Kauhea kohtalo

Venäjän viranomainen sanoo Ukrainan tehneen dronehyökkäyksen Venäjän Mustanmeren laivaston tukikohtaan ennen Venäjän laivastonpäivän paraatia.

”Venäjän viranomaisten mukaan iskussa loukkaantui viisi ihmistä ja tapahtuma peruttiin. Laivastonpäivä on Venäjän jokavuotinen juhlapäivä.

Syytös esitettiin tunteja ennen kuin Venäjän presidentti Vladimir Putinin oli tarkoitus valvoa laivastonpäivän juhlallisuuksia kotikaupungissaan Pietarissa.

– Tunnistamaton esine lensi laivaston tukikohdan pihamaalle, Sevastopolin kuvernööri Mikhail Razvozhayev kuvaili tapahtunutta Telegramissa.

– Alustavien tutkimusten perusteella vaikuttaa, että se oli drone, hän jatkoi.

– Ukraina oli päättänyt pilata laivastonpäivän meiltä. Kaikki juhlallisuudet on peruttu tältä päivältä turvallisuussyistä. Pysykää rauhallisina ja pysykää kodeissanne, Razvozhayev viestitti.” (MTV)

Kerrassaan kauheaa. Kuinka ukrainalaiset eivät ymmärrä että Venäjän laivastopäivä on nyt peruttu. Pitäisikö Ukrainan maksaa nyt jotain korvauksia Venäjälle ja pyydellä julkisesti anteeksi. Kohteena kun oli sotilaallinen kohdekin eikä siviilikohde kuten venäläisillä on tapana tehdä. Kyllä on kauheaa kun se laivastopäivä on nyt pilalla…

6 vastausta artikkeliin “Kauhea kohtalo”

 1. Kiinnostaa kyllä tietää mitä siellä oikeasti tapahtui, mahtaako tulla koskaan selville.

  1. Ukraina teki oikeasti iskun ja se osui johonkin tärkeään paikkaan.
  2. Venäjällä räjähti panos sylissä.
  3. Iskua ei koskaan ollutkaan, vain uutinen siitä koska putin on kipeänä eikä voisi osallistua paraatiin.
  4. Isku oli venäjän itse tekemä.

  1. Tosin se voi olla valhe, millä pohjustetaan yleistä liikekannakepanoa sillä perusteella, että Ukraina hyökkäsi ryssän kimppuun.

 2. No niin, AFP/Yle toteaa Ukrainan tiedotteen.

  Odessan sotilasalueen tiedottaja Serhii Bratšuk kuitenkin kumoaa kuvernöörin väitteet Telegram-viestissään provokaationa. Hänen mukaansa Ukraina käyttää ”toisenlaisia ja paljon tehokkaampia keinoja vapauttaessaan Krimin miehittäjistä”.

  Toki, Ukrainallakin on kaikki syy ja oikeus viljellä väärää tietoa sotilastoimistaan hämäykseen, mutta en usko että tällä kertaa siitä on kyse. Tämä lavastus sopisi hyvin venäjän pelikirjaan.

  1. Kovin on surkea Venäjän mustanmeren laivasto kun yksi Drone pysäyttää paraatin…🤔

 3. Jos parlamentti ei myönnä Putelle rahaa rautaan, niin kohta mossahtaa pari saneeraustarpeessa olevaa korttelia Moskovassa. Jos ei tehoa, niin pikku ohjus, vaikka suutarikin, Kremliin auttaa kyllä.

Kommentoi