaa informaatiota, eli tietoa Ukrainasta ja sitä uhkaavasta Venäjästä.

Onko tieto oikeaa vai väärää?

Uhkaako Venäjä Ukrainaa? Hyökkääkö Venäjä Ukrainaan?

USA joka ainoa päivä väittää tietävänsä, että Venäjä uhkaa Ukrainaa, ja viimepäivinä varmana tietona, että Venäjä hyökkää Ukrainaan.

Venäjä on moneen kertaan sanonut ettei uhkaa eikä hyökkää Ukrainaan, ja kysynyt ties kuinka monta kertaa, miksi niin tekisi.

Jos vähänkään miettii, eikä siihen tarvita montaakaan terävää kynää penaaliin, niin miksi Venäjä hyökkäisi Ukrainaan, mitä Venäjä siitä hyötyisi.

Yhtä vähän tarvitaan teräviä kyniä penaaliin huomatakseen, että USA, joka on joka ikinen päivä aktiivinen informaatiossaan, tietää että Venäjä hyökkää Ukrainaan väitteillään, pyrkii johonkin ihan muuhun.

USA johtaa Natoa, aseet ostetaan Natomaihin USAsta, sotia ja rauhattomuutta sekä turvattomuutta lietsotaan USAn johtamassa NATOssa, jotta asekauppa käy.

Eikä vain siksi, vaan myös sen takia, että saataisiin uusia jäseniä NATOon, rahoittamaan tätä maailman suurinta tappokoneisto-organisaatiota.

Rauha ei käy tälle organisaatiolle, ja siksi uhkia luodaan vaikka tyhjästä.

Ei ole vaikeaa nähdä, miten NATO on ympäröinyt Venäjän sotilastukikohdillaan, sekä ylipäätään maailmalla. Sotilastukikohtia on yli 700 ympäri maailman, ja todella moni juuri Venäjän ympärillä.

Montako sotilastukikohtaa Venäjällä on omien rajojensa ulkopuolella?

Vain USA on rikkonut sopimusta Neuvostoliiton hajottua. Varsovan liitto purettiin, mutta NATOa vahvistettiin ja laajennettiin, sopimusten vastaisesti.

Ei paljon ole porvarit Suomessa hälytyskelloja soitelleet siitä, että mihin suuntaan maailma on menossa.

Suomi oli liittolaisena Saksan suurvallan kanssa jo vuodesta 1918 lähtien ja tiivistyi aina vaan -30 luvulla.

Mitään sopimuksia ei tehty Neuvostoliiton kanssa, koska luotettiin suurvaltaSaksan liittolaissuhteisiin. Suomi valmistautui sotaan Saksan rinnalla -30 luvulla.

Sotapropaganda oli kovaa, valehdeltiin sen mitä ehdittiin. Radio, Aamulehti ja Hesari etunenässä.

EK pidätti rauhanaktivisteja, ja pisti keskitysleireille. Kyllä, 1930 luvulla, ennen toista maailmansotaa, jossa Suomi oli suurvaltaSaksan rinnalla.

Nyt liittolainen on vaihtunut USAan. Yhtä tyhmää kylläkin. Biden monta pykälää sotahullumpi kuin Trump. Joka kyllä näkyy selkeästi.

Osa vasemmistoa hehkutti Joe Bidenin voittoa, liberaalien porvareiden rinnalla.

Se osa vasemmistoa ei ymmärrä pätkääkään, mitä uusliberalismi on ja mihin se tulee johtamaan.

Historiaa ei tunneta, ja sen takia siitä mitään ei opita.

Jos pitää kommunistina valita, niin kannatan Trumpia enemmän, tai Englannin Boris Johnsonia.

Kyllä, molemmat ovat konservatiiveja!

Uusliberalistit voivat ääliömäisyyttään tuhota koko maapallon ja elämän. Tuosta vaan, tyhmyyttään ja rahan ahneuttaan.

Vasen laita voisi pelastaa maailman tyhmyydeltä. Tekeekö se sen, jää nähtäväksi.

Juonko olutta ja katson sivusta vai olisiko aika toimia rauhan puolesta?

Markku Huhtala, Tampere, Rantaperkiö

27 vastausta artikkeliin “Ukraina ja disinformaatio”

 1. Ymmärtänemme ettemme halua kenenkään alaisuuteen vaan haluamme olla itsenäisiä Suomalaisia. Ja kuka meitä komentaakaan…

  1. Putiini se leipoi tuiman taikinan,
   suolaksi hän aikoi pienen Ukrainan.
   Ai ai Putiini, turha on sun toiveesi,
   Ukraina on jo vapaa maa ryssän vallasta.

 2. Hyvä Niilo! Nyt meitä määrää USA ja EU. Emme me mitään itse osaa ja uskalla päättää.
  Ennen oli toisin. Kekkosen aikaan.
  Olimme itsenäisiä. Teimme kauppaa ja rikastuimme.
  Nyt on toisin…

  1. Ja paskat.
   Kekkosen aikaan kumarsimme ryssälään ja pyllistimme muualle.
   Nyt se, että emme kumarra sinne, korventaa neukkulauskovaisia niin penteleesti.

 3. Venäjä haluaa vain tulla vapauttamaan Euroopan kansat kansalaisistaan 😅

 4. ”Mitään sopimuksia ei tehty Neuvostoliiton kanssa, koska luotettiin suurvaltaSaksan liittolaissuhteisiin. Suomi valmistautui sotaan Saksan rinnalla -30 luvulla”
  Kyllä punavalhe jaksa elää tosiasioista piittaamatta.
  Suomi ja ryssä olivat tehneet hyökkäämättömyyssopimuksen.
  Tarkoitatko Huhtala, että tämä oli mitätön?
  Suomi ei valmistautunut sotaan, vaikka kuinka valehtelet.
  Suomi laiminlöi puolustuksensa ja ministeri Cajander kehui vähän ennen ryssän hyökkäystä, kuinka paljon oli säästetty, kun ei hankittu armeijalle tarvikkeita.
  Tämäkö muka oli valmistautumista sotaan?
  Ei voi kuin ihmetellä, kuinka sokeasti punavalheet ovat jonku korvien välissä, mutta se ei ihmetytä, kun tämä sama kehuu neukkulan autuutta kaikin keinoin.

  1. Voitaisiin välillä keskustella vaikka kommunistimaanpetturien suunnitemasta aloittaa aseellinen kapina laillista hallitusta vastaan sotien jälkeen.
   Se, minkä punainen ministeri Leino paljasti.

  2. Juu, Risto Ryti hyökkäsi 30.10.1939 puusuksin Göbbelsin kanssa Leningradiin ja Neuvostoliitto joutui aloittamaan sodan nazeja vastaan. 1950 kun sota loppui oli loput nazit paenneet kuuhun 👍

   1. Suomi ja NL olivat todelkakin solmineet hyökkäämättömyyssopimuksen vuonna 1932. NL irtisanoi sen 1939 hyökätessään. Tamperettakin pommitettiin vaikka Molotov muuta valehteli. Suomen armeijalla oli erittöin huonot varusteet, kivääreitä 1800- luvulta. Silläkö armeijalla oli tarkoitus hyökätä? Saksalaisia ei täällä talvisodassa ollut, Saksahan oli tehnyt NL:n kanssa sopimuksen Suomen kuulumisesta NL:n etupiiriin. Saksa esti apukuljetuksien tuloa Suomeen. NL taas ooi avustanut Saksaa jo kauan, mm. Versaillesin rauhansopimuksessa kiellettyjä aseita kuten Stuka -pommittajia tehtiin salaa Neuvostoliitossa. Jostain syystä Stalin halusi varustaa Hitlerin huippuaseilla. Kaikki nämä tiedot olisivat tarkistettavissa ja todistettavissa mutta jos ei usko mitään todisteita niin ei voi mitään.

    Ja miksi koko ajan puolustelet fasismia? Putin on fasisti sanan varsinaisessa merkityksessä. USA taas on demokratia vaikka ei täydellinen olekaan. Eläköön fasismi, niinkö?

  3. Näille aatteenpunaamille tyypeille on turja puhua historiallisista tosiasioista.

 5. Samanlaista disinformaatiota Manna Sarin jauhaa kuin moni muukin..tämä puhuu kokoajan Putinin laariin…lukekaapa tästä, ei muuten eka kerta…miksi näin?

  Pääkirjoitus: Sanna Marin toisteli ”Ukrainan tilannetta” vaikka kyseessä on Venäjän hyökkäysuhka – kiertoilmaukset pelaavat Putinin pussiin https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000008610379.html

  1. Ja samassa lehdessä oli alempana otsikko jossa New York Times kertoo mitä mieltä Niinistö on ”Ukrainan tilanteesta”, Iltapäivälehdet taas jauhavat peetä Sanna Marinista. Ja aina yhtä olemattomista asioista. Pelaako New York Times myös Putinin pussiin?

 6. Koita Huhtala ryypätä vähemmän kaljaa. Miksiköhän ne venäjän joukot ovat siellä Ukrainan rajoilla tai harjoittelemassa niiku Valkovenäjällä? Huviretkelläkö ne ovat?

 7. https://yle.fi/uutiset/3-12315732

  Yle Kiovassa: Kysyimme ukrainalaisilta, mitä Venäjä yrittää saavuttaa uhkailuilla – kiovalaismies: ”suomalaiset ovat samassa asemassa kuin me”
  .
  Viikonlopun neuvottelut Venäjän ja lännen välillä eivät ole liennyttäneet Venäjä uhkaa Ukrainan rajoilla. Ylen kirjeenvaihtaja Suvi Turtiainen kysyi sunnuntaita viettäviltä kiovalaisilta, mitä Venäjä yrittää uhkailullaan saavuttaa.
  .
  Kiovalaiset selittävät Venäjän toimia muun muassa sillä, että maa on entinen imperiumi ja se haluaa palauttaa Neuvostoliiton aikaisen asemansa.

 8. https://www.bbc.com/news/world-europe-60158694

  12.2.2022

  Ukraine: How big is Russia’s military build-up?

  Russia has positioned about 130,000 troops – equipped with everything from tanks and artillery to ammunition and air power – close to Ukraine’s border.
  They include about 30,000 troops taking part in military exercises in Belarus.
  US officials say Russia has the troops in place to invade Ukraine ”at any time”.

  But Russia denies it is planning an attack.

  Troops on the move
  Units arriving from across Russia have been added to about 35,000 military personnel who are permanently stationed close to Ukraine’s border.
  Troops have been taking part in military drills in Rostov, to Ukraine’s east

  Tanks and heavy armour, which are relatively slow to deploy, are now in place.

  Some newly arrived units have travelled almost 4,000 miles, from the Russian Far East.
  *
  j.n.e

 9. Koittaisit Markku Huhtala asettua ukrainalaisten asemaan – jos yleensä kykenet tuntemaan empatiaa

 10. Käsittääkseni gomulaiset haaveilivat vielä vuoden 1918 jälkeenkin
  tekevänsä vallankaappauksen
  Suomessa itägomulaisten avulla. Rauhanomaiset demarit hyppäsivät pois gomulaisten keikasta. Rauhantahtoisten hallitus oli jo v. 1928. Oliisi ollut jo aikaisemmin, elleivät perugomulaiset olisi johtaneet maan suurinta puoluetta vallankumoukseen v. 1918.
  Kotihomulaisten ainoa mahdollisuus päästä diktatuuriin oli liittoutuminen itägomulaisten kanssa.
  Demarit pitivät kotigomulaisia suhteellisen vaarattomina.
  Muissa puolueissa se mahdollisuus, että koutuisivat yhtyneiden gomulaisten teilaamiseksi herätti epämieluisia tuntemuksia. Nänä tuntemukset antoivat kasvuvoimaa Lapuan Liikkeelle ja IKL:lle ja muille pienemmille ryhmille.
  Koska Saksassa oli torjuttu gomulaisten vallankaappausyritys vuosia aikaisemmin, se lähensi IKL:n veljeyttä saksalaisiin, joka veljeily meni liian pitkälle mm. Kekkosen mielestä.

  1. Kekkonen pelkäsi oman valtansa puolesta ja haki aina tukea neukkulasta.

 11. Useimmat gomulaiset toimittivat velvollisuutensa sotarintamalla, eikä heitä ajatus gomulaisdiktatuurista sittei itägomulaisten johtama diktatuuri sittenkään kiehtonut. Isänmaallisuus oli sittenkin vahvempi voima, vaikka marxilaisuus luki sen suurimpiin synteihin.
  Isänmaallisuuteen eli rodina-aatteeseen turvautuminen pelasti myös Neuvostoliiton aatulaisten käsistä. Sotien jälkeen itärajan takana on juhlittu Suuren Isänmaallisen Sodan muistoa.

  YYA-sopimuksessa määriteltiin Suomen puolueettomuus. Se ei edellyttänyt Suomea liittymään NL:n sotiin, vaan ainoastaan sitoutumaan siihen, ettei Suomen aluetta käytettäisi hyökkäykseen sopimuskumppania vastaan, vaan pysyisi suvereenina alieellaan.
  Kekkosen kunailema EEC-sopimus oli vain kauppasopimus, se ei luovuttanut valtiovaltaa Suomen ulkopuolelle toisin kuin EU-sopimus. Nyt EU käyttää tuomiovaltaa kansan ja eduskunnan tahdon yli.
  EEC ei vaarantanut maamme itsenäisyyttä tai puolueettomuutta. NL edellytti, että saisi samat edut. Suomelle tärkeätä idänkauppaa ei karkaistu. Vain USA sitä häiritsi eräiden tuotteiden osalta.

  Kaikki eivät hyväksyneet Suomen puolueettomuutta. USA ja NL olisivat halunneet Suomen liittolaisekseen.
  Suomen rajojen sisäpuolella moni vasemmistolainen olisi halunnut liittolaisuutta NL:n kanssa. Liian moni kokoomuslainen halusi liittoutumista USA:kanssa. Kekkonen ei halunnut gomulaisia eikä kokoomuslaisia hallitukseen keikuttamaan käsitystä maan puolueettomuudesta. Kekkonen kuitenkin päästi gomulaiset hallitukseen välttääkseen heidän harjoittamasta talouden sabotointia.

 12. Kekkonen arveli samoin kuin Paasikivi, että rahvaalta puuttui poliittinen viisaus. Ennen sotia Kekkonen oli tulinen suomalaisuusmies, mutta kun RKP tuki puolueettomuuspolitiikka, niin RKP sai armon pakkoruotsituksestaan huolimatta. Paasikiviseuran prustaj Åbo-akademin kanslerinakin toiminut Jan Magnus Jansson oli presidenttiehdokkaana vielä v. 1996.

 13. Putin näyttää tuskaiselta, voi joutua käyttämään opiaatteja. Toivotaan, ett joku katsoo perään.
  Kennedykin käytti aineita selkäkipujensa takia. On epäilty, ellä varapresidentti Jonsson ja CIA olisivat osallistuneet K:n murhaan. Saattaa olla, että Kennedy vaaraksi turvallisuutta.

 14. Vähän ihmettelen Markun kiivautta ja viisautta Ukrainan tilanteen suhteen. Putin keskittää valtavat armeijat Ukrainan ympärille, miksi. Kuvitteleeko että Ukraina hyökkää venäjälle? Ei kai niin hulluja voi ajatella.

  Asekauppa on varmasti tuottoisa USAlle niinkuin varmaan Venäjällekin ja monelle muulle maalle, maailman meno on sellaista, raha ei haise.

  En kehu NATOa enkä länttä mutta siitä olen vakuuttunut että Venäjä sellaisena kun se nyt Putinin komennossa esiintyy on pahan maa toisille ja myös osalle omia kansalaisiaan.

  Juo Markku sekä olutta että toimi rauhan puolesta molemmilla silmillä ja korvilla.

 15. ”Vähän ihmettelen Markun kiivautta ja viisautta Ukrainan tilanteen suhteen.”

  Kyllähän Markku Huhtalan kommentteja saattaa joku muukin ihmetellä.
  Minä olen lakannut ihmettelemästä Markun kommentteja – ne ovat sen verran yksniittisiä.

  *
  Tässä pieni näyte.

  Markku Huhtala:

  https://www.pirkanblogit.fi/2022/markku-huhtala/tipaton-tammikuu-loppui-nyt/

  ”Ihan samaa meininkiä kuin -30 luvulla, jolloin olimme hyvin tiiviisti liittoutuneet Suurvalta Saksan kanssa. Samaa saatanan propagandaa kuin silloinkin.”

  ******************************************************************************

  Tosiasiassa Neuvostoliitto liittoutui Saksan kanssa Moskovassa kesällä 1939 tehdyllä sopimuksella, jossa määriteltiin Suomen kuuluvan Neuvostoliiton etupiriin. Tämän sopimuksen pohjalta Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen.

  Talvisota alkoi 30. marraskuuta 1939 klo 6.50 aamulla. Neuvostoliitto käynnisti hyökkäyksen Suomeen koko itärajan pituudelta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *