Jep, se nappas mut

Tähän asti väistelin tätä covid virusta. Nyt se nappas. 5 päivää kuumeessa ollut, eilen koti testi joka oli ”posit” ja tänään sain sairaalan testin joka oli ”posit”.  Happisaturaatio oli tänä aamuna herätessä 85 ja syke 36, olisi muuten nukuttanut.  Mutta kun siitä ylös nousi ja puuhaili jotain niin taas normaalit arvot. Jos tällä mennään ja palautuu niin homma on kuosissa. Kaksi ekaa kuume päivää oli kyllä tosi rajuja.

Onko muilla kokemuksia ?

Tämä ei nyt ole enää muodikasta kun se tauti on covid-19 ja nyt on jo -22…🤔 (Pientä huumoria)

(Kuva: WHO)

21 vastausta artikkeliin “Jep, se nappas mut”

 1. Itsellä oli jotain 6-7 viikkoa sitten ja itse tauti oli oikeastaan aika lievänä, kuumettakaan ei ollut kuin oikeastaan 2 päivää.

  Ikäviltä on se, että palautuminen on ollut sitäkin vaikeampaa.

  Jatkuvat lihaskivut, suorituskyvyn lasku esim.pyöräillessä todella merkittävää kuin myös lihaskuntoharjoituksissa.

  Happi kyllä kulkee, mutta jotenkin ei vaan jaksa, eikä missään arvoissakaan ole mitään varsinaisesti pielessä.

  No treeni, päivä ja viikko kerrallaan, järki mukana ettei hanki itselleen lisää ongelmia.

 2. Kuumetta 3 päivää ja yskä jäi noin kuukaudeksi. Nyt alkaa jo unohtumaan. No niitä rokotuksia takana ennen sitä neljä.

 3. 3 rokotusta. Korona kesti 3 päivää testatusti pienen köhän kanssa rouvan kanssa ihan samalla taudin kuvalla. Ei kuumetta. Maku ja haju palasivat kunnolla vasta 1 kk:n päästä. Ei muuta vaivaa.

 4. Vaimolla meni kahden päivän kuumeena. Toisella tyttäristä meni yhden yön kuumeena. Eräs tuttavani joka urheilee paljon ja on 45 vuotias joutui teholle. Ota tästä selvää. Muutamille tutuille jäänyt pitkää yskää, ollut jo kuukausia ja eräälle hengityksen alentuma, eli vaikutti keuhkoihin. Tässä huomaa myös sen että se porukka joka ei saanut yhtään rokotetta sai kovemmat jälkitaudit alussa?

 5. Jenkeissä oli hurjasti rokottamattomia ja aika tymäköitä kertomuksia taudista. Siellä tosin helpottaa että jaetaan auliisti pillerilääkettä sairastuneille. Pilleri kelpaa, rokote ei.

  Täällä on oikeastaan se maku- ja hajuaistin puute ollut ihmisillä suurin hätä.

 6. Havaintoja…🤔

  Kolmas aamu niin että happisaturaatio on 85 ja syke alle 40…kun herään, paljon ne on olleet yöllä? 🤔.

  Sitten meinaa vaan nukuttaa ja nukuttaa,,zzzzzzz.

  Pakko vain hilata kroppa ylös sängystä, kahvit ja aamun voimistelut, punnerrukset, vatsalihakset, leuanveto ja käsipainot, rauhallisesti liikkeet loppuun.

  Sitten on taas arvot normaalit?
  Jännä nähdä miten pitkään tämä jatkuu, teen tässä itsestäni havaintoja ja kirjaan ylös, ihmiskoe 👍 itsellä.

 7. Pahin flunssa, jonka olen kokenut, tuli influenssarokotuksesta, jonka sain n. 6-7v. sitten.
  Sen jälkeen en ole rokotuksia ottanut, enkä myöskään mitään sairastanut.

 8. Rokotuksista olen kieltämättä itsekin saanut hirveitä reaktioita, en lähde kerskailemaan mutta varmaan voittaisin jokaisen muun blogaajan.

  Mutta aina ne otan, koska ne oireet menevät ohi. Vakavasta taudista saatu kuolema, se sen sijaan ei mene ohi.

 9. Jotain reilu kuukausi sitten sairastettiin vaimon kanssa. Kurkku pari päivää kuin olisi chilejä. Kuumetta pari- kolme päivää. Vähän yskää jäi aluksi, sitten jonkinlaista liman eritystä, se aiheutti kröhimistä ja väsymystä vielä viikkoja jälkeen päin. Nyt alkaa olla taas hyvä, jalka nousee entiseen tahtiin. Kolme rokotusta oli alla.

 10. Flunssaa on ollut aina ja tulee olemaan, myöskin kaikki me kuolemme, ellei Jeesus hae pois ennen sitä!

  https://raamattu.fi/raamattu/KR38/1TH.4/1.-Tessalonikalaiskirje-4

  16 Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin; 17 sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa. 18Niin lohduttakaa siis toisianne näillä sanoilla.

  1. V Vallaton : ” .. ellei Jeesus hae pois ennen sitä!”

   Nii’i – sillai voi käydä, jos käyttää huumeita.

 11. Niin, onneksi korona- virus on muuntunut vähemmön vaaralliseksi alkuajoista jolloin se tappoi tuhansia. Nyt se on hengenvaarallinen enää lähinnä riskiryhmille.

  Virus lisääntyy nykyisin ylähengitysteissä. Niin se on nopeampi leviämään, mutta potilaan keuhkot säästyvät. Veikkokin ehkä muistaa ne alkuaikojen koronapotilaat jotka makasivat hengityskoneissa.

 12. Valhe, emä­val­he ja tilasto.
  Flunssa on flunssa, vaikka voissa paistais.
  Ihmisiä pidetään pelossa tilastoimalla kaikki kuolemat ja sairaudet koronaksi, kunhan vain vakavan vamman, tai sairauden, oli se mikä tahansa, lisäksi löytyy edes hitunen ”koronaa”, tai siihen edes vähän viittaavaa.
  Thl ja shl, yms. laittaa kaikki suuripalkkaiset johtajansa telkkariin julistamaan ”ilosanomaansa” koronan kauheudesta.
  Sen lauluja lailat, kenen leipää syöt!

  Helpoiten tyhmää kansaa hallitaan pelolla!
  Bill Gates ja kumppanit kiittää!

 13. Taitaa olla tauti taputeltu, kovaa yskää kyllä välillä, keuhkot on hellinä. Jos ei mitään jälkitautia niin olen tyytyväinen.

 14. Nyt kaksi viikkoa ensi oireesta ja oma testi ja sitten virallinen testi. Edelleen saatanan kova yskä, terveyskeskukseen ei aikoja saa. Kun epäilin onko poskiontelotulehdus menossa niin puhelimessa minulle valehdeltiin: ” kuulemma 3-4 vkoa pitää odottaa että voidaan havaita onko poskiontelotulehdus” tälläinen palvelu. Aamulla soitin ajanvaraukseen klo 8:15 ja minulle soitettiin takaisin n klo 14:00. Aikoja ei ole tutkia ei edes verikoetta ottaa jotta näksisi serppiarvot…🤔

  Ohje on vain että jos ei pysty enää kunnolla hengittämään ja kuume nousee niin käytä nenäsumutetta (en ole eläissäni käyttänyt moista) tai hakeudu ensiapuun.

  Tämmösiä havaintoja covid-19 hoidosta täällä meillä päin…yskitään tässä keuhkoja pihalle, vitun nolo kun käy vaikka kaupassa kokoajan yskiä…ei ihminen huvikseen yski.

 15. Havaintoja covid-19 jälkeen jatkuu. Omia havaintoja koekaniinin ollessa minä. Verenpaineet on helevetin alhaiset, leposyke sen 50-60 mutta paineet olemattamat (100-70) vaikka liikkuu niin alhaiset on paineet sekä päänsärky on pottumainen, yskä jatkuu edelleen ja välillä tulee yskänkohtauksia, jatkuva flunssamainen olo?

  Tämmöinen jälkitauti tämä kai?

 16. Ei ole virusta, mutta huomio terveuskeskuksesta. Minulle yhden vaivan takia kirjoittivat lähetteen Terveystaloon Tampereelle. Sanoivat, että maksusitoumus tulee postissa. Minä pidin vitsinä, mutta se piru tuli parin päivän perästä. En vaan ole ehtinyt, kun olen juossut siellä Taysissa.

  1. Minä luulin kun olin sen viikon kuumeessa että tässä tämä oli mutta eipä ollutkaan, on tämmösiä ylämäkiä ja alamäkiä nyt moni päivä ollut…kunhan ennen juhannusta on kondiksessa 🤔

Kommentoi