HIMARS on tehokas

Yhdysvaltojen valmistama HIMARS on erittäin tehokas, kuvassa vuonna 2015 valmistettu  venäläinen 48Я6-К1 ”Approach”(anti-air support for S-300 / S-400) 100 km päässä eturintamasta miehitetyn Khersonin provinssin alueelta tuhottuna HIMARS iskun jälkeen:

(Kuva: Kiev Independet)

 

3 vastausta artikkeliin “HIMARS on tehokas”

  1. ”ASEVALMISTAJA Lockheed Martinin tuottamat M270:t eroavat Himars-järjestelmistä siten, että niissä on tuplasti enemmän tulivoimaa. Jos Himarsilla on mahdollista ampua kuusi ohjusta, on M270:ssa kapasiteettia kahteen kuuden ohjuksen kasettiin eli yhteensä kahdelletoista ohjukselle.

   Telaketjuilla kulkeva M270 on Himarsin tavoin myös ripeäliikkeinen. Sen huippunopeus maastossa on 35 kilometriä tunnissa, mutta tiellä sillä voi ajaa päälle kuuttakymppiä. Sen kasetit on mahdollista tyhjentää alle minuutissa.

   Pekka Toveri selventää järjestelmien tarkoitusperiä:

   – M270:t ja Himarsit ovat ketteriä ja edustavat niin sanottua shoot and scoot -taktiikkaa. Ajat nopeasti valmisteltuun asemaan, ammut parissakymmenessä sekunnissa ja lähdet minuutissa pois, jottei arvokasta lavettia saada tuhottua.” (IS)

   Nähdään sellainen ”ilotulitus että oksat pois”

   Nyt tämän aseistus systeemin kautta PITÄÄ lännestä tulla jatkuvana virtana lisää näitä asejärjestelmiä ja a-tarvikkeita. Niillä ukraianalaiset pysäyttävät ja lopulta tuhoavat venäläiset joukot maassaan. Myös kouluttajia alueelle pitää saada valtion tukemina lisää, kukaan ei kiellä kouluttamasta, ei vain osallistu kouluttajat taisteluun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *