Nordstream lopullisesti kiinni huomenna…

Tuossa kun noita uutisia katselin niin kyllähän tämä Lipposenkin lobbamaa sisäinen syöpä eli kaasuputki Nordstream taitaa olla tiensä päässä. Parempi näin. Ennemmin tai myöhemmin tämä Venäjän energialla kiristäminen pitää lopettaa. Alkakoon sen lopullinen alasajo mahdollisimman nopeasti.

Tulossa on iso taantuma. Niitä tulee ja niitä menee. Kukaan ei taantumaan kuole. Huolet on aivan toista luokkaa Ukrainassa.

12 vastausta artikkeliin “Nordstream lopullisesti kiinni huomenna…”

 1. En haluaisi kehua itseäni, mutta olen vuosia varoittanut siitä, että imperialistinen roistovaltio Venäjä tulee käyttämään maakaasua aseena ja vääntämään hanan kiinni. En ole saanut juurikaan kannatusta sanomalleni – nyt se on kuitenkin tapahtunut, Venäjä käänsi hanan kiinni. Venäjä tietenkin valehtelee tapansa mukaan, että Nordstream suljettiin teknisistä syistä, mutta se ymmärretään kyllä jo laajalti.
  https://jput.fi/Venalainen_valehtelu.htm

  1. Huhun mukaan muutama rauhantahtoinen kaasukauppias on pudonnut ikkunasta Lukoilin johtajan seuraksi.

 2. Itse ajattelin, että kauppa voisi hyödyttää molempia js edistää rauhaa. Toisaalta ihmettelin halua rakentaa toinen putki Ukrainan halki kulkevan lisäksi ja pelkäsin että kun se valmistuu Venäjä voi aloittaa kovat toimet Ukrainaa vastaan sen alistamiseksi kun ei tarvitse pelätä kaasunmyynnin keskeytymistä.

 3. Ehkä Venäjä vielä oppii jotain. Jos ei opi, niin Kiina voi olla kohta Uralilla. Tai onhan kuulemma jo. Tosin vasta kaupallisesti.

 4. Maailma ei koskaan opi mitään muuten kuin pahimman kautta. Nyt jo koputtekee ovilla. Tingitään heppoisuuselämän heppoisista tavaroista ja palveluista.
  Ei muuten siltä näyttänyt kuin piruuttamme kävimme kiertämässä Ikean tavaratalon lävitse. Ja nuorta väkeä riitti isoine kärryineen srandardikoteja kalustamassa Ikean näköisksi kiina-kauko-itätuottein.

  ”Ostimme 2 leikkuulautaa marmoroitujen Hereford-sisäfilee pippuripihvien tekemiseksi.”- Ikeasta.

 5. Energia-ansaa rakenneltu 10 vuotta johon tähtäsi myös se toinen kaasuputki. Saksa kaikkein tyhmin ja meidän Fortum.

 6. Nord stream on puukko Euroopan raajassa. Kivuliasta tulee, mutta pakko se on sieltä repiä pois. Kerrasta poikki sanon suoraan sen.

 7. Juu paljon selvempää olisi sanoa että kiitos ei ja järjestää siltä pohjalta tulevaisuus myös Saksassa.
  Niin miksi meillä ei nyt tilata niitä pienvoimaloita esim Tampere?

  1. Jotkut kutsuvat omakodin katolle asennettua aurinkopaneelia pienvoimalaksi.

   ……………………………………………………………………..

   Modulaarista pienydinvoimaloista:

   https://www.pirkanblogit.fi/2022/marko_suutari/pienydinvoimat-ei-ole-ratkaisu/

   Pienydinvoimat ei ole ratkaisu

   *****
   https://www.pirkanblogit.fi/author/juhani-putkinen/

   Juhani Putkinen

   29.8.2022 19:08

   Niin, modulaarisia pieniä ydinvoimaloita ei ole vielä myytävänä. Ei ole myöskään niitä koskevia lakeja, eikä säädöksiä.
   Suomalaisten kaavailema tuottaa vain lämpöä, ei sähköä. Sellaista ei ole mitään järkeä hankkia. Tarvitaan nimenomaan sähköä.

 8. Suomessa voi, onneksi, kritisoida joutumatta syytettyjen penkille.

  *
  https://www.ts.fi/teemat/5757343

  Fortumin rahat on loppu ja osakeanti häämöttää – Professori Timo Rothovius: ”Ihmettelen, kuinka Fortumin nykyjohto saa jatkaa näiden mokien jälkeen”

  Valtionyhtiön konkurssi ei rahoituksen professorin mukaan olisi mikään strateginen isku Suomelle.

  Vaasan yliopiston professori Timo Rothovius ihmettelee, miksi Fortum vain jatkoi sijoittamista Venäjälle, vaikka monien länsimaisten yritysten Venäjä-riskit jo laukesivat. Fortumin johto sivuutti Uniperin varoituslistan kaupan riskeistä, kun se halusi ostaa enemmistön saksalaisyhtiöstä.

Kommentoi