Itku pitkästä ilosta.

En lähde nyt puhumaan ja ”arpomaan” sitä, mikä saa ja mistä johtuu hintojen kova nousukierre niin meillä kuin muuallakin.

Siihen vaikuttaa moni tekijä  ja suurin osa meistä riippumattomista syistä.

Mutta vaikka se pistää monen heikommissa kantimissa kärvistelevän tosi tukalaan tilanteeseen, kun ei rahat riitä jukolauta ja kun on jo aikaisemminkin joutuneet elämään niinsanoakseni kädestä suuhun.

Mutta noin isommassa katsannossa on ehkä hyväkin, että nyt kansaa herätellään ja palataan siihen aikaan kun isä lampun osti, eli priorisoidaan.  Tämä tarkoittaa että asetetaan asiat tärkeys järjestykseen ja pidetään leivän riittävyys etusijalla sirkushuveihin nähden ja muistetaan se vanha kansanviisaus, että ei ne suuret tulot, vaan ne pienet menot.

Onhan se julmaa kun sanoo ja toivottaa vyönkiristykset tervetulleeksi, mutta jos ollaan eletty kuin pellossa ja velat ja vekselit ovat vilisseet silmissä, niin itse olen aina varautunut pahimman varalle, ettei enään mikään kriisi ja taantuma pääse kusemaan kintuille.

 

6 vastausta artikkeliin “Itku pitkästä ilosta.”

 1. Valtiovallan tulee nyt vähäiset voimavaransa keskittää ennenkaikkea siihen, että ne jotka eivät syystä tai toisesta ole kykeneviä huolehtimaan riittävästä toimeentulostaan, niin heitä ei jätetä.

  1. Valtiovallan ja kuntien pitää vihdoin viimein asettaa asioille tärkeysjärjestys.
   Se tarkoittaa, että nykyiset menot pitää käydä läpi ja katsoa, mitkä asiat todella kuuuvat valtion ja kuntien hoidettavaksi ja keskittää budljetti niihin.
   Kaikenlainen kerskarakentaminen ja ”hevosenharjauslukiot” yms. huuhaat pitää lopettaa ja keskittää koulutus nimenomaan opettamiseen ja oppimiseen entiseen malliin.
   Vasta, kun tuo tarpeellinen ja pakollinen on kyetty kustantamaan, nähdään, onko tiedossa olevilla tuloilla varaa muuhun.
   Pelkään pahoin, että ei todellakaan ole.

 2. Miten valtio laitaa kulut tärkeysjärjestykseen on seurausta:

  – että hallitus pysyy koossa on kunkin puolueen tuettava toisten vaatimuksia ja tästä syntyy sen suurempi kirjo mitä enemmän hallituksessa on puolueita

  – hallituspuolueiden on pakko toimia omien äänestäjiensä mielen mukaisesti

Kommentoi