Ahneella meinasi eilen olla ahneen loppu…

Katselin hyvää leffaa illalla, vaimo oli yövuorossa. Otin banaanin ja haukkasin kunnon palan niin etten sitten ihan loppuun asti purrut vaan nielaisin…virhe!

Sattui niin että siitä jäi melkoin pala ns ”väärään henkeen”  esti hapen menon sinne minne sen pitäisi mennä…aikani kakoin, sormet suuhun, en saanut pois, äkkiä vesilasi ja sain jonkin verran nestettä menemään läpi.

Menin vessaan ja naama näytti jo punaiselta kuin paloauto ja huimasi, ei happi kulkenut. Mietin jo 112 soittaa,,,,vielä siirryin keittiöön, kävi mielessä että jotain kuumaa niin banaani sulaa sen verran. Vedenkeitin päälle, kiehui ”onneksi nopeasti” niin siitä melko kuumaa tavaraa kitusiin niin että neste jäi ylös vähäksi aikaa…sitten alkoi banaani sulamaan sen verran että sain aikaa ”hengähtää”, en nimittäin juuri ollut pariin minuuttiin saanut henkeä kuin vähän.

Loppuilta meni venaten että loputkin banaanista sulaa pois, se jäi jotenkin jumiin vieläkin. Sitten söin ruisleipää jossa oli voita, se rouhensi loppuja pois.

Ei nimittäin naurattanut, ajattelin että on kaikenmaailman jutut elämässä läpi käyty ja tähän banaaniinko sitä kuollaan. Vaimolle kerroin aamulla. Ei paljon naurattanut häntäkään.

Muistakaa miten pienestä voi elämä olla.

Kerron siksi että olisin pitänyt tätä vitsinä jos joku sanoisi että henki voi tälläisestä lähteä,,,nyt opin.

6 vastausta artikkeliin “Ahneella meinasi eilen olla ahneen loppu…”

 1. Kun on yksin siinä voi olla tosikyseessä kun nielee liian suuren palan terv tepivaari

 2. Paska juttu yksin ollessa, jolloin ei voi käyttää ”heimichin otetta”.
  Tässä yksi tapa saada itse aiheutettu isku palleaan.

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ohjeet-jotka-voivat-pelastaa-henkesi-miten-toimit-jos-olet-tukehtua-yksin-ollessasi/5757320#gs.xmkxhq

  Yksi työkaverini kuoli päivällispöytään kananluu-pala kurkussaan, kun kukaan ei osannut auttaa. Kyseessä pitää olla alle minuutissa tapahtuva apu.
  Toinen sai pysyvän invaliditeetin aivohalvauksta hapen puutteessa samanlaisesta kanan palasta.

 3. Joo, pitäisi muistaa pureskella huolella, itsekin olen joskus pelästynyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *