9 vastausta artikkeliin “Lisää arsenaalia Suomen PV::lle 🇫🇮👍”

 1. Hyvä näin ja nyt ei puhuta Suomen velkaantumisesta jopa kokoomus on hiljaa.

  1. Näillä ei velkaannu edes Iivana, se ensin lämpenee ja sitten kylmenee, jos yrittää hiippailla tänne:

   ”Kasettien ammukset ovat aluevaikutteisia GMLRS AW- sekä pistemaaliin vaikuttavia GMLRS Unitary -raketteja, joita laukaistaan Puolustusvoimien M270-raketinheittimillä” (3.11.2022)

 2. Ammus on vähän outo nimitys, kun oikeasti ostetaan tykistöohjuksia. Ukrainassa niitä samaisia ohjuksia laukaistaan sekä M270 MLRS raskaista raketinheittimistä, että HIMARSeista.

  1. Eli tämä kauppa käsittää 400 kasettia, yhteensä 2400 rakettia. Yhteen Suomessa käytössä olevaan MLRS-lavettiin menee 2 kasettia, 12 rakettia.
   Eli tässä tulee noin 9 täyttöä/lavetti, eli ihan kohtuullinen määrä.

   1. Myös nimitys raketti on harhaanjohtava. Raketti lentää suunnilleen sinne minne putki on suunnattu, osumiseen vaikuttaa mm. tuuli.

    Nämä ohjukset ovat tarkkoja kapineita – lentävät sinne mihin on ohjelmoitu, esimerkiksi tuulista riippumatta.

    1. Jos Kenraalimajuri evp Pekka Toveri puhuu tuon laitteiston lavettiin menevistä raketeista niin kyllä se silloin on raketti.

     1. Lisäys, myös lehdistö puhuu samasta asiasta kuin Kenraalimajuri evp Pekka Toveri:

      ”YHDYSVALTAIN ulkoministeriö on hyväksynyt mahdollisen arviolta 535 miljoonan dollarin suuruisen asekaupan Suomeen. Asiasta tiedottaa Yhdysvaltain asekaupoista ulkomaille vastaava DSCA-virasto.

      Tiedotteen mukaan Suomi on tarjoutunut ostamaan yhteensä 400 raskaan raketinheitinjärjestelmän rakettikasettia. Kasettien ammukset ovat aluevaikutteisia GMLRS AW- sekä pistemaaliin vaikuttavia GMLRS Unitary -raketteja, joita laukaistaan Puolustusvoimien M270-raketinheittimillä.” (HS)

      End of story.

      MLRS on lyhenne sanoista Multiple Launch Rocket System, joka kääntyy suunnilleen yhdyssanaksi monilaukaisurakettijärjestelmä.Siinä käytetään raketteja kuten siitä kerrotaan, voidaan myös puhua ohjuksista jos se jotain lämmittää.

 3. Nyt on hyvä että pistämme rahaa tähän. Paljonko lopulta varastossa on ennestään tavaraa? Mikä on ns ”viimeinen päiväys”, eli näitä pitää ampua myös harjoituksissa ja uutta tilalle…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *