Kuolema kuittaa

Erikoinen tilasto:

Kuolleiden määrä kasvoi viime vuonna 3,9 prosenttia edellisvuodesta. Kuolleita oli yhteensä 5  659, mikä on 2 171 enemmän kuin vuotta aiemmin, Tilastokeskus kertoo tänään julkaisemassaan tiedotteessa.

”Kuolleiden määrän kasvu oli suurinta yli 35 vuoteen. Kuolleiden määrä ja yleinen kuolleisuusluku ovat olleet viime vuotta korkeammalla tasolla viimeksi 1940-luvulla.

Erityisesti yli 85-vuotiaiden kuolleisuuden lisääntyminen näkyi kuolleisuuden kasvuluvuissa.” (MTV)

Mikähän aiheuttaa moisen piikin, joko koronan todelliset vaikutukset alkavat vasta näkymään…?

9 vastausta artikkeliin “Kuolema kuittaa”

 1. Kyllä siihen yksi ja suuri vaikuttaja on korona pandemia kaikkine liite vaikutuksineen.

  Minä en koskaan tutki noita tilastoja, en myöskään lehtien kuolinilmoituksia.

 2. Tuskinpa koronalla siihen on ollut vaikutetta vaan yksinkertaisesti siinä on suurin syy että isot ikäluokat alkaa poistumaan luonnollista tietään
  Heillä kun ikää alkaa oleen terv tepivaari

  1. Eiköhän koronalla kuitenkin ole osuutta – myös suurten ikäluokkien kuolemissa

   1. Toki jokin osuus on koronalla meidän taloissa on ollut ns hyvä munkki ainutkaan ei ole kuollut koronaan toki kuolleita on ollut kun iät alkaa monella 8 jotenka noin ne menee ainakin toistaiseksi ollaan menty ettei koronaa ole taloissamme ollut terv tepivaari

 3. Asiaa varmasti tutkitaan tarkemmin, mutta ihan päivänselvä asia on se, että ikärakenteemme on sellainen, että kuolleisuus kasvaa myös vastaisuudessa.

  1. Näin on.
   Siitä seuraa myös se, että eläkeläisten osuuden pitäisi laskea suurten ikäluokkien poistuessa.
   Niin ei ilmeisesti kuitenkaan käy, kun tulee kaikenlaisia ”työkyvyttömyyseläkeläisiä” erilaisista syistä, joista vähäisin ei ole kyky/halu sopeutua yhteiskuntaan ja tehdä työtä elatuksensa eteen.
   Se kun näyttää jollekin osalle oelvan mahdotonta tehdä pitkäjänteisesti työtä sen sijaan, että saisi puuhastella ihan sitä, mitä itse haluaa.
   On turha syytellä nykyeläkelöisiä tuosta kustannuksesta ja sen tekosyyllä pitä taitettua indeksiä yllä varastamassa eläkeläisten eläkketä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *