Venäjä käy sotaa USAn johtamaa NATOa vastaan Ukrainassa.

Tämä on siitä mielenkiintoinen sota, ettei USAn eikä NATO maiden omat joukot osallistu itse sotaan, aseistavat ja rahoittavat vain Ukrainan hallintoa, jonka USA on on itse nostanut valtaan 2014.

USAn sotkeutuminen Ukrainan sisäiseen politiikkaan on selviö. Ukraina on yksi korruptoituneimmista maista koko maailmassa Neuvostoliiton hajottua.

Koska rahalla saa, USA ostaa.

Kriittinen osa Ukrainan kansaa on estetty valitsemasta edustajiaan. Tämä tapahtui siis jo 2014.

Ukraina on ollut sisällissodassa…yllätys yllätys 2014 lähtien, jota USA on koko ajan organisoinut.

Ukrainan oligarkia on hyvin kapea, eli pääomat ovat keskittyneet harvinaisen pienelle osalle.

USA on ostanut jokaisen Ukrainan oligarkin.

Oligarkilla on arkisempikin nimi: kapitalisti.

Se, että pääomat ovat keskittyneet hyvin pienelle piirille Ukrainassa, ja kansan mieletön enemmistö elää lähinnä köyhyydessä, on ollut helppoa USAlle toimia.

USA ei välitä kansasta, vaan pääomista, ja ketkä sen omistaa. Siksi USA ostaa…sieluja ja omaisuutta.

Venäjä on osoittautunut ongelmaksi USAn ostoshaluille. Kaikki ei olekaan myytävänä. Kuten Suomessa USA on voinut tehdä, mielihalujensa mukaan. Poliitikot Suomen nykyhallituksessa on ollut helppo pala USAlle, eduskunta…helppo nakki. Suomi saatiin NATO kannalle upean offensiivin jälkeen, joka suoritettiin Ukrainassa, helppo nakki.

Venäjä, tuo USAn kanto, joka ei potkimalla lähde….

Ääh, luon mielikuvia asialinjan sijaan.

Mutta ei se mitään!

Mielikuvia luo valtamediammekin eli mediapoolimme joka päivä, vääriä ja valheellisia, erona minuun, en valehtele koskaan, vaan olen suora ja avoin.

Asiaan! Suomi aseistaa Ukrainaa. On siis sodan osapuoli USAn rinnalla, Venäjää vastaan.

Suomen terveydenhuollolle ei riitä rahaa. Siispä terveydenhuolto ala taistelee eduistaan. Joutuu taistelemaan. Hallitus aikoo rajoittaa suoraan lakko-oikeutta. Siis työväki ei saisi puolustaa omia oikeuksiaan!

Perustellaan ihan kaikella Venäjän aggressiivisella hyökkäyksellä Ukrainaan.

Venäjä ei ole edes syyllinen Ukrainaan kriisiin. Vaan USA.

Sitä ei yhdessäkään mediapoolimme mediassa ole riviäkään.

Väitetään että Venäjä on syyllinen energiakriisiin, vaikka Suomi ja EU boikotoi Venäjän energiaa.

Venäjä myy, jos Suomi ostaa, mutta Suomi ei osta! Niin Suomen hallinto on julistanut.

Sitten propagandaa Suomen kansalle, että Venäjä käy energiasotaa.

Eikö nyt mitkään kellot soi, Suomen kansa!?

Venäjä on valloittanut kuukausia sitten Donbassin alueella olevan Zaporižžjan voimalaitoksen.

Ukrainan armeija on pommittanut ja tykittänyt voimalaa vahingoittaakseen sitä. Suomen neropattinen mediapooli vähintään sanoo, että Ukraina ja Venäjä kiistelevät kuka pommittaa voimalaa. Tyhmä on se, joka ei ymmärrä miksi Venäjä tulittaisi omaa valloittamaansa voimalaa.

Suomen osaan kansaa silti uppoaa aivan idioottimainen propaganda Venäjän tulittavan omaa voimalaansa. Voi jessus!

Tai vankileiriä, jossa on Ukrainan sotavankeja, että Venäjä tulittaisi tällaista leiriä.

Ei tarvitse omata apinan aivoja enempää, että Ukrainan sotavoimat haluaa tuhota sotavankileirin jossa on Ukrainan sotavankeja, etteivät kertoisi mistään totuutta.

Ukraina on pahasti alakynnessä kaikesta sota-avusta NATOlta ja Suomesta huolimatta.

Venäjä käy rajoitettua sotaa Ukrainassa, jota USA ja sen vasallit (myös Suomi) pitävät Venäjän heikkoutena. Näin ei kuitenkaan ole. Venäjä ei ole riippuvainen läntisestä yhteisöstä, mutta läntinen yhteisö on riippuvainen Venäjästä. On muistettava, että maailman 75% ei ole USAn kannalla.

UGH! Olen puhunut. Markku Huhtala, Tampere, Rantaperkiö

17 vastausta artikkeliin “Venäjä käy sotaa USAn johtamaa NATOa vastaan Ukrainassa.”

 1. Huhtala se jaksaa jauhaa fasisista punaproagandaa tosiasioista piittaamatta.
  Vaan eipä sokealle uskolle mitään mahda, koska maailma romahtaisi, jos myöntäisi tosiasiat..

  1. Oletko Juhak sitä mieltä, etteivät länsimaat ole osallisia sotaan rahtaessaan sotakalustoa Ukrainalle. USA etunenässä. Rahallisen avun Ukrainan kansalle ymmärrän, mutta että sinne rahdataan sotakalustoa, muka avustuksena… Mielestäni jokainen maa joka myöntää Ukrainalle sotilaallista apua on osallinen. PS. Saiskohan jostain Ukrainan presidentin kotiosoitteen. Voisin lähettää hänelle muutaman paidan, ettei tarvitsisi käyttää koko aikaa tuota sammalenvihreää t-paitaa..

   1. Länsimaat osallistuvat antamalla Ukrainalle apua rikollisen ryssän hyökkäyksen takia.
    Ryssällä sitä kalustoa oli runsaasti enemmän kuin Ukrainalla ja tilanteen tasoittaminen on aivan oikein.
    Putinan puheiden mukaan Ukrainan valtaamisen jälkeen vuorossa olisi muita maita, joten jo se on riittävä syy auttaa Ukrainaa kaikin mahdollisin keinoin.

   2. Olivatko siis Ruotsi ja muut maat osallisia Suomen talvisotaan avustaessaan Suomea? Ja jos olivat niin mitä väliä sillä on? Vai tarkoittaako Ilpo ettei hyökkäyksen ja hävityksen kohteeksi joutunutta saisi auttaa? Sellainen ei kyllä mahdu minun oikeustajuuni.

    1. Norppa,- mutta jos auttaessaan muita, asettaakin itsensä vaaralle alttiiksi ja minun käsitykseni mukaan sekaantumalla Ukrainan sotaan, aseistamalla Ukrainaa, niin se jo itsessään lisää sodan uhkaa entisestään suomen suuntaan.

     1. Eihän Putin siitä tietenkään pidä. Jos autat kadulla pahoinpitelyn kohteeksi joutunutta niin asetat itsesikin vaaraan. Sodat kuitenkin käydään yleensä muista syistä kuin sen pidetäänkö jostakin maasta. Ei Putinkaan Ukrainaan sen takia hyökännyt ettei pidä Ukrainasta tai sen politiikasta vaan koska hän halusi Ukrainan Venäjän valtaan tavalla tai toisella. Kun juonittelu ja korruptio ei tuonut toivottua tulosta niin alkoi hyökkäys. Käytännössä Ukrainan vaihtoehdot olivat alistua Putinille pikkuhiljaa tai joutua sotaan. Ei Venäjä aloittaisi sotaa Suomea vastaan siksi että Suomi tukee Ukrainaa eikä jättäisi aloittamatta siksi ettei Suomi tukisi. Putinin suunnitelmat Venäjän laajentamisesta ja kenraalien strategiat sen ratkaisevat. Maat eivät ole ihmisiä jotka vain suututtuaan käyvät toistensa kimppuun.

      Ukrainan tukeminen on siinä mielessä vahvasti Suomenkin etu, ettei Putin pääse luulemaan voivansa valloittaa alueita armeijansa avulla ja venäläiset pääse juhlimaan ”voitokasta armeijaa ja Putinia”. Lisäksi sota kuluttaa Venäjän joukkoja. Jo nyt on Suomen rajoilta vedetty pois joukkoja eikä niitä saada vuosikausiin korvattua.

      Kekkosen ja Paasikiven opit on tietysti heitetty nyt yli laidan, mutta aika on erilainen. Silloin se linja oli ehkä tarpeen selviytymiselle ja siksi myötäiltiin Neuvostoliittoa. Kukaan ei silloin olisi meitä auttanut jos olisimme joutuneet Neuvostoliiton hyökkäyksen kohteeksi. Tavoitteena oli pelastaa länsimainen demokratiamme ja välttyä kommunistiselta sorrolta. Nyt olemme kuitenkin osa läntistä yhteisöä ja voimme ja meidän tuleekin olla avoimesti niiden arvojen puolella joita aina olemme yrittäneet säilyttää.

 2. Ryssä hyökkäsi Ukrainaan 24.2.2022, vaikka Putin oli monta kertaa sanonut (valehdellut), ettei hyökkäystä olla aloittamassa.

  Empatia kyvyltään vajavainen Hannu Tiainen pitänee kohtutuulisen, että pienen Ukrainan kansan olisi yksin taisteltava raskaasti aseistautunutta ryssäjoukkoa (150 tuhatta ryssää) vastaan.

  Mielestäni on kohtuullista, että NATO-maat (+Suomi ja Ruotsi) tukevat Ukrainan pientä armeijaa sen puolustaessa maataan.

 3. Tiaisen valhelaarista: ”Ukrainan armeija on pommittanut ja tykittänyt voimalaa vahingoittaakseen sitä.”

 4. Onko Markun pitkä vuodatus tulkittava niin että hän toivoo että Ukraina olisi osa Venäjää tai ainakin venäläisten (olikargien) hallitsema maa sillä niinhän asia olisi ilman amerikkalaisia.

 5. Käytännössä Tiainen kannattaa Ukrainan kansan orjuuttamista.

  PS on kansallismielinen puolue, joka kannattaa kansojen itsemääräämisoikeutta eli on täysi vastakohta Tiaisen politiikalle.

  ——-

  Venäjällä on ollut pyrkimystä kunnioittaa lukuisten liittovaltion kansojen demokratiaa ja oikeutta itsehallintoon. Venäjällä on yhtä paljon etnisperäisiä osavaltiota kuin EU:ssa on maita, joita myös luonnehtii omakulttuurius.

  Lisäksi Venäjällä on etnisperäisiä alueita, joiden kansallisille ominaispiirteitä on annettu arvo.

  Jokaisella yli 80:sitä liittovaltiosubjektista on kaksi edustajaa parlamentin toisessa huoneessa. Ensimmäinen ja toinen huone ovat tarkoitetut yhdessä kehittämään liittovaltiota.

  Väitetään, että Putin on on pitkän aikaa romuttanut em. pyrkimystä ja keskittänyt valtaa Moskovaan. Junttamies mikä junttamies. Tiainen näyttää fanittavan Venäjän pahinta vihollista. Ehkä Tiainen on saatanisti tai jokin muu örkkiläinen.

  Marxin päätavoite näyttää olleen kansakuntien tuhoaminen sisältä päin kiihottamalla palturipuheilla kansalaiset toisiaan vastaan. Myös Putin on tuholainen, vaikka ideologia onkin eri. Yhtenäinen Venäjä on aiemmin esiintynyt kokoomuksen sisarpuolueena ja voisi sukuloida vieläkin ilman tuota täystuholaista, Putinia.

 6. Kyllä. Nyt pitäisi laittaa rajat auki. Jokainen venäläinen ok uusi suomalainen 😅😅😅

  1. Tässä tapauksessa Huhtalat ja kumppanit siirrettään karjavaunussa Siperiaan 😅

 7. USA on saanut Ukrainassa jalansijaa, koska Putinin Kreml on äärimmäisen vaarallinen Ukrainalle. Se on vaarallinen myös Venäjän osavaltioille.

  Ukraina on hakenut turvaa myös EU:sta, vaikka EU -jäsenyys muodostaisikin uhan maan itsenäisyydelle liittovaltiofanaatikkojen voittaessa maltilliset.

  Venäjän olisi kannattanut luoda tasa-arvoiset suhteet Ukrainaan. Mutta siitä ei voinut tulla mitään, kun Putinilla oli sama pää kesät ja talvet.

  Maanpetoksesta poissaolevana tuomittu presidentti Janukovitsh olisi katkaissut kauppayhteydet länteen ja näin tuhonnut itsenäisyyden.
  ————-
  Urkilla oli kova työ saada maa mukaan EEC-vapaakauppaliittoon, kun suomettuneisuuden invalidisoimat kommunistit ja osa demarien aivoinvalideista, kuten esimerkiksi Tuomioja ja Halonen halusivat viedä maata pikemminkin Varsovan liittoon ja SEV-kauppaliittoon.
  Urkki kai sai myös itänaapurin vakuutettua siitä, että puolueeton Suomi on eduksi myös NL:lle, eikä NL tietääkseni yllyttänyt työläisiä yleislakkoihin ja muihin kapinoihin.

  Tuomioja yritti sabotoida Urkin pyrkimyksiä mm. Zavidovo -vuodon avulla, jolloin saattoi toimia maanpetoksellisesti. Jokunen vuosi olisi ollut ehkä asiallista ropsauttaa, mutta se ei ehkä olisi ollut viisasta idän suhteiden kannalta. (Maanpetos on sitä raskaampi rikos mitä korkeammassa asemassa toimii). Asian yhteydessä Tuomioja myös valehteli poliisikuulustelussa todistajan ominaisuudessa kuultuna.

  Tuomioja oli muutamat vuodet välillä pois politiikasta. Ehkä oli turhautunut tai oli kehotettu toimimaan niin.
  Ehkei Eki saanut missään vaiheessa saanut aiheutettua maalle isompaa vahinkoa. Mielestäni Ekin pidättyvä asenne liittovaltion edistämiseen nähden on suorastaan tervettä, kun hän perustelee sitä demokratian uhkana. Siihen kantaan ei edellytetä putinistien ketunhäntää kainaloon.

  EU-liittovaltiossa olisimme vain outo heimo jossakin pohjan perillä, jonka olosuhteisiin liittovaltion keskushallinnon ei juurikaan kannattaisi suunnata huomiotaan.

 8. Jos Putin ei olisi pyrkinyt Ukrainan alistamiseen, niin kompromissina olisi voinut olla tehdä Ukrainasta liittovaltio Venäjän tapaan, jossa Donetsk, Luhansk ja Krim olisivat voineet olla mukana etnisinä osavaltioina.

  Vehkeily on niin syvällä Putinissa, ettei tuokaan vaihtoehto onnistuisi. Putin painostaisi noita osavaltioina toimimaan maanpetoksellisesti Ukrainaa vastaan.

 9. Huhtalan kirjoitus on taas niin harhainen ettei sen oikomiseen edes jaksa ryhtyä. Sentään hän myöntää, että Venäjä on VALLOITTANUT Ukrainan ydinvoimalan. Venäjä käy siis hyökkäyssotaa. Sillä ei näköjään ole väliä. Jos Venäjä hyökkää toiseen maahan niin se on oikein. Ja sitten vielä ihmetellään Suomen liittymistä NATOon. Miksi emme vain odottaisi ihanan Venäjän hyökkäystä koska se olisi oikein ja kauhean mukavaa? Huhtalan käsityksen mukaan Venäjän pitöisi hallita koko maailmaa. Putinin fasismi olisi maailmalle pelastus.

  Hyvin on aivopesu uponnut.

 10. Jos Huhtala sanoisi rajan takana Venäjän käyvän sotaa, niin H saattaisi ”pudota ikkunasta”.
  Putte ei voi käydä sotaa omin päin. Siihen pitää olla duuman lupa.

  Jos olisi sotatila, niin kenties ylipäälliköksi tulisi armeijan komentaja, joka ei liene Putin.

  Putin on kaappari, joka höpöttää omiaan korsussaan. Niitä jupinoita Medvedev käy avaimenreiästä kuuntelemassa. Sitten Metukka kiirehtii juoruamaan, mitä on tapahtumassa. Niin kuin ,”kohta tämähtää’, ja sillee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *