Milloin Trump joutuu oikeuteen

”YHDYSVALTAIN entisen presidentin Donald Trumpin päästrategina toiminut Steve Bannon tuomittiin perjantaina neljän kuukauden vankeuteen ja 6 500 dollarin sakkoihin kongressin halventamisesta.

Bannon sai tuomion, koska hän kieltäytyi todistamasta edustajainhuoneen komitean tutkinnassa, joka käsittelee Capitolin valtausta. Hän ei suostunut myöskään luovuttamaan komitean pyytämiä asiakirjoja.

Bannon todettiin syylliseksi jo heinäkuussa, mutta tuomio annettiin perjantaina.”

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009151701.html

Pitää huomioida että Trump oli avoimesti diktaattori Putinin kannalla. Kun Putin hyökkäsi 2022 Ukrainaa kohti ja myös kohti Eurooppaa, tämä Trump kehui kuinka hyvin hänen toveri Putin diktaattori asian hoiti.

On vaara jos rebulikaanit pääsee valtaan niin ne ei Ukrainan sotaa kannata.  Vaan ovat Venäjän puolella.

”Presidentti Joe Biden tarttui CNN:n mukaan torstaina useiden republikaanien, mukaan lukien edustajainhuoneen republikaaniryhmän johtaja Kevin McCarthyn kommentteihin, jotka kyseenalaistivat tulevan avun Ukrainalle.”

Lähde: Verkkouutiset / Kokoomus

https://www.verkkouutiset.fi/a/joe-biden-republikaanien-voitto-kyseenalaistaa-usan-tuen-ukrainalle/#3fb7e472

4 vastausta artikkeliin “Milloin Trump joutuu oikeuteen”

  1. Demokraatteja odottaa rökäletappio vaaleissa 2022 ja 2024 huonosti hoidetun ulkopolitiikan ja talouden takia. Trumpille ei käy mitenkään, koska kaikki syytteet ovat tekaistuja häntä vastaan.

  2. Tuo Steve Bannonin tuomio on varsin kyseenalainen.

    Kieltäytyessään todistamasta Bannon vetosi toimeenpanovallan etuoikeuteen (executive privilege), joka tekee presidentin kanssa käytyjen keskusteluiden paljastamisesta rikollista. Sen sijaan, että komissio olisi selvittänyt, päteekö tuo etuoikeus tässä tilanteessa, komissio lähti ajamaan Bannonille tuomiota.

    Kun Trump 10.7.2022 poisti mm. Bannonin kanssa käymiltään keskusteluilta tuon etuoikeuden, ilmoitti Bannon heti seuraavana päivänä olevansa valmis todistamaan julkisessa kuulemistilaisuudessa. Tämä ei kuitenkaan komissiolle käynyt, vaan se jatkoi oikeusprosessia, jossa Bannon katsottiin syylliseksi 22.7.2022, ja nyt siis siitä annettiin tuo 4kk + sakko tuomio.

    Asianajaja ja Yalen oikeustieteellisen tiedekunnan emeritusprofessori Alan Dershowitz on arvostellut Bannonin tapausta, ja kyseenalaistanut komission toimet juuri tuohon ”executive privilege” – asiaan liittyen. Hänen mukaansa tuomiota ei olisi pitänyt antaa, koska Bannonin esittämä ”executive privilege” – argumentti oli uskottava, ja komission vastuulla olisi ollut hakea oikeudesta ensin päätös sen pätevyydestä. Dershowitz on arvostellut yleisemminkin Washingtonin DC:n oikeuslaitosta politisoitumisesta, ja katsoo Bannonin tapauksenkin olevan jälleen yksi osoitus tästä.

  3. Toisaalta jotkut republikaanit vaativat suurempaa apua Ukrainalle. Joten ehkä homma toimii demokraattien ja Ukrainaa tukevien republikaanien yhteisellä tuella, kunhan vain Trump pysyy poissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *