Aseet vähissä?

Venäläisille on jaettu sodassa Ukrainaa vastaan jopa Mosin Nagant 3-linjan kivääriä mallia 1891. Alkaako ruosteiset AK:t olemaan ongelma? Näitähän oli säilötty mm kosteissa ulkovarastoissa jossa ne oli ruostuneet sekä ammuksia ei ole jakaa tarpeeksi. Ryysyläisarmeijan arsenaalikin on surkea.

(Kuva: Reddit.com)

Katsokaapa tuossa kypärääkin ja siinä myös Mosin Nagant olalla kuten tällä toisella slobolla myös. Ei kunnon sotilasreppua vaan tuommoinen säkki raahata varusteet. Hei, nyt on vuosi 2022, ei 1922!

WWI Gear for russian conscripts? Is that a Muskete? And the "bag"? - 9GAG

 

9 vastausta artikkeliin “Aseet vähissä?”

 1. Ilta-Sanomat tietää kertoa:

  ”Britannian puolustusministeriön aamuisen tiedustelupäivityksen mukaan monet Venäjän värväämät reserviläiset on lähetetty Ukrainaan surkealla varustuksella. Syyskuussa osa venäläiskenraaleista oli huolissaan siitä, että jotkut reserviläiset saapuivat Ukrainaan kokonaan ilman aseita.

  Kuvien perusteella ne reserviläiset, joille aseita on riittänyt, ovat saaneet käteensä AKM-mallin aseen, jotka otettiin ensimmäisen kerran käyttöön vuonna 1959. Monet näistä ovat todennäköisesti hädin tuskin käyttökunnossa.”

  Ei tuosta voi paljon tilanne huonontua…vai voiko???

 2. Onhan noilla sentään maastopuku, maiharit ja pipot.

  Kyllä siihen 7,62x52R luotiin kuolee siinä, missä 7,62×39 luotiinkin.

  Se ysiykkönen on erittäin toimintavarma kivääri. Minulla oli intissä (varusmiespalvelu) sellainen ja siihen kovat patit väijyssä.

  1. Kuoleehan siihen, jos pääsee kunnolla ampumaan.
   Vaan mikä lienee niiden kunto ja ”ruosteisuus”?
   Toimiiko se pulttilukko edes alkeellisesti?
   Lisäksi saattaa tuolla pulttilukkoisella jäädä hieman alakynteen toisen paahtaessa sarjatulta, kun itse vetelee sitä pulttilukkoa edestakaisin…

   1. Ukrainassa on paljon hyvin suuria tasaisia alueita, ei kumpuja, ei puita. Siten paikkapaikoin se ysiykkönen on parempi kuin tavallinen rynkky, sillä sillä osuu tarkemmin pitkällä matkalla.

    Jos se jo alun alkaen väljä pulttilukko on vähän ruosteessa, niin sen saa vähällä vaivalla toimimaan hyvin. Jos nykyaikainen rynkky on ruosteessa, niin sitten sen kanssa ollaan ihan perusteellisesti vaikeuksissa – puhtaallakin rynkyllä tahtoo tulla häiriöitä.

    1. Tokihan tuolla pulttilukkoisella osuu kauempaa – jos ampujasta siihen on.
     Tuon resupekkasakin joukosta moni tuskin osuu ladon seinään ladon sisälläkään.
     Myös tähtäinten kunto ja kohdistus saattaa olla liikaa vaadittu.

    2. Kun pitää liikkeestä jotain nopeasti ampua niin nämä pulttilukot on ohi. Eihän maali ole paikallaan eikä ampuja makaa mukavasti katoksen alla…

     Ohi on.

     Eri asia on TRA ammunta

  2. Tulee äitiä ikävä kun yrittää pulttilukolla ja vastassa on tämän päivän aseet…🤔

 3. No osto-ohjusia tuntuu riittävät eikä siihen isoa joukkoa tarvita ku räiskitään omalta puolelta. Hups yksi meni Moldovan puolelle…

  1. Ryssillä on ollut tapana ampua Mustalta mereltä Moldovan ylitse Länsi-Ukrainaan jo aiemminkin – Moldova on esittänyt asiasta vastalauseitaan.

Kommentoi