Niinistöltä selvä kanta

Se että venäläisillä on kiinteistöjä ei todellakaan saa toimia automaationa myöntää viisumeita. Tiukka linja tässä sekä kaikenlainen ”reissataan sukulaisten luona” matkailu pitää laittaa näille ihan jäihin. Jos minä saisin päättää niin ei edes hirvikärpäsen tarvitse tulla tuosta rajan yli!

22 vastausta artikkeliin “Niinistöltä selvä kanta”

  1. Voihan se olla yksi peruste, vaikka ei riittäisikään.

   Toinen peruste voisi olla todiste vähäisestä tai puuttuvasta toiseusvihasta. Hulluhan toiseusvihaa kantavia yksilöitä maahan päästäisi.

 1. Niinistö riensi taas myöhäisherännäisenä lausumaan ”totuuksiaan”, kun ensin oli haistellut tuulia mihin päin kansalaisten nenä näyttää.
  Yhtä ainoata kertaa hän ei ole ollut mielipiteineen airueen kärjessä, vaan odottanut mitä mieltä suuri enemmistö kansasta on

  1. arvi :”Niinistö riensi taas myöhäisherännäisenä lausumaan ..”

   Ei mitenkään myöhään – asian käsittely on vielä auki EU:ssa.

   1. Kyllä tuo hysteerinen Niinistöviha vaan jollakin jatkuu – ilman yhtään asiallista perustetta tähän mennessä.

   2. Suomi ei olisi Natohakemustakaan jättänyt, mutta kansan laaja enemmistö vasta herätti unilukkarimme, kun hänen olisi päin vastoin pitänyt osoittaa johtajuutta, eikä piileskellä kannatusprosenttiensa suojissa.

    1. arvi ei taida juurikaan lukea lehtiä.

     No, juttujen väsääminen ihan omasta päästään on varmaan kivampaa.

     ***
     https://www.is.fi/politiikka/art-2000008787646.html

     Sauli Niinistön ajattelu Natosta muuttui – ratkaisevat sanat lausui Vladimir Putin

     Tasavallan presidentin suhtautumisessa Suomen sotilaalliseen liittoutumiseen tapahtui merkittävä käänne joulukuun [v. 2021] alussa.

     Vaikka Niinistön taustapuolue kokoomus on jo vuosia liputtanut avoimesti Nato-jäsenyyden puolesta, on presidentti ollut pidättyväinen ja varovainen aiheesta puhuessaan. Niinistö on usein sanonut päätöksen vaativan tuekseen kansan laajan tuen ja vedonnut siihen, että mielipidemittauksissa Nato-jäsenyyttä kannatti pitkään vain pieni osa suomalaisista.
     .
     IS:n haastattelussa Niinistö sanoi oman suhtautumisena asiaan muuttuneen jo loppuvuonna [ v. 2021] sen jälkeen, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin ryhtyi vaatimaan ”konkreettisia sopimuksia” Naton itälaajentumisen estämisestä.

     1. Niinistö puhuu jälkijättöisesti siitä että miltä hänestä on tuntunut ja mitä hän on ajatellut, miksi ei niitä uskaltanut sanoa ääneen silloin kun ne olivat hänelle lampun sytyttänyt yläkertaan.

      1. arvi , lukisin vähän ja jänkäisin vähemmän.

       ”Vaikka Niinistön taustapuolue kokoomus on jo vuosia liputtanut avoimesti Nato-jäsenyyden puolesta, on presidentti ollut pidättyväinen ja varovainen aiheesta puhuessaan. Niinistö on usein sanonut päätöksen vaativan tuekseen kansan laajan tuen ja vedonnut siihen, että mielipidemittauksissa Nato-jäsenyyttä kannatti pitkään vain pieni osa suomalaisista.”

       ***
       Vuoden 2022 alussa ei minkään puolueen kannattanut viedä esitystä eduskuntaan NATO:on hakemisesta.

       ’ Niinistö on usein sanonut päätöksen vaativan tuekseen kansan laajan tuen ja vedonnut siihen, että mielipidemittauksissa Nato-jäsenyyttä kannatti pitkään vain pieni osa suomalaisista’

       Tilanne muuttui dramaattisesti Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Suomen kansa tajusi, että jos ryssät onnituvat valtaamaan Ukrainan, niin Suomi olisi vaarassa. Kansan NATO-kanta muuttui hetkessä. Kansanäänestystä ei enää tarvittu. Puolueet yksimielisesti olivat NATO:n kannalla.

       Niinistön ei enää tarvinnut peitellä NATO-myönteisyyttään. Hän alkio yhdessä pääministerin kanssa ajamaan asiaa.

      2. Miten olisi, jos menisit lukeman Niinistön aiempia kommentteja ja jättäisit tuon asennelasisen putkinäön edes hetkeksi sivuun.
       Albanus on aivan oikeassa.

  2. Eikö Arvi yhtään ihmetytä että olet niin eri linjoilla Niinistön suhteen, valtaosa suomalaisista pitää häntä hyvänä pressana, sinä tikulla kaivelet tykönäsi kuvittelemiasi moitteita.

   1. Miksi valehtelisin itselleni, vaikka te muut niin teettekin tykönänne, kunhan avaisitte silmänne, ettekä huutaisi Glooriaa.

 2. Onko oikein että maata saa myydä kelle vaan Suomesta ja kaikki vaan rahan himossa
  Alkaa oleen aika lailla maanpetoskin lähellä terv tepivaari

 3. Jos kunta tai muu yhteisö, jolla pitäisi olla asiantuntemus kohdillaan, myy kiinteistön maanpuolustuksellisesti tärkeän paikan läheltä venäläisille, pitäisi maanpetossyytettä harkita suoralta kädeltä, jos yksityinen myy, pitäisi asiaa tutkia lähemmin.

  Puumalassahan eu-kansalaisuuden itselleen keplotellut putinisti osti Saimaan laivareitin varrelta valtaisan Kotala -saaren. Kartasta näkee, että järven rannassa, mistä pengertie menee Kotalaan olisi seurakunnan leirikeskus (hylätty?). No täytyypä tutkaista tilojen tunnusnumeroita.

  Ilmakuvasta näkyy reunavallein suojattu helikopterikenttä, joka on tehty ilman rakennuslupaa. Reunavalleissa lienee myös miehistösuojia.
  Lisäksi lähistöllä on komppanian majoitukseen soveltuvat kasarmityyppiset rakennukset.

  Kun jokin lehdistöporukka kierteli rantaa veneellä, sitä seurasi saarelta erkaantunut vene matkan päästä.

  Miten mahtanee käydä marjanpoimijan, joka jokamiehenoikeudella pyrkii tutuille marjamailleen?

  —–

  Suomivihamieliselle, Karjalaiselle, tiedoksi:

  Vain perussuomalaiset ovat pitäneet venäläisten maanhankintoja uhkaavia. Muistaakseni Stubbin hallituksen aikana PS ehdotti toimia venäläisten maanhankintoja rajoittamiseksi. Vain demarien Suna Kymäläinen oli kanssamme yhtä mieltä. Muut puolueet viittasivat kintaalla.

  Joku höntimpi vetosi jopa eu-sääntöihin.

  Kansanedustajista talkkuna-aivoisimmat eivät ymmärrä perustuslakimme, jossa sanotaan, että valtiovalta kuuluu kansalle ja sen valitsemalla eduskunnalle. Joten lainsäätäjämme voivat huoleti haistella unionille, jos se yrittää painostaa meitä toimimaan etsimme vastaisesti.

  ———–

  Pari vuotta sitten kinasin Tepin kanssa siitä, onko Suomi itsenäinen vaiko ei. Tepi väitti, että on, minä väitin, että ei ole.
  Tepi oli oikeassa. Suomi on perustuslain mukaan itsenäinen.

  Herää tapauskohtaisesti ehkä useinkin kyse siitä, että syyllistyykö kansanedustaja, ministeri, eu-parlamentaarikko, eu-komissaari tai presidentti maanpetokseen tai valtiopetokseen, jos aiheuttaa Suomelle tuntuvaa vahinkoa väittämällä, että eu-oikeus olisi maamme perustuslain yläpuolella.

  1. Kännykässäni on vähän bimbo tekstinkäsittely. Muuttelee käypiä sanoja toisiksi ja pätkii sanoja mielivaltaisesti eri sanoiksi. Tuskin on täysin koulutettavissa.

   Saaren nimen muistin väärin. Se on Kotasaari eikä Kotala. Nelisen kilometriä etelään Sulkavan vastaisesta rajasta.

 4. Presidentti Niinistö totesi myös aivan oikein, ettei se ryssien viisumien saanti Suomeen ole mikään subjektiivinen oikeus – vaan Suomella on oikeus päättää antaako viisumin tai on antamatta.

 5. Kaksi uutista

  Miten ne liittyvät toisiinsa? – molemmat koskevat ryssiä

  Ryssät tappavat ja kiduttavat ihmisiä Ukrainassa.

  Moskovan eliittiä asia ei tunnu vaivaavan mitenkään.

  Heidän mielestään suurin epäoikeudenmukaisuus on tämä –

  ’Venäjällä närkästyttiin, kun kutsua Elisabetin hautajaisiin ei tullut.’

  ****
  Mielestäni tuolta porukalta pitäisi estää pääsy Suomeen kokonaan.

  ******************************************************************
  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/34d6c7bd-527b-4faf-9384-1acf2ff38ba2

  Izjumista tehtiin järkyttävä löytö venäläisten jäljiltä – ja se voi olla vasta alkua
  Yli 400 ihmisen joukkohauta löydettiin Izjumista pian sen vapauttamisen jälkeen.

  **********
  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009073413.html

  Venäjällä närkästyttiin, kun kutsua Elisabetin hautajaisiin ei tullut
  Venäjä arvosteli torstaina päätöstä, jonka mukaan sitä ei ole kutsuttu kuningatar Elisabetin hautajaisiin.

  1. En ota kantaa viisumien myöntämisiin, mutta kyllä se mietityttää kun keskustelu-ohjelmissa puhetta jo on ollut tulevaisuuden naapurussuhteen vaalimisesta, niin se särähtää korvaan. Eikai sotaa ja nyt vasta paljastuvia todellisia jälkiä ja hävitystä lähdetä vaan politikoimaan ja sivuuttamaan kuin se olisi yksi päivän uutisaihe, jonka huomenna korvaa seuraava.

   ”Izjumin raunioista on jo aiemmin löydetty kuolleita siviilejä. Osa heistä on ilmeisesti haudattu elävältä”

   ”An image released by his chief of staff showed a number of wooden crosses jutting up from mounds in the earth, surrounded by trees.

   Sky News has not yet visited the makeshift burial site in Izyum, but journalists have been invited to travel to the area on Friday.

   As well as identifying victims and cause of death, the police officers are gathering evidence such as DNA to help build prosecution cases against the perpetrators”

   (https://news.sky.com/story/mass-burial-site-containing-440-graves-found-in-izyum-after-city-liberated-by-ukrainian-forces-12698332)

   ”UNFPA estimates that 80,000 women will give birth in the next three months in Ukraine with severely compromised maternal health conditions.2
   For war-trauma victims, childbirth can be a deeply distressing experience, triggering trauma-response symptoms and producing a dangerous ripple effect for mother-infant health.3 To add to this burden, the alarming implications of this humanitarian crisis and war-enforced migration for the perinatal mental health do not stop with immediate exposure. ”

   (https://www.thelancet.com/journals/lanepe/article/PIIS2666-7762(22)00055-2/fulltext)

  2. ”Syvästi moraalitonta” – mitä ovat ryssäsolttujen tekemiset? – Maria Zaharova

   IL : ”Venäjää ei kutsuttu kuningatar Elisabetin hautajaisiin, Maria Zaharova jyrähti: ”Syvästi moraalitonta”

 6. Minulla ei ole viisumitäyskieltoasiassa kantaa puoleen tai toiseen, koska en osaa järkeillä seurauksia. Ehkä pitäisi noudattaa Supon suosituksia, jos niitä on annettu.

  Henkilön riskiluokittelun mukaiset rajoitukset ainakin tuntuvat asiallisista.

  Nyt olisi hyvä kokeilla viisumin hakijoihin toisaalla esittelemääni toiseusvihatestiä. Onhan ääliömäistä päästää toiseusvihaa potevia rajan yli, ainakin tähän suuntaan.

 7. Sanoihan Marin saman jo EU-puheessaan, mutta kun sitä yhteistä päätöstä ei sitten meinata saada.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *