Belarussian forces

Katson juuri Aljazeera kanavaa jossa näytetään kuinka Venäjältä on tuotu joukkoja Valko-Venäjälle ja nyt sinne aletaan perustamaan ”Belarussia” joukkoja. Myös lisää kalustoa tuodaan Valko-Venäjän puolelle.

Olisi aivan järjetöntä että Valko-Venäjä osallistuisi suoraan tähän sotaan jota Venäjä käy Ukrainaa vastaan. Niinpä Lukashenko kiertää tätä ideologisesti kun hän on nyt Putinin kanssa sopinut että perustetaan ”Belarussia joukot”, yhteiset alueellisen puolustuksen joukot. Eli puhutaan oikeasti hyökkäysjoukoista.

En tiedä nieleekö Valko-Venäjän kansa tätä huijausta. Mitä olen ymmärtänyt niin kansan enemmistö ei todellakaan halua että Valko-Venäjä hyökkää Ukrainaan ja Lukashenko on juuri tämän takia varonut suoraa hyökkäystä Ukrainaan. Tähän asti Venäjä on saanut käyttää maata läpikulkumaana hyökätessään Ukrainaan.

Nyt kun on perustettu ”Belarussia joukot” eli valko-venäläiset ja venäläiset on yhdessä lähdössä sotimaan, niin katsotaan milloin nämä hyökkää Ukrainaan. Ja miten valko-venäläiset tähän reagoi kotijoukoissa?

Ehdottomasti tässä järjestetään provokaatio millä saadaan syy hyökkäykseen.

”Belarus and Russia to deploy joint regional military group

Belarus’ Alexander Lukashenko has ordered a joint ”regional grouping of troops” with Russia, prompting concerns about further escalation in Russia’s war in Ukraine.” (DW)

8 vastausta artikkeliin “Belarussian forces”

 1. Tosiaan mitään järkeä tässä ei olisi näitä käyttää. Ehkä strategisesti järkevintä olisi ylläpitää jännitettä rajalla niin paljon että Ukrainan pitää laittaa lisää miehiä rajalle, pois rintamalta.

  Mutta kuinka paljon järkeä on muissa putinin liikkeissä ollut? Hän saattaa lähettää koko poppoon rajan yli kuolemaan ihan vain koska voi. Lukashenko ei missään nimessä sitä halua ja menettää valtansa sen myötä, mutta liioittelemme tämän merkitystä. Ei hänellä ole asiassa mitään päätösvaltaa.

 2. Ainakin se on varmaa, etä putina koittaa uhota ja uhkailla länsimaita tälläkin tavalla.

 3. Hyvässä lykyssä tässä käy niin että he laittavat sieltä alikokoisen ja -laatuisen poppoon hyökkäämään Ukrainaan, porukka tulee lahdatuksi, Lukashenko syöstään vallasta ja annapa hetki mennä niin Ukrainalla ei enää ole riskiä isolla osalla rajaansa ja venäjä puolestaan menettää mahdollisuuden ampua raketteja sieltä.

 4. Tie Ukrainan voittoon näyttää kulkevan vain sitä kautta että Putin työntää surkeat joukkonsa lihamyllyyn.

 5. Tässä meillä on erittäin paskamainen tilanne käsillä:

  1. Valkovenäjän kansan enemmistö ei kannata Lukashenkon hallintoa;

  2. Valkovenäjän kansan enemmistö ei kannata sotaa Ukrainaa vastaan;

  3. Vapaaehtoisista valkovenäläisistä on ”rykmentti” (Kastusia Kalinowski rykmentti) Ukrainassa taistelemassa Ukrainan vapauden puolesta ja Venäjää vastaan, toivoen, että se johtaa myös Valkovenäjän todelliseen itsenäisyyteen ja vapauteen – tietenkään se Rykmentiksi kutsuttu ei ole oikeasti rykmentin suuruinen henkilövahvuudeltaan.
  https://www.delfi.ee/artikkel/120083170/delfi-ukrainas-valgevene-rugemendi-vabatahtlikud-kui-valgevenelased-tulevad-siia-oleme-esimesed-kes-neile-vastu-lahevad

  4. Venäjä on se taho, joka määrää Valkovenäjällä – eli tavalla tai toisella Venäjä ajanee valkovenäläiset joukot sotaan Ukrainaa vastaan – se on sitten kokonaan eri asia mitä siitä seuraa.

 6. Edelleen ison konfliktin mahdollisuus…Puola, Latvia ja Liettua voi ajautua sotaan Valko-Venäjän kanssa jos maassa sattuu jotain hallitsematonta…

Kommentoi