Katsokaapa missä kaasuvuoto on Itämerellä (Päivitetty!)

Nyt kun yhtä aikaa kaksi kaasuvuotoa on havaittu Nordstream putkessa niin yksi vuoto näistä  on lähellä Tanskan salmia ja toinen sopivasti Gotlannin tuntumassa. Kohta Venäjä siirtää aluksiaan näille alueille ja aloittaa ”korjaustyöt”…?

Ynnäilkää itse..

Tässä kartta siitä missä voi hyvinkin alkaa tapahtumaan jotain mielenkiintoista? Kartassa punaisella nämä vuotoalueet. Noita vuotoja ei ole voitu saada aikaan muulla kuin sukellusveneellä ja erikoisjoukoilta jotka sukeltaa noihin syvyyksiin…

 

First picture taken of one of the Nord Stream gas pipeline leaks.

Taken by a Danish F-16 pilot. (Visegard 24)

Katsokaapa F-16 hävittäjän kuvaa tästä kaasuvuodosta Itämerellä ! Se on massiivinen:

Laitoin mukaan pari menneisyyden otsikkoa. Tässä on kaksi tietäjää jotka tietää muuten ihan kaiken ja on aina oikeassa?

 

 

 

40 vastausta artikkeliin “Katsokaapa missä kaasuvuoto on Itämerellä (Päivitetty!)”

 1. Eiköhän virallinen venäjä kerro että tämän siitä saa länsi kun ei suostu huoltamaan putkea josta he kyllä niin mieluusti toimittaisivat kaasua niin halvalla ja varmasti jos vain emme olisi ilkeitä.

  Todennäköisesti yritetään sabotoida itämeren kauppaliikennettä mahdollisimman paljon.

  1. Itse miettisin myös sitä kun Euroopassa ja maailmalla huomio on kiinnittynyt Ukrainassa käytävään sotaan voi Venäjä toimia muualla hämmentääkseen kokonaiskuvaa? Jotain muutakin voi olla menossa?

 2. Oisko sitä posautettu räjähteillä vai jopa torpedolla? Tuo vuoto on massiivinen kun vertaa meren laineiden kokoa tuohon vuotoon…

 3. Kaasuhanan piti olla kiinni eli miten kiinnioleva putki vuotaa kaasua? Niin eikä sitä tarvi korjata kun ei siinä kulje kaasu!

  1. ”Venäläiset ovat todistettavasti itse vaurioittaneet näitä putkia” Tätä mieltä on Tor Ivar Strømmen, komentajakapteeni ja tutkija Norjan Merisotakoulussa. Hän on aiemmin varoittanut Norjan kaasuputkien sabotoinnista.” (tv 2. Norge)

   Kyllä putkessa on huomattava määrä kaasua.

 4. Meanwhile in järkevissä maissa kuten Puola ja Norja:

  ”Uusi kaasuputki Norjasta Tanskan kautta Puolaan on vihitty käyttöön. Puolan presidentti Andrzej Duda kutsui putkea avajaisseremoniassa ”puolalaiseksi unelmaksi”.

  Norjan energiaministeri Terje Aasland kuvasi puolestaan putkea virstanpylvääksi polulla Euroopan itsenäistymisessä venäläisestä energiasta.” (MTV)

 5. Niin, muutoin – miksi syöttää putkiin kaasua, jotka ovat puhki?

  No – sehän selvää – ryssien halu tehdä jäynää .

 6. Eipä eurooppa sillä putkella enää mitään tee. Jos ryssät sen tuhoavat niin siinähän tuhoavat. Ikävä ja sotkuinen tapaus, mutta lopulta kestämme sen.

  Samalla toki pelaavat itsensä pois myös tulevasta energiapaletista. Teoriassa, vuosikymmenten päästä venäjä olisi voinut tehdä kauppaa vedyllä saman putken kautta. Eipä tee enää.

 7. Lisäsin nämä kaksi neropattia neronleimauksineen tuohon blogiin. Onnea heille koska he olivat noin viisaita?

   1. Putki-Paavo ei pysty kun ei saa siitä tiliä. Erkki ei myönnä mitään vaikka se olisi naaman edessä mustaa valkoisella.

 8. Tekniikka & Talous tietää kertoa:

  ”Norjalaistutkija ennustaa kauheaa eskalaatiota: 6 kk sisällä Venäjä alkaa todennäköisesti tuhota Norjan energiainfraa, aivan kuten Venäjä nyt hävitti Nord Streamin.

  Hyökkäyksestä Norjaa kohtaan Tor Ivar Strømmen sanoo kylmäävät sanat: ”Todennäköisyys sille on suuri.” Venäjän tavoite on murtaa länsimaiden tuki Ukrainalle, hän arvioi.”

 9. Kerrataanpa.
  1. Venäjä tekee äärimmäisiä paskamaisuuksia ja Euroopalla menee kuppi nurin (nyt jo)
  2. Venäjä olettaa, että tekemällä vielä äärimmäisempiä paskamaisuuksia suunta kääntyisi ja yhtäkkiä alkaisimme rakastaa ongelman aiheuttajaa?

  Shakkimestarien luvattu maa, todellakin.

 10. Ruotsalaiset etsivät kaasuputken rikkojia, taitavat tanskalaiset olla samoissa talkoissa. Eihän siitä niin hirveen monta vuotta, kun ruotsalaiset etsivät sukellusveneitä. Varmaankin ne kaasuputken rikkojat kulkevatkin niillä sukellusveneillä, niistä vaan ei kerrota tässä vaiheessa mitään.

 11. Aamu TV:n uutisissa Ruotsi todennut että putkien tuhoaminen on ollut sabotaasi. Mutta ei ole tehty Ruotsin maaperällä …Ruotsi pelkää

 12. Tietämättömät Kremlissä

  Emme tiedä kuka on pommitanut sairaaloita, kouluja ja siviiliasuintaloja Ukrainassa.

  Emme tiedä kuka on kiduttanut, tappanut ja haudannut satoja (kohta esiin kaivettuja yli uhat) ukrainalaisia siviilejä.
  *
  .
  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/65983167-f514-439b-b836-dea974c7b6c4

  Kreml väittää: ”Emme tiedä mitä tapahtui Nord Streamille”
  Venäjän syyttäminen kaasuputkiräjähdyksistä ”ennustettavaa ja ennustettavan typerää”, sanoo Kremlin puhemies Dmitri Peskov.

 13. Eikö kaasun tulo Saksaan pitänyt olla katkaistuna jo viikkojen ajan?

  Hmm .. pitikös jonkun avata kaasuhanat Viipurissa heti räjähdysten rikottua putket ..

 14. Kyllä siellä putkessa on silti kaasua vaikka ei virtausta enää ole terv tepivaari

   1. Ei millään voimalla kulje eteenpäin tyhjä se putki silti ei ole terv tepivaari

   1. Kaasu vaan on sellasta samoin on tuolla kaasukentällä ja suot joissa kaasua on pulputtaa koko ajan terv tepivaari

    1. Niin ,että mitä häh ..

     .. on niin kuin suolla .

     Putket ovat 50 .. 100 metrin syvyydessä – siis paineta vähintään 5 .. 10 bar . Käyttöpaine on n. 100 bar

     Muuten -Miksi Nord Stream 2:sta purkautuu kaasua? -eihän sitä edes oltu otetut käyttöön.

     Ryssä on itse räjäyttänyt putken

     Avannut päähanan ja pistänyt pumput syöttämään kaasua putkeen.

 15. Minä en puolusta mitään sellasta jossa myyjiä on vain yksi suunta terv tepivaari

 16. Olipa kaasuputkien ”rikkoutumisen” syynä ja/tai syyllisenä sitten mikä tai kuka tahansa, niin ainakin se vaikeutti Venäjän mahdollisuuksia nakertaa Ukrainaa tukevaa läntistä liittoumaa.

  Ennen putkien ”katkeamista” Venäjällä oli vielä mahdollisuus houkutella Keski-Europan maita luopumaan Ukrainan tukemisesta lisääntyviä kaasutoimituksia vastaan. Varsinkin talven kylmien kelien aikaan, tällä olisi voinut olla ainakin jonkinlaisia mahdollisuuksia vaikuttaa lännen yhtenäisyyteen. Nyt putkien ollessa poissa pelistä, Venäjällä ei tätä mahdollisuutta enään ole, eikä se siten pysty lupaamaan käytännössä mitään vastalahjaa Ukrainan tuen lopettamisesta. Näin ollen putkien ”katkeaminen” uskoakseni varmistaa Ukrainan saaman läntisen tuen jatkumisen myös tulevan talven yli.

 17. ”Ennen putkien ”katkeamista” Venäjällä oli vielä mahdollisuus houkutella Keski-Europan maita luopumaan Ukrainan tukemisesta lisääntyviä kaasutoimituksia vastaan.”

  Tällainen mahdollisuus Venäjällä saattoi vielä olla – nyt ei enää ole

  Aiotaanko putkien vauriot korjata? – ja jos aiotaan, kuka korjaa?

  Saksalaislähteissä kerrotaan, että jos vauriota ei korjata ajoissa, niin suolainen merivesi syövyttää putket.

 18. Tonin kommentista jatkaen, yksi esitetty teoria on seuraava: putin uskoo, että Eurooppa ryhtyy pian haluamaan taas kaasua ja öljyä venäjältä. Koska putki on rikki, ja Eurooppa tekee ihan mitä tahansa saadakseen kaasua, korjaukselle voidaan laittaa niin suuri poliittinen hintalappu kuin vain halutaan.

  Tämä toki pohjaa siihen oletukseen että Eurooppa tekisi mitä tahansa saadakseen venäläistä kaasua. Se ei tietenkään ole totta, mutta hyvin moni muukin putinin päätös on pohjautunut valheeseen. Hän uskoo ihan eri asioihin kun mitä todellisuudessa tapahtuu.

  Siten pidän tätäkin teoriana.

 19. Kaasua saadaan Venäjältä Eurooppaan haluttaessa muita putkia, kuin Nordstreameja, pitkin. Esimerkiksi Ukrainan ja Puolan lävitse – jos halutaan.

  Siten Nordstreamit ovat tarpeettomia.

 20. Puolan läpi kulkevia kaasuputkia tuskin voidaan käyttää tällaiseen Ukrainan saamaan tukeen liittyvään ”vaihtokauppaan”.

  Puola on tunnetusti erittäin kriittinen Venäjän suuntaan ja myös tukenut voimakkaasti Ukrainaa sodan aikana, En usko Puola hyväksyisi ajatusta, jossa esim. Saksa saisi Puolan läpi kulkevia putkia pitkin kaasua siitä hyvästä, että se ”hylkää” Ukrainan. Olen varma, että tuollaisessa tilanteessa Puolalla on oma sanansa sanottavana, ja tarvittaessa kykyä myös toimia.

  Toisin sanoen Itämeren Nordstream putkien lisäksi Venäjällä ei ole käytössään sellaisia kaasuputkia, joita se voisi omatoimisesti hyödyntää ”palvelusten ostamiseen”. Muiden kaasuputkien kohdalla niiden käyttö tällaisessa tarkoituksessa on kiinni Venäjään negatiivisesti suhtautuvien valtioiden ”hyväntahtoisuudesta”, jota ainakaan Ukrainalta ei varmasti löydy, ja kuten edellä kirjoitin, en myöskään usko Puolan suhtautuvan ajatukseen positiivisesti.

  1. Itse mietin, että kuinka paljon EU-kriittisyydestä tässä maailmantilanteessa on hyötyä, kun itse USA-kriittisenä ja Venäläisyydestä ennen pahemmin kiinnostumattomana jotenkin koen tämän itä-länsi vastakkainasettelun meidän kannalta outona, että huolimatta siitä miten Saksa on vetänyt pohjaa energiariippumattomuudelta, niin kuitenkin ehkä näkisin itse pystyväni samastumaan eniten Eurooppalaisiin arvoihin, en amerikkalaisuuteen enkä varsinkaan venäläisyyteen.

Kommentoi