Lavrovin muminaa

Aina kun uutisissa tämä Lavrov aukaisee suun, niin sen ulosanti on sellaista ”muminaa”, matalalla äänellä möristään jotain puutaheinää, suu käy, mutta mitään järkevää sieltä ei ulos tule. Lähetellään kirjeitä, neuvotellaan ei mistään ja syytetään muita maita olemattomista.

Tositilanteessa ”nakkikioskin jonossa” joku olisi antanut tälle jo luuvitosen.

Nyt kun äijän takana on iso ”jengi” on helppo esittää ”asioitaan” ja mumista…

Jotenkin kuvottavan näköinen tyyppi.

Tyyppi on mallia ”Göbbels”, propagandaministeri.

 

 

14 vastausta artikkeliin “Lavrovin muminaa”

 1. 1939 Suomelta vaadittiin maa-alueita jotta rauha säilyy. Nyt vaaditaan että emme saa vahvistaa puolustustamme tai mitä sitten…?

  Pysykööt omalla puolella rajaa. Aletaan mekin vain ”mumisemaan ” takaisin, turha näille on selkokieltä puhua kun eivät itsekään puhu.

  Etyj:n pitää olla yhdessä rintamassa tätä roistovaltiota vastaan, piste!

  1. Etyjillä ääntä piisaa, mutta voimaa puttuu ja onkin lähinnä kahvittelukerho isojen poikien leikeissä.

   1. Venäjällä on yksi ”jengi” , kaikilla on samat ”jengiliivit” päällä ja johtaja on sama. Euroopalla on monta kymmentä ”jengiä” ja kaikilla on samat ”jengiliivit” mutta jokaisella jengillä on omat johtajat….

    Siksi tämä homma Euroopan kohdalla on kahvittelua ja neuvottelua. Se on muuten Euroopan heikkous ja siihen tämän propaganda ulkoministeri Lavrovin ”mumina” on tarkoitettu ….sotketaan Euroopan ”jengejä”, jos joku niistä menisi lupaamaan jotain järjetöntä päätöstä omin päin…

    Saksa mietityttää, sillä on historiaa tehdä pöytälaatikkosopimuksia muiden ohi…🤔

  2. Suomalaisen pitää itse huolehtia maan puolustuksestaan olipa tilanne mikä hyvänsä
   Vanha teksti pitää edelleen Suomalainen seiso omilla jaloillasi äläkä luota vieraan apuun
   Ja vieras on ne kaikki muut mitkä ei ole Suomalaisia joksi ei tulla pelkällä kansalaisuudella terv tepivaari

 2. Kun seuraan tätä tilannetta näin asiaan sen paremmin vihkiytyneenä, niin Kremlin pelkona ei todellisuudessa olekkaan rajojen takainen uhka, vaan sisäisen vallan menettäminen, kun kansa nousee barrikaadeille valko-venjän tavoin.
  Nyt se hakee vihollisen ulkopuolelta ja asettaa itsensä ikäänkuin uhrin asemaan ja saa sillä kansalaisensa yhteiseen rintamaan ”pahan” voimia vastaan.

 3. ”Kremlin pelkona ei todellisuudessa olekkaan rajojen takainen uhka, vaan sisäisen vallan menettäminen, kun kansa nousee barrikaadeille valko-venjän tavoin.”

  Samaa mieltä

  Keksityt uhkakuvat yhdistävä venäläisiä. Kansan mieliä Venäjällä ohjaa manipuloiva Putinin hallinnassa oleva media.

 4. Arvin estämän ajatukseen näyttää yhtyvä myös yrittäjä Pekka Viljakainen. [HS]

  https://www.hs.fi/talous/art-2000008561943.html

  Onko kurjistunut talous uhittelun takana?

  HS selvitti, missä kunnossa maailmaa varpaillaan pitävän Venäjän talous on. ”Venäjä on haavoittunut, mutta se ei johdu teknologisesta jälkeenjääneisyydestä”, sanoo Venäjän hyvin tunteva sijoittaja ja yrittäjä Pekka Viljakainen.

  UHITTELU saattaa selittyä myös Venäjän talouskehityksellä. Venäjän bruttokansantuote on yksi maailman suurimmista. Maailmanpankin mukaan Venäjän bruttokansantuote (bkt) oli vuonna 2020 yli 1 483 miljardia dollaria eli maailman 11. suurin.

  Asukaslukuun suhteutettuna bkt on kuitenkin huomattavan pieni, vain noin 10 126 dollaria. Kuvaavaa on, että esimerkiksi Suomen asukaskohtainen bkt on lähes viisinkertainen Venäjään verrattuna.

 5. Suurin ongelma on tässä että Venäjä tuo siirtolaiset Suomen rajalle ja Vihreät jarruttelee Valmiuslain muutosta!

  Kommentti: Niinistö potki taas vauhtia hallitukseen – taustalla on pelko, että Venäjä virittää siirtolais­tulvan Suomea vastaan: ”Kaikissa asioissa ei ole viisautta kiiruhtaa hitaasti” https://www.is.fi/politiikka/art-2000008584005.html

 6. Lavrov ei vastusta sitä, että Suomi vahvistaa puolustusvoimiaan, vaan vastustaa sitä, että maailmanhäirikkönä kunnostautunut USA änkeäisi Naton suojissa Venäjän rajoille.
  Yleisesti tiedetään, että Mannerheim ymmärsi NL:n motiiveja Kannaksen slueluovutuksissa. Naapurimaiden motiivien ymmärtäminen on viisautta.

  Ehkä USA pitäisi potkia Natosta. En luottaisi siihen, että kaikki natomaat hyväksyisivät Suomen jäsenyyttä, koska ymmärtävät Venäjän motiiveja. YYA -sopimus saattaisi olla mahdollinen.

  1. Meinaatko vakavissasi, että USA haluaisi hyökätä neukkulaan?
   Kuka olisi niin hullu, että haluaisi sellaisen maan vaivoikseen millään syyllä?
   Tosiasia kuitenkin on, että vain putinan neukkula on ollut aggresiiivinen ja hyökännyt useisiin itsenäisiin maihin, mitkä eivät todellakaan ole uhanneet neukkulaa.
   Neukkulan motiivi on sisäisen kapinan estäminen synnyttämällä muka uhan neukkulaa kohtaan.
   Toinen motiivi on suuruudenhullun putinan hallu tehdä historiaa ja palauttaa venäjälle entiden neukkulan mahti ja alueet – hinnasta piittaamatta.

  2. Venäjä on umpikujassa. Jos se ei saa mitään typeriä vaatteitaan läpi se osoittautuu itse paperitiikeriksi silloin jos ei toteuta uhkauksiaan…

 7. Putin valittaa, ettei NATO pidä kiinni lupauksessaan. Kyse ei ilmeisesti ole kirjallisesta allekirjoitetusta sopimuksesta.

  Miehittäessään Krimin venäläiset rikkoivat presidenttinsä allekirjoittaman sopimuksen.

  Tätä Putin ei ilmeisesti halua muistaa.

  ************************************************************
  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/ffd8766e-cd5f-451c-b903-c317f8af4491
  4.2.2022

  ”Lupasitte meille 1990-luvulla, että Nato ei etene tuumaakaan itään. Olette pettäneet meidät kunniattomasti, sanoi Putin vuotuisessa tiedotustilaisuudessaan joulukuussa.”

  **********************************************************

  Budapestin ydinsulkusopimuksen allekirjoittivat 1994 presidentit Boris Jeltsin..

  http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288659631485.html
  28.2.2014

  Näihin Clintonin ja Jeltsinin turvatakuihin Ukraina vetoaa

  *
  Sopimuksen mukaan Venäjä, USA ja Britannia takaavat Ukrainan itsenäisyyden ja sen rajojen muuttumattomuuden.

  Takasiko Venäjä?

  Venäläiset tunnetaan porukkana, joka pyyhkii pyllyään sopimuksella, kun se ei enää hyödytä heitä.
  *
  Budapestin ydinsulkusopimuksen allekirjoittivat 1994 presidentit Boris Jeltsin (vas.), Bill Clinton, Leonid Kutshma ja pääministeri John Major.

  Julkaistu: 28.2.2014

  Ukrainan ulkoministeriö on kaivanut esiin liki 20 vuotta vanhan sopimuksen, jossa Venäjä, Yhdysvallat ja Britannia antavat turvallisuustakuut Ukrainalle.
  Britannian pääministeri John Major, Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton ja Venäjän presidentti Boris Jeltsin allekirjoittivat Budapestissa joulukuussa 1994 yhdessä Ukrainan presidentin Leonid Kutshman kanssa ydinsulkusopimuksen, jossa Ukraina luopui sille jääneistä Neuvostoliiton ydinaseista.

  Ydinaseettomuuden ehdoksi Ukraina vaati turvallisuustakuut.

  Sopimuksen mukaan Venäjä, USA ja Britannia takaavat Ukrainan itsenäisyyden ja sen rajojen muuttumattomuuden.

  Sopijat lupasivat lisäksi, etteivät ”koskaan käytä aseitaan Ukrainaa vastaan muuten kuin itsepuolustukseksi tai YK:n päätöksen seurauksensa”.
  *

 8. Turvallisuus takuita vaativa Venäjä (=Putin) kerää aseita ja loukkoja Ukrainan itärajan tuntumaan ja Valko-Venäjälle Ukrainan pohjoisrajalle.

  *
  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008585942.html

  4.2.2022

  Ohjuksia Valko-Venäjällä, tykistön harjoituksia, joukkojen siirtoa: Satelliittikuvat ja grafiikat näyttävät uhkaavan tilanteen Ukrainan ympärillä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *