Saksa, Unkari ja Georgia ovat tällä hetkellä ongelmallisia ja/tai kummallisia valtioita tällä hetkellä

Niin, niin, tiedän varsin hyvin, että imperialistinen roistovaltio Venäjä on varsinainen syyllinen ongelmiin.

Kuitenkin se on lähestulkoon kaikkien tiedossa, joten ei Venäjästä juuri nyt kannata kirjoittaa. Katsotaanpa näitä muita pikkuisen:

Saksa

Saksa on jostakin käsittämättömästä syystä kaveerannut imperialistisen roistovaltion Venäjän kanssa käytännöllisesti katsoen mm. Toisesta Maailmansodasta lähtien ja varsinkin neukkulan kemahdettua.

Saksa on ihan itse hirttänyt itsensä Venäjän kaasutoimituksiin rakentamalla haitallisia sattumavoimia tuulivoima ja aurinkovoima, sekä ajamalla alas hyödyllistä ydinvoimaa.

Nyt sitten tämän käynnissä olevan Venäjän suurhyökkäyksen aikana (alkaen 24.2.2022) Saksa on toimittanut vain vähän apua hyökkäyksen uhrille Ukrainalle, eikä ole suostunut katkaisemaan valtavia maakaasun ostoja Venäjältä, eikä edes raakaöljyn ostoja. Siten Saksa toimii suoraan Venäjän hyväksi ja Ukrainaa vastaan.

Unkari

Unkarin pääministeri Orban on kaveerannut Putinin kanssa sitaateissa kaiken aikaa – en tiedä miksi.

Tämän Venäjän brutaalin suurhyökkäyksen aikana, jota on kestänyt tätä kirjoitettaessa jo 52 päivää, Unkari ei ole luvannut edes kuljettaa alueensa kautta aseita Ukrainalle, puhumattakaan siitä, että olisi auttanut Ukrainaa puolustautumaan.

Grrr…

Georgia

Georgian varhaishistoria on aivan upea, siitä voi lukea täältä. Se oli varsinainen loistava menestystarina, kunnes Georgia erehtyi luottamaan Venäjään, sen voi sitten helposti arvata kuinka siinä kävi.

Niin, Venäjä hyökkäsi Georgiaan ja valloitti Georgian orjuuteensa.

Tietysti Georgiakin palautti itsenäisyytensä voimaan kun Venäjä hävisi Ensimmäisen Maailmansodan. Suomi voitti Vapaussodan Venäjää vastaan, mutta Georgia valitettavasti hävisi sen, joutuen uudelleen Venäjän orjaksi.

Kun neukkula kemahti, niin mm. Viro ja Georgia käyttivät tilaisuutta hyväkseen palauttaen itsenäisyytensä voimaan. Viro onnistui ”Laulavassa vallankumouksessa”, mutta Georgialle kävi taas kalpaten varsin pian. Georgia sattuu olemaan strategisesti erittäin tärkeällä alueella.

Uusi menestystarina alkoi kun Mihail Saakashvili valittiin vapailla vaaleilla Georgian presidentiksi. Saakashvili oli/on länsimielinen ja rupesi rakentamaan Georgiasta demokraattista, korruptoitumatonta länsimaata.

Se ei tietenkään sopinut imperialistiselle roistovaltiolle Venäjälle, joka hyökkäsi Georgian kimppuun elokuussa 2008 yrittäen valloittaa koko Georgian. Onneksi Venäjä kuitenkin ryssi Georgian sodan ihan perusteellisesti. Siten Venäjä ei onnistunut hirttämään Georgian laillista presidentti Saakashviliä munistaan, kuten oli julkisesti uhannut.

No, kun Venäjä ei voittanut Georgian sotaa, niin se panosti taas kieroiluun, joten lopuksi Georgiassa pääsi valtaan venäjämielinen Ivanishvili, jonka porukka on edelleen vallassa Georgiassa.

Georgian kansa haluaisi auttaa Ukrainaa sen puolustussodassa Venäjää vastaan, mutta Georgian venäjämielinen hallinto toimii Ukrainaa vastaan ja Venäjän puolesta. Georgian hallinto pitää Georgian entistä presidentti Saakashvilia vankinaan, jopa kiduttaen häntä. Se kaikki on ihan päin /Cettä. Lännen pitäisi painostaa Georgian hallintoa vähintäänkin vapauttamaan Saakashvili.

Georgialla olisi nyt historiallinen mahdollisuus valloittaa Venäjältä takaisin Venäjän miehittämänä olevat lailliset alueensa: Abhasia, ns. E-Ossetia ja Akhalgori.

16 vastausta artikkeliin “Saksa, Unkari ja Georgia ovat tällä hetkellä ongelmallisia ja/tai kummallisia valtioita tällä hetkellä”

  1. Suomen pitää odottaa nyt rauhassa, Venäjä ajaa itsensä tilanteeseen jossa se murtuu, se ei tapahdu kuukausissa, siihen menee vaikka 10 vuotta, mutta nyt se murtuu.

    1. Toki, ei Suomella mitään kiirettä ole. Historiallisia tilaisuuksia pitää kuitenkin käyttää hyväksi.

      Kuten esimerkiksi Suomi käytti 6.12.1917.

      1. Kun Venäjä ottaa nyt pataansa kunnolla ja sen talous kyntää kivikaudelle niin sitten…

  2. Tärkeintä on säilyttää itsenäisyys ja siihen tarvitsemme apua.
    EU on monien osalta ajautunut riippuvaiseksi ja syy on siihen ollut oikeistomme voittokerroin.
    Onneksemme Suomi on aika vähän riippuvainen,
    mutta matkan varrella on jo kaatunut jalkineteollisuutemme ja se kuuluisa
    puuntuonti on takunnut kaiken aikaa,,,
    Renkaat tuore räikeä esimerkki mihin ahneus johtaa.

    1. Niilolta hyvää pohdintaa – kiitos.

      ”Tärkeintä on säilyttää itsenäisyys ja siihen tarvitsemme apua.” Juuri näin asia on – Suomen on liityttävä NATOn jäseneksi ”salamavauhtia”.

      Suomen kaikkinaista riippuvuutta Venäjästä on ehdottomasti vähennettävä. Fortum on ilmeisesti surkein esimerkki – Venäjälle on ”haudattu” ilmeisesti suuruusluokkaa viisi miljardia euroa. Nokian renkaiden ei olisi milloinkaan pitänyt mennä Venäjälle – siihen on tietysti vaikuttanut moni syy. Esimerkiksi Ay-mafia on tehnyt suomalaisen työn kalliiksi ja toisaalta suomalainen kuluttaja haluaa renkaansa halvalla.

    2. Suomalaisia jalkineita on edelleen saatavissa, mutta edelliseen vastaukseeni viitaten ne ovat kalliita halpajalkineisiin verrattuna. Itse käytän nimenomaan kotimaisia jalkineita.

  3. Avauksesta henkii ilmeinen halukkuus ja kompetenssikin eritellä maailman menoa ja siinä toimivia valtioita. Kuitenkin avoimina pidettyjen silmien asemesta tarkastelutavaksi otetaan ahtaasti rajattu binäärisyys. Nollan tai ykkösen arvoina ovat tässä Venäjän vastaisuus tai Venäjän myönteisyys. Sikäli kun jokin valtio ei taivu tähän luokitteluun, nimeää avaus sen ”kummalliseksi”. Avaajalla olisi kykyä parempaankin ellei sokaiseva intohimo olisi esteenä.

    1. Olet väärässä. Asteikolla on paljon muitakin numeroita kuin nolla ja ykkönen.

      Esimerkiksi Englanti on tehnyt ja tekee varsin paljon Ukrainan hyväksi, mutta ei sekään vielä kympin arvoisesti, verrattuna resursseihinsa.

      USA on viimeisimmän noin 800 miljoonan dollarin apupakettinsa mukana parantanut luokitustaan melkoisesti. Nyt menee 155 mm haupitseja ammuksineen, helikoptereita, panssaroituja ajoneuvoja, lisää Javelineja, jne. Mutta USAkin pystyisi parempaan.

      Pakkasen puolelle mennään asteikolla kun katsotaan vaikkapa Valkovenäjää, joka antaa Venäjän hyökätä Ukrainaan Valkovenäjän alueelta.

      Täydellinen roisto on kuitenkin imperialistinen roistovaltio Venäjä. Taas kohtalainen hyvis on Ukraina – taistelee puolustustaistelua varsin menestyksellisesti.

  4. Ryssät valittavat ( ja uhkailevat) ukrainalaisten saamasta aseavusta.

    *
    Ryssäarmeija on nyt Ukrainassa uudessa tilanteessa – se joutuu kohtaan armeijan, jolla on aseita ja hyvä moraali.

    Tšetšenia (Groznyi ) ja Syriassa (Aleppo) oli Ryssien helppo sotia – vastusta ei ollut, piti vain pommittaa alueen rakennukset (samalla ihmiset) hajalle.

    .
    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000001937580.html
    .
    25 kuvaa: tältä näyttää tuhon riivaamassa Aleppossa
    Tuhannet siviilit kärsivät pommitusten ja taisteluiden keskellä Syyriassa.

    *
    https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008756827.html

    Yhdysvaltalaismediat kertoivat aiemmin tällä viikolla Venäjän lähettäneen Yhdysvalloille nootin, jossa se vaatii maata lopettamaan aseellisen avun lähettämisen Ukrainaan.

    Nootissaan Venäjän kerrotaan väittävän, että Yhdysvaltain ja sotilasliitto Naton ”kaikkein arkaluonteisimpien” asejärjestelmien toimitukset Ukrainaan pahentavat tilannetta Ukrainassa ja niillä voi olla ”arvaamattomia seurauksia”.

    [ ”arvaamattomia seurauksia”. – hullujen ryssäjohtajien tulevien toimien arvaaminen on mahdotonta]

    1. ”Tšetšenia (Groznyi ) ja Syriassa (Aleppo) oli Ryssien helppo sotia – vastusta ei ollut”

      Todellisuudessa Venäjän tappiot Tshetshenian sodissa olivat varsin suuret, Ensimmäisen Tshetshenian sodan Venäjä hävisi ja joutui vetämään joukkojensa rippeet Tshetsheniasta Hasavjurtin rauhansopimuksen mukaisesti:
      https://jput.fi/ensimmainen_tshetshenian_sota.htm

      Lue kovaa faktaa linkin takaa – tietysti tarkoin lähdeviittein. Toki Groznyi meni surkeaan kuntoon jo siinä Ensimmäisessä sodassa.

  5. En olisi uskonut kuinka kovan vastarinnan ukrainalaiset on tehneet venäläisiä vastaan. Nyt heidän tilanne on vaarallinen koska parin viikon paineella halutaan nyt luoda nopea rauha, siihen ei Ukrainan pidä suostua.

    1. Olet oikeassa Marko.

      Ryssätkään eivät uskoneet.

      Viime vuosina esimerkiksi jenkkien erikoisjoukot, ja muutkin, ovat kouluttaneet Ukrainan asevoimia ihan perusteellisen paljon – siitä vaan ei ole huudeltu. Myös virolaiset kouluttajat ovat kouluttaneet, ja liettualaiset, jne.

      Liettualaiset kouluttavat ukrainalaisia sotilaita parhaillaankin Liettuassa.

      Ei Ukraina suostu huonoon rauhaan – parhaillaankin Ukrainan joukot hyökkäävät Harkovan suunnalla.

    2. Ehkä Venäjä on halunnut välttää siviiliuhreja, kun eteneminen ei ole ollut niin nopeaa ja Kiova näyttää edelleen samalta kuin ennen sotaa.

      1. Älä viitsi jauhaa potaskaa.
        Mariupol on tuhottu maan tasalle eikä ryssä päästä siviilejä pois.
        Ohjuksilla ja pommeilla tuhotaan nimenomaan siviilikohteita ja siviilejä murhataan jatkuvasti.
        Oletko ”hyödyllinen idiootti” vai trolli?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *