Eikö rajaa saada kiinni? Nyt Kokoomus myös tuomassa venäläisiä Suomeen!!!

Nyt kun Kokoomuskin haluaa saada Suomeen  ”turistiviisumilla” hyvä kuntoisia venäläisiä (Venäjällä on arviolta 20 miljoonaa koulutettua reserviläistä) niin olisiko aika alkaa tekemään vielä jotain !!!! Vain PS pistää enää hanttiin tälle invaasiolle! Kokoomus tyrmistyttää, tulee mieleen 2015-2016 kun Orpo toi Suomeen n 35 000 lähi-idän ukkoja.

Laitan koko HS jutun tähän koska se jää muuten maksumuurin taakse:

” SUOMI voisi myöntää turvapaikan asevelvollisuusikäisille venäläisille, jos heitä pakenee itärajan yli Suomeen, sanovat HS:n haastattelemat eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan jäsenet.

Ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd) muistuttaa toisinajattelijoista, joita Venäjällä edelleen on.

Hänen mielestään ei ole moraalisesti oikein evätä turvapaikkaa henkilöltä, joka rohkeasti on kieltäytynyt tukemasta hyökkäyssotaa, ja jota odottaa kieltäytymisestä rangaistus.

”Kyllä se minusta on turvapaikan aihe”, Tuomioja sanoo HS:lle.

”Jos jätämme heidät sinne, heidät voidaan pakottaa sotimaan Ukrainaa vastaan, ja tätä emme tietenkään halua”, Tuomioja sanoi eduskunnan kyselytunnilla.

KYSYMYS nousi ajankohtaiseksi keskiviikkona, jolloin Venäjän Vladimir Putin julisti maahan osittaisen liikekannallepanon ja väitti Venäjän käyvän sotaa ei pelkästään Ukrainaa vaan koko länttä vastaan.

Venäjän liikekannallepanon on uskottu tuovan Suomeen asevelvollisuusikäisiä venäläisiä, jotka eivät halua armeijaan ja rintamalle, ja jotka saattavat hakea täältä tämän vuoksi turvapaikkaa. Tulijoita voi olla paljonkin.

Nykyisten säännöstöjen mukaan asevelvollisuus tai liikekannallepano eivät itsessään kuitenkaan ole perusteita kansainvälisen suojelun myöntämiseen.

”Oleelliset kysymykset tällä hetkellä ovat ne, onko turvapaikanhakija vaarassa joutua osallistumaan sotarikoksiin tai rikoksiin ihmiskuntaa vastaan ja mitä seuraa siitä, jos kieltäytyy asepalveluksesta”, johtaja Antti Lehtinen Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksiköstä kertoi aiemmin torstaina HS:lle.

Lue lisää: Onko venäläis­miehen riski joutua rintamalle peruste saada Suomesta turva­paikka? Näin Maahan­muutto­virasto vastaa

Sosiaalidemokraattien Tuomiojan mielestä Venäjän liikekannallepanoa pakenevat voitaisiin turvapaikanhakuprosessissa rinnastaa Syyriasta kutsuntoja paenneisiin.

”En tunne asiaa definitiivisesti, mutta kuulostaa siltä”, Tuomioja sanoo. Hän muistuttaa, että Venäjältä poistuminen tulee jatkossa pelkästään vaikeutumaan.

Tuomioja myös arvostelee Viron ulkoministeri Urmas Reinsalua, jonka mukaan kieltäytyminen Venäjällä kansalaisvelvollisuudesta ei ole riittävä peruste turvapaikan myöntämiselle. ”Irtisanoudun Viron ulkoministerin puheista”, Tuomioja sanoo.

TILANTEESEEN reagoi keskiviikkona myös presidentti Sauli Niinistö, jonka mukaan Suomen on syytä miettiä, miten reagoida asevelvollisuusikäisiin venäläisiin, joita voi pyrkiä enenevissä määrin Suomeen.

”Joudutaan kysymään, onko se peruste turvapaikalle, että välttää asevelvollisuuden maassa, joka toimii tuomittavasti”, Niinistö totesi keskiviikkona.

Lue lisää: Presidentti Niinistö: Venäjän arvaamattomuus ja ydin­aseiden uhka korostuvat, koska Putin ”ei ole mikään tappion myöntäjä”

Niinistö ei halunnut ottaa asiaan selvää kantaa ja totesi, että tilanteessa on ”yksityiskohtaisia eroja”.

MYÖS kansanedustaja Elina Valtonen (kok) näkee turvapaikan myöntämisen asevelvollisuusikäisille venäläisille mahdollisena. Valtonen on eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan jäsen.

Valtonen muistuttaa, että prosessi on yksilöllinen, mutta että Suomi voisi harkita yleisempää poikkeusta turvapaikanhakuun juuri venäläisten asevelvollisuusikäisten suhteen.

”Tasavallan presidentti on täysin oikeassa siinä, että nyt oikea hetki pohtia sitä, pitäisikö meillä olla tähän jokin kategorisempi ratkaisu”, Valtonen sanoo.

”Toivottavasti hallitus selvittää asiaa, kun presidentti on ottanut asian esiin”, Valtonen sanoo.

Valtonen muistuttaa, että asevelvollisuusikäisten venäläisten Suomeen tuloon liittyy myös mahdollinen uhka kansalliseen turvallisuuteen, ”jos puhutaan merkittävästä määrästä henkilöitä”.

ULKOASIANVALIOKUNNASSA niinikään istuva kansanedustaja Saara Hyrkkö (vihr) sanoo, että jokainen sotaa vastustava heikentää Putinin agendaa. Hänenkin mielestään armeijakomennusta pakenevien venäläisten kohdalla Suomen pitäisi harkita turvapaikan myöntämistä.

Hyrkkö korostaa kuitenkin, että turvapaikkaprosessi on viranomaisten käsissä.

”On hyvä signaali, että sodan vastustus Venäjällä voimistuu. On todella rohkeaa ottaa kantaa sotaa vastaan ja kansainvälisen yhteisön pitää huolehtia siitä, että toisinajattelijat pääsevät maasta”, Hyrkkö sanoo.

Hyrkkö muistuttaa, että sodan vastustamisesta saa Venäjällä kovia rangaistuksia.

”Sodan vastustaja voi myös joutua pelkäämään henkensä tai ainakin turvallisuutensa puolesta. Jos tällaisia syitä on taustalla, silloin se pitää turvapaikkahakemuksen käsittelyssä huomioida.”

ASEVELVOLLISUUSIKÄISTEN venäläisten tilanne puhutti torstaina myös eduskunnassa.

”Suomesta on aina mahdollista hakea turvapaikkaa”, sisäministeri Krista Mikkonen (vihr) muistutti kyselytunnilla.

”Kaikki hakemukset selvitetään yksilöllisesti”, ministeri sanoi.” (HS)

21 vastausta artikkeliin “Eikö rajaa saada kiinni? Nyt Kokoomus myös tuomassa venäläisiä Suomeen!!!”

 1. Hallituksella on selkeä tahtotila ja ennen sitä Sanna olisi halunnut EUn tekevän yhtenäisen päätöksen. Orpo sitä Orpo tätä media pitää esillä mutta nyt tuntuu että alkaa tuki mennä överiksi. Ei aikaa kun Orpo moitti ettei rajaa pistetty kiinni ja sitten miksi ei tehty lakia jo ennakkoon? No itse hallituksessa ollessa ei joten moittiiko jo itseään?

 2. Minua alkaa oikeasti vituttamaan jos Kokoomus on myös kuten TAAS näyttää olevan …pettää Suomen 2015-2026 kuten menee taas …?

 3. Kiistän jyrkästi tämän Markon kirjoittaman asian:

  ”Kokoomuskin haluaa saada Suomeen ”turistiviisumilla” hyvä kuntoisia venäläisiä”

  Kokoomus EI ole tehnyt sellaista päätöstä. Piste.

  1. ”MYÖS kansanedustaja Elina Valtonen (kok) näkee turvapaikan myöntämisen asevelvollisuusikäisille venäläisille mahdollisena. Valtonen on eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan jäsen.” HS

    1. Taisi Elina mennä punavihreä völjyyn,,,kannattaa miettiä mitä kertoo HS lehdelle Kokoomuksen nimissä.

 4. Kyllä on taatusti väärä havainto, ainakin otsikon mukaan, pidemmälle en jaksanut tuota perusässien juttua lukea. Juuri viimeksi Orpo televisiossa eilisiltana kiukutteli, että miksi ei rajoja saada kiinni. Minua vielä ihmetytti, kun hän mielestäni enemmän puhui tunteella, kuin järjellä.

 5. Tässä kohtaa persujen sietäisi haluavan liittolaisia eikä lähteä keinotekoisesti tekemään lisää vihollisia. Heillä on niitä jo tarpeeksi.

  Mutta otan tästä kiinni yhdestä kohtaa, Tuomioja-sitaatti:
  ”Jos jätämme heidät sinne, heidät voidaan pakottaa sotimaan Ukrainaa vastaan, ja tätä emme tietenkään halua”, Tuomioja sanoi eduskunnan kyselytunnilla.

  Miksi emme tätä haluaisi? Parasta mitä Ukrainassa voisi tapahtua on että venäjän sotavoimat täyttyvät ihmisistä jotka eivät halua sotia, jolla on kaikki kiinnostus antautua ja samalla toimittaan hyödyllistä tietoa ihmishenkien säästämiseksi.

 6. Saksa on ilmoittanut ottavansa kaikki sotaa pakenevat venäläiset tulijat?
  No nyt meillä on presidentin vahvistama laki tulijoiden rajoittamiseksi.

   1. Olen juuri nyt Helsingissä. Joka puolella on venäläisiä, ei tunnu näitä vaivaavan Ukrainan sota…

 7. ”Suomeen voi tulla jopa 20 000 ihmistä itärajan kautta viikonlopun aikana: ”Rajavartiolaitos pysyy valppaana” (MTV)

  Menee mielenkiintoiseksi…

 8. Suomeen on saapunut neljässä päivässä 27 500 venäläistä…”turistia”. Seassa on perheitäkin mutta 18-40 vuotiaiden miesten osuus on kasvanut…”turisteja?”

  Entäs jos näitä ei saa pois Suomesta …kuka majoittaa hyväkuntoisia armeijan käyneitä äijiä kotiinsa? Vai annetaanko niille kasarmit valmiiksi?

  IL itärajalla: Tältä näyttää liikenne Vaalimaalla juuri nyt – suora lähetys käynnissä https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/57e1ff15-699a-4683-88b7-2f31d71f3cc7

  1. Lisäys:

   ”Venäjä valmistautuu sulkemaan ulkorajansa kutsuntaikäisiltä miehiltä, kertoo oppositiomedia Meduza.

   Käytännössä se tarkoittaisi sitä, että kutsuntaikäiset miehet eivät pystyisi poistumaan Venäjältä.

   Meduza perustaa tietonsa presidentinhallintoa lähellä oleviin lähteisiin.” (IS)

 9. Kuinhan montaa politiikan tutkija suomalaiset oikein elättävät? Sellaisiakin tutkijoita, joilla jotkut ylimaalliset periaatteet ajavat ohi suomaisten edun. Tämä tutkija ei halua nähdä miten nopeasti tilanteet muuttuvat arvaamattoman Venäjän toimesta.

  Tutkija Johanna Vuorelma – rajaliikenteen supistaminen koskee venäläisiä, ei muun maan kansalaisia.

  Venäläiset ovat tottuneet, ettei ei ole olemassa mitään oikeusvaltioperiaatteita. Mielivaltaisuuteen he ovat tottuneet – niin muuten, kuten myös ukrainalaisetkin ovat saaneet tottua viimeisten seitsemän kuukauden aikana.

  *

  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009092164.html

  Suomi teki viisumilinjassaan täyskäännöksen. Tähän päädyttiin tavalla, joka ei tukenut oikeusvaltiota, arvostelee politiikan tutkija Johanna Vuorelma.

  Viisumikiellolla, josta perjantaina kerrottiin, on Suomessa laaja poliittinen tuki. Ilta-Sanomien keskiviikkona julkistamassa kyselyssä kieltoa kannatti seitsemän kymmenestä suomalaisesta.

  1. Edelleen Suomeen virtaa hyväkuntoisia armeijan käyneitä äijiä ”turistiviisumilla” vaikka Pietarin ja Moskovan alueelta ei juuri rekrytoida porukkaa sotaan..?

   ”Venäjän liikekannallepano näyttää keskittyvän epäsuhtaisesti eri alueille. Monet asiantuntijat ovat huomauttaneet, että sotaan tupataan nyt värväämään erityisesti etnisten vähemmistöjen edustajia. Venäjältä tulevien tietojen mukaan joillain alueilla tiedetään esimerkiksi kokonaisia kyliä, joissa jokainen asepalvelusikäinen mies on yritetty värvätä. Tämä on ruokkinut vastarintaa erityisesti alueilla, joilla Venäjän keskushallinto nauttii jo valmiiksi matalaa arvostusta.” (Verkkouutiset)

 10. ”Venäjän liikekannallepano näyttää keskittyvän epäsuhtaisesti eri alueille.,,”
  *
  Ilmeisesti jo ennen liikekannalle panoa:

  *
  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/18b03515-cd98-45e2-b40d-a7e3f9e19b75

  Tiktok-sotilaat

  Lucky vahvistaa monin paikoin esille nousseen väitteen, että suurin osa venäläisjoukoista kuuluu eri etnisiin vähemmistöryhmiin. Myös etnisiä venäläisiä on taistelemassa, mutta suurin osa on muun muassa burjaatteja ja tšetšeenejä, tai kadyrovilaisia kuten ukrainalaiset heitä nimittävät Tšetšenian johtaja Ramzan Kadyrovin mukaan.

  – Kadyrovilaiset ovat todellisuudessakin kuin Tiktok-videoilla. He ammuskelivat summamutikassa. Ihme, etteivät ampuneet toisiaan, Lucky kertoo ja pyörittelee hieman päätään.
  Hän kohtasi tšetšeenejä kesällä Sjevjerodonetskissa, ja sen ryhmän ukrainalaiset tuhosivat.
  +++

  Lucky, 34 ukrainalainen tiedustelija

  Yhden Ukrainan tiedusteluyksikön komentaja Donbasin alueella antaa luvan haastatella yhtä hänen ryhmänsä jäsentä. Vastassa on Lucky, 34, maaliskuusta lähtien rintamalla ollut tiedustelija: ujon oloinen mies, jolla on nauravat silmät. Kun pääsemme haastattelussa vauhtiin, löytyy ystävällisten kasvojen takaa piinkova tiedustelija.

 11. Kuka voi selvittää venäläisten tulijoiden taustat. Kun maassa on majoittautuneina suuri joukko Venäjän armeijan käyneitä turisteja, niin eikö se ole jo nähtävänä uhkana?

  *****
  ”Me viranomaiset emme voi linjata, että venäläisen turistin maahantulo vaarantaa Suomen kansainvälisiä suhteita. Nyt kun linjaus on tehty, se antaa meille oikeusperustan”, konsulipäällikkö Tanner sanoo.

  *****
  .
  Jo nyt monet maat ovat pitäneet Suomen rajaliikenteen hallintaa Venäjälle häpeällisenä.
  *

  *
  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009092885.htm
  l
  Konsulipäällikkö viisumilinjan täyskäännöksestä: Viranomaiset eivät voineet linjata venäläisiä turisteja uhaksi Suomen ulkosuhteille

  Suomi linjasi perjantaina uudestaan venäläisille myönnettävistä viisumeista. ”Oikeusvaltiossa on joskus hyvin vaikeaa ja kivuliasta löytää oikeudellinen perusta tehtäville toimille”, sanoo konsulipäällikkö Jussi Tanner ulkoministeriöstä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *