Hyvä asenne Ukrainalla

Ukrainassa ollaan valmiita taistelemaan viimeiseen taistelijaan! Hyvä on se että heillä on motivaatiota puolustaa omaa maataan. Tutkimuksissa on todettu että hyökkäävän maan sotilaiden motivaatio ei ole koskaan niin kova kuin puolustavan valtion.

Ukrainan armeijan komentaja: taistelemme Venäjää vastaan viimeiseen veripisaraan saakka https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fbb0a06a-e2bc-4e0a-800e-c0e7f48c7d82

(Kuva: US Army)

7 vastausta artikkeliin “Hyvä asenne Ukrainalla”

 1. Tämä pätee myös, ukrainalaiset voisivat olla miehityksen jälkeen ”piikki persiissä”:

  ”Rentola muistuttaa Molotovin muistelleen vielä vanhoilla päivillään Neuvostoliiton tehneen oikean ratkaisun, kun se ei miehittänyt Suomea. Molotovin mukaan suomalaiset olivat niin itsepäinen kansa, että siitä olisi vain saatu ainainen haava Neuvostoliiton kylkeen. ” (IS)

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/professori-uutuuskirjassaan-talvisota-teki-suomesta-erikoistapauksen-stalinin-silmissa/6117152#gs.m4wab4

  1. Itse mietin tämän ”viimeiseen” asti lähinnä niin että kun varsinaiset sotatoimet on loppuneet ja maa vallattu alkaa sissisota…eli ihan viimeiseen ei mennä …👍

 2. Putin voisi toteuttaa unelmansa Ukrainan ja Venäjän yhdistymisestä luovuttamalla Venäjän Zelenskyn alaisuuteen. Sitä hän ei kuitenkaan tee koska kysymys ei ole yhdistymisestä vaan Putinista itsestään. Jos Venäjä olisi demokraattinen sillä olisi ilman muuta läheiset välit Ukrainaan ja jonkinlainen valtioliittokin olisi mahdollinen. Mutta kaikessa on kysymys Putinin vallasta. Sen takia nuo pullisteluharjoituksetkin on määrätty. Ukraina on sen verran väkirikas maa että jos sieltä löytyy taistelutahtoa ja jonkinlaista kättä pidempää niin Venäjä ei sitä pysty ottamaan. Putin yrittikin alunperin saada Ukrainan ujuttamall oman miehensä valtaan mutta kun Janukovits sai potkut niin konstit loppuivat. Krimin miehitys ja Itä-Ukrainan valloitus eivät kannatusta Ukrainassa lisää.

  1. ”Ukraina on sen verran väkirikas maa että jos sieltä löytyy taistelutahtoa ja jonkinlaista kättä pidempää niin Venäjä ei sitä pysty ottamaan.”

   Ukraina yritti itsenäistyä jo samalla kun Suomi itsenäistyi. Ukraina kuitenkin silloin hävisi vapaussotansa Venäjää vastaan – kuten myös Georgia. Esimerkiksi Suomi ja Viro voittivat silloin Vapaussotansa Venäjää vastaan.

   Kun Saksa teki ennakoivan iskun itään 1941 niin ukrainalaiset yrittivät jälleen vapautua Venäjän orjuudesta ja saavuttaa itsenäisyyden.
   https://jput.fi/Ukrainan_vapaust_1941.htm

   Vuosina 1944-1956 ukrainalaiset taistelivat taas Venäjää vastaan saavuttaakseen itsenäisyyden.
   https://jput.fi/Ukrainan_vapaust_1944.htm

 3. Englanti ja Skotlantikin yhdistyivät vasta skotlantilaisen hallitsijan alaisuuteen. Sodalla ei Englanti Skotlantia saanut nujerrettua. Putin voisi ottaa siitä mallia ja pyytää Zelenskyä ryhtymään myös Venäjän presidentiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *