Jos Trump olisi vallassa, emme olisi NATO jäsenyyden tiellä

”Trumpin kannattajat vastustavat Suomen Natoon liittymistä”

”Yhdysvaltalaismedia Fox News julkaisi maanantaina, entisen presidentin Donald Trumpin kannattajien kirjoittaman kolumnin, jossa Suomen ja Ruotsin liittymistä Natoon kritisoidaan kalliina rahan tuhlauksena.

Kolumnin kirjoittajat ovat republikaanipiireissä vaikuttavat Russ Vought ja Dan Caldwell. Vought toimi Trumpin presidenttikauden aikana Valkoisen talon budjettipäällikkönä.”

Lähde:

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/8489dba7-bff9-4a24-a853-bdd151ed05a0

Tämä muutaman päivän takaa, ajattelinpa pistää tämän tännekin pohdintana siitä että onneksi Biden on nyt Yhdysvaltojen presidentti. Trump ei olisi hyväksynyt Suomea NATO jäseneksi, eihän tämä olisi auttanut Ukrainaakaan sodan alettua. Kehui lähinnä kuinka hyvin Putinin joukot etenee ja nautti siitä että Ukrainaan hyökätään.

Joskus tasan ei käy nallekarkit. Jos Putin olisi hyökännyt Trumpin valtakauden aikana ei olisi meillä NATO:n tietä, meillä olisi vallan kauhea tie ollut… voitaisiin olla vaikka sodassa tällä hetkellä Venäjän kanssa, riippuen siitä kuinka Ukraina olisi pärjännyt Trumpin valtakauden aikana, en usko että Yhdysvallat olisi lahjoittanut niin paljon materiaali kuin nyt. Joku Javelin jonka Trump möi Ukrainalle aiemmin oli vain kaupankäyntiä, ei todella auttamista.

Trump oli kauppamies ja diktaattoreiden paras kaveri, muistakaa se.

https://abcnews.go.com/Politics/trump-admin-approves-sale-anti-tank-weapons-ukraine/story?id=65989898

”The Trump administration has approved the $39 million sale of defensive lethal weapons to Ukraine, according to two U.S. officials and another source familiar with the plan.

U.S. arms sales to Ukraine have become embroiled in a controversy over President Donald Trump’s dealings with Ukraine” Näin Trumpin valtakauden aikana.

Tässä myös hyvää pohdintaa:

”Todennäköisenä Yhdysvaltojen eroamista Natosta Annala ei kuitenkaan pidä, sillä varsinkin Ukrainan sodan takia amerikkalaiset ajattelevat, että maail­massa eletään nyt uutta kylmää sotaa. Mielipide on vahvasti Nato-myönteinen, ja Trumpkaan tuskin haluaisi toimia tuota mielipidettä vastaan. Annalan mukaan on myös lohdullista, ettei Trump ollut presidenttinä, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan.

”Olen pohtinut asiaa. On tietysti hirveän vaikea olla varma, mutta kyllä minä koen, että oli helpottavaa Ukrainan ja ylipäätään Euroopan kannalta, että tämä tapahtui nyt eikä Trumpin kaudella”, hän sanoo.

Syitä Trumpin myötämielisyydelle Venäjää kohtaan on ulkopuolisen analyytikonkin vaikea ymmärtää.

”Se suhde Venäjään on niin monimutkainen ja vaikeasti ymmärrettävä, että se tekee Trumpista kyllä yhä hieman arvaamattoman toimija.” (Seura 19.6.2022)

Taidettiin mennä ns ”hyvään aikaan” tähän NATO jäsenyyteen mukaan. Itse olisin toivonut että 90-luvulla olisimme liittyneet suoraan NATO jäseniksi ja unohtaneet koko EU jäsenyyden.

Tässä myös hyvää pohdittavaa:

”Neljä viidestä suomalaisesta arvioi, että presidentti Donald Trumpin ja hänen hallintonsa vaikutus Yhdysvaltain asemaan ja arvostukseen maailmassa on ollut kielteinen.”

Suomalaisten arvio Donald Trumpin presidenttikaudesta on synkkä

 

 

6 vastausta artikkeliin “Jos Trump olisi vallassa, emme olisi NATO jäsenyyden tiellä”

 1. Putinaa ja ryssää puolustelevat ovat puolustellet myös trump-roistoa.

  1. Trump väittää edelleen että ”presidentinvaali voitto ryöstettiin häneltä” eikä ole onnitellut Bideniä voitosta. Oma veikkaus on että Putin lähti liian myöhään sotaan Ukrainaa kohti, luotti että heidän masinoima Trump olisi vielä vallassa ja ”voitaisiin sopia” kuinka Ukraina kuuluu Venäjän etupiiriin kuten Suomi ja Baltia.

   Suomessa vieraillessaan Trump ei tiennyt että Suomi on itsenäinen, luuli sen kuuluvan osana Venäjää…

   17.6.2020 22:52 | HS

   ”YHDYSVALTAIN presidentin Donald Trumpin entinen turvallisuusneuvonantaja John Bolton väittää Trumpin olleen epätietoinen siitä, kuuluuko Suomi Venäjään. Kirjan tietoista kertoi keskiviikkoan muun muassa The New York Times.”

   1. Putin näki tilaisuuden mennä Ukrainaan, koska Biden on heikko johtaja, edeltäjän Obaman tavoin.

    1. Väärin, mutta trumppelin aikana mitään Ukrainan tukemista ei olisi edes tapahtunut.
     Trumppeli möi USA:a putinalle sujuvasti omia tienestejään lisätäkseen ja se vauhditti putinan uskoa, että USA ei puuttuisi asiaan.

 2. Vaarallinen mies omalle maalleen ja myös maailmalle me pieni Suomi siinä mukana.

 3. Tätä olen myös sanonut. Trump on kauppalopo eikä mikään Reagan vaikka on republikaani. Armeijasta lusmunnut Trump joka pilkkasi sotaveteraani John Mc Cainia.

Kommentoi