Kokoomuksen Vartiainen ajaisi Suomen maatilat alas

”Vartiaisen mielestä Suomen huonosti kannattavat maatilat pitää ajaa alas.

”On tunnettu tosiasia, että aluepoliittisin perustein on tuettu muuttumatonta ja kannattamatonta tuotantoa. Ja että ihastelu kotimaisen raaka-aineiden ’puhtaudesta’ on jättänyt taka-alalle ainoan oikean kysymyksen: Mitä kuluttaja haluaa? Muissa pohjoismaissa maataloutta on tuettu meitä selvästi vähemmän.”

Vartiainen väittää, että suomalaiset maanviljelijät on totutettu ”tukiaisautomaatteihin.”

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.1859782

Laitanpa tämän nyt tähän näin ja en sen ihmeemmin kommentoi. Onneksi tämä Vartiainen on niin hyvin syöneen näköinen että sodan aikanakin kun tämän päätöksien jälkeen ei Suomessa olisi omavaraisuutta niin hän voi tilata herkkunsa vaikka Ranskasta ja nauttia pihvinsä kalliiden viinien kera.

 

30 vastausta artikkeliin “Kokoomuksen Vartiainen ajaisi Suomen maatilat alas”

  1. Samaan aikaan tuetaan Espanjaa jotta voivat viljellä mansikoita 🍓😅✋

  2. Vartiainen jonka mielestä työttömien elämästä pitää tehdä ikävää jotta he hakisivat töitä. Torkkupeittonsa kanssa veronmaksajien rahoilla lihova Vartiainen on aina kateellinen muille veronmaksajien rahoja saaville. Varmaan armeijakin pitäisi lopettaa, viehän sekin verovaroja. Tai ainakin yksityistää ja kilpailuttaa.

    Vastenmielinen tyyppi.

    1. Helsingissä syntynyt, ainut metsä mitä on nähnyt on luultavasti joku puisto…ei se ainakaan nälkään kuolleen näköinen ole Elton John tyyliseissä silmälaseissaan….tämmöinen epeli, ei jatkoon.

    1. Heikki heimolainen ei ymmärrä että tämä ei juuri halua tukea maataloutta. Siirtäisi sen Suomesta muualle…

        1. No eihän se ole edes mahdollista kun meillä ei kaikki etelän hetelmät kasva mutta esim rukiissa ja potuissa voimme hyvinkin olla omavaraisia
          Mutta ei meillä halvalla saada talvella vaikkapa tomaattia tai kurkkua
          Ei se kasvu ole halpaa terv tepivaari

    2. Samalla logiikalla Halla-aho provosoi saadakseen enemmän turvapaikanhakijoita ja Kokoomus provosoi ettei Suomi liittyisi NATOon. Peruspöljät eivät vaan tajua.

  3. Ei nyt puututa kenenkään ulkomuotoon ja näköön, olkoonkin poliitikko.

    Täällä joku Marko on moneenkin kertaan sanonut, että huono, tai huonosti kannattava yritys pitäisi kiiruusti lopettaa.

    1. Olen sanonut sen vitsinä. Lukekaapa joku se Maaseudun tulevaisuus julkaisu kokonaan…pari muutakin hengenheimolaista siellä on Vartiaiselle, oikea ”kaislikossa suhisee” jengi…🤓

  4. Maataloustukien määrällä saisi halpatuontina suomen ruuat, mutta entä sitten kun ei voida tuoda ja se aika on jo ovella? Oli aika jolloin ylituotantoa vietiin valtion tuella ja me haimme sitä ruotsinmatkalla takaisin halvalla kun saimme… En muista aikaa jolloin maatalous olisi toiminut tuetta?

  5. Tietysti valtio tukee, kun itse möhlii. Sanon pienen esimerkin, jonka vaikutus on suuri. Valtio myi suuressa viisaudessaan lannoitetehtaan ja nyt viljelijä maksaa siitä ihan älyttömiä hintoja, nyt ei taida edes rahalla saada. Kohta alkaa olla kevään kylvöaika ja pellot kylvetään ilman apulantoja, saattaa tulla se viljapula.

    1. Onneksi ne joilla on varaa voi tilata viiriäisenmunia ja herkkuja muualta.

  6. ”Luettuaan Karl Popperia, Karl Marxia, Väinö Linnaa ja muita Vartiainen päätyi SDP:hen vältelläkseen ääriliikkeitä. Hän lukeutui puolueen vasempaan laitaan.

    Vartiainen oli SDP:n talouspoliittisen työryhmän jäsen ainakin vuodesta 1992 ja ainakin vielä Antti Kalliomäen ministeriaikana. Hän oli myös puolueen ehdokkaana vuoden 1995 eduskuntavaaleissa.

    Vartiainen oli SDP:n jäsen vuosina 1975–2015, mutta hän erosi puolueesta ja lähti kokoomuksen ehdokkaaksi kevään 2015 eduskuntavaaleihin, koska ”en pyrkinyt, ei pyydetty, enkä tiedä olisinko suostunut” sosiaalidemokraattien ehdokkaaksi. Antti Rinne sanoi jälkeenpäin, että häntä ei olisikaan huolittu siksi, että hän vertasi tviitissään työttömiä rikkaruohoon. Vartiainen tarkoitti tviitillään, että vaikka vertauskuvallisesta pellosta eli työvoimasta osa menisi hukkaan, näiden määriä kannattaa silti lisätä.” – Wikipedia-artikkeli otsikolla ”Juhana Vartiainen.
    ————————————————————————————-
    Tämä Vartiainen on minusta sen verran arrogantti poliitikko ja henkilö, että aina kun hän puhuu, mieleeni nousee että vasemmistodemari lainahöyhenissä.

    1. Kuvottavan oloinen tyyppi, näitä äärivasureita on kokoomuksessa paljon, ex äärivasureita,,,sieltä se on äidinmaidosta peritty, ei ne muutu vaikka puoletta vaihtaa…

  7. En ole minäkään oikein koskaan pitänyt Vartiaisesta, vaikka onkin ison kaupungin johtaja. Ei mielestäni oikein istu Kokoomukseen.

    1. Niinhän se Nalle Wahlrooskin oli äärivasemmistoa ja oli taistolaisliikkeessä, tuki sitten Kokoomusta eduskuntavaaleissa 2011 rahallisesti…🤓

      Niin se vaan on…siellä ollaan mistä hyödytään milloinkin…

  8. Vartiaisen uskottavuus politiikassa on epä uskottavaa kokonaan ehkä hän finanssi asioista jotain tietää epäilen sitäkin
    Maalla pitää olla omavaraisuus aina varsinkin ruoka puolessa eikä espalla vehnä kasva terv tepivaari

  9. Koko asia on täällä käännetty pöljäksi. Huonosti kannattavista pitää saada kannattavia joko yhdistelemällä, konekannan osuustoiminnallisuudella tai yhtiöittämällä.
    Elintarvikehinnoittelu kuntoon ja keskusliikkeet ahtaammalle. Suoramyyntiverkostot kuntoon. Viljelijälle kunnon tulot.
    Viljellään siellä missä se on luonnon olosuhtein hyvää viljellä.

  10. Aika paljon haen suoraan viljelijältä en ole sokea saan laadukaita tuotteita silti sivuun jää bensankin jälkeen puolet kauppiaan hinnoista terv tepivaari

  11. Ja yks asia on selvä perunani haen suoraan viljelijältä Tammelan torilta talvella terv tepivaari

    1. Minäkin viljelen perunoita ja muuta erämökilläni omaan käyttöön…siihen ei tarvii tukiaisia …🤓✋

  12. Sitten suomalaista pöljyyttä huipussaan, kun hyviä peltoja paketoidaan, kylvetään Timoteita ja kaadetaan korjaamattomana peltoon. Ja nostetaan eu- hehtaaritukea.
    Ja sitten hyviä raivattuja viljelyypeltoja metsitettiin.
    Ei ole toista yhtä tyhmää kuin toinen suomalainen.

    1. Jos tuo on isänmaallista kirjoittelua kerro se kohta minä näen asian haukkumisena Suomalaisille terv tepivaari

      1. Epäisänmaallista on tuhota viljavat pellot, sellainen on se ”oikea” suomalainen pöljä, joka ei näe nenäänsä pidemmälle ja vain tyhjään lompakkoonsa saakka.

        1. Niin on ja siitä olen kirjoittanut jo Aamulehden blogiini aikanaan terv tepivaari

  13. ”Euroopan komissio antaa jäsenmaille mahdollisuuden tarjota lisää valtiontukea maanviljelijöille, lannoitetuottajille ja kalastusalan toimijoille tilapäisen kriisijärjestelyn kautta.

    Maanviljely- ja kalastusalan tuki olisi komission mukaan 35  000 euroa yritystä kohden. Tarkoituksena on auttaa maanviljelijöitä, jotka kärsivät kulujen merkittävästä kasvusta.

    Ukrainan sodan luoman epävarmuuden lisäksi maanviljelijöiden kuluja lisää esimerkiksi kallistunut energian hinta.” (MTV)

    Niin, täälläkin on näitä ex vassari Vartiaisen kannattajia, kannattaa miettiä kaksi kertaa …

  14. Jos meillä ei olisi omaa maataloutta niin tukisimne vain sitä muissa EU maissa. Suurin osa rahasta joka on mahdollista saada takaisin EUlta saadaan maatalouteen.

    Ja muuten olen sitä mieltä että se pöljä on Vartiainen. Parjaa milloin työttömiä millon maanviljelijöitä. Itse ei liene muuta työtä tehnyt kuin veroilla maksettua höpinää,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *