Nykyajan Hitler ja Mussolini…Putin ja Lukasenka

Toinen kohlo säätää puolta maailmaa ja toinen kohlo omiaan. Ei tässä kovin kauaksi mennä taaskaan 30-luvulta kun viimeksi ”mielettömän muna oli hullun perxiixxä” Lavrov on kuin Göbbels ja  hoitaa julkisen propagandan, siinähän Venäjän media on jo valjastettu täysin diktaattorin (Putin) omaan käyttöön. Erimieltä olevat siirretään leireille tai ne ”katoaa”.

Putleri ja Likasanko menee kuin majakka & perävaunu. Ilman toista ei ole toista…

Miksi muuten Yhdysvallat antaa narua edelleen Venäjälle? Ja jos Venäjä Ukrainaan hyökkää olisi seuraukset ”merkittävät”..? Sanoo Yhdysvaltojen edustaja..merkittävät, mitä se on?

Miksi Saksa on hiljaa?

Miksi Ranska kuvittelee jostain EU:n yhteisistä joukoista?

Ja miksi ihmeessä muutenkin tässä kumarrellaan diktatuurille?

Baltian maat on muuten antamassa jo aseellista apua Ukrainalle, mitä tekee muu Eurooppa…se on myös selvillä että Saksa ei anna mm Englannin kuljettaa ilmateitse kalustoa tai joukkoja Ukrainaan vaan ne joutuu koukkaamaan mm Puolan kautta…miksi?

”Vain sota voi estää kansanäänestyksen”– näin Lukashenka aikoo kulkea Putinin jalanjäljissä https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008557577.html

6 vastausta artikkeliin “Nykyajan Hitler ja Mussolini…Putin ja Lukasenka”

 1. Minusta Putin on kuin Mussolini. Mussolini tykkäsi pullistella ilman paitaa, halusi rakentaa ”uutta Roomaa”, oli liitossa kirkon kanssa, pommitteli kehitysmaissa. Mutta armeija oli vähän niin ja näin. Albanian miehitys kyllä onnistui. Italiassa Mussolini piti kovaa kuria mutta ei ihan pystynyt vaimentamaan aina oppositiota. Opposition johtaja murhattiin. Mitään suuria teloituksia tai kansanmurhia Mussolini ei järjestänyt, kuolemantuomiot olivat harvinaisia.

  Helppo on löytää paljon yhtäläisyyksiä Putiniin. Olenkin sanonut, että Venäjä on fasistinen valtio. Hitler oli eri kaliberia, suunnitteli kansanmurhaa ja toteutti sen. Halusi hallita koko maailmaa, ei vain ”Suur-Saksaa”. Kirkon kanssa ei halunnut tulla toimeen vaan korvata sen omilla houreillaan ”arjalaisista”. Iranin johtajat ovat ennemmin Hitlerin kaltaisia, fanaatikkoja. Kuolemantuomioita jaetaan urakalla, toiseksi eniten maailmassa Kiinan jälkeen.

 2. Benito Mussolin poika oli mukana pommituslennoilla kun pommittivat Abessiniassa alkuasukaskyliä, Mussolin pojan tiedetään sanoneen että ”” kyllä räjähtävä pommi on kaunis näky, aukeaa kuin kukkanen””

 3. Italian parlamentissa taisi olla joku vuosikymmen sitten Alessandra Mussolini. Jotain sukua oli. Ei voi kuvitella että Saksan valtiopäivillä olisi joku Hitler – niminen edustaja. Se kertoo paljon siitä erosta mikä noilla diktaattoreilla oli. Mussolini olisi voinut pysyä vallassa pitkäänkin samoin kuin Franco Espanjasss jos ei olisi lähtenyt Hitlerin kelkkaan sotimaan. Mutta Mussolini luuli Saksan jo voittaneen sodan ja kiirehti apajille. Mussolinin kannattajat olivat oikeita fasisteja mutta vasemmisto halusi käyttää sitä sanaa myös natseista, kai sana kansallissosialismi oli ikävä sosialismi – viittauksen takia.

 4. Putinilla on noussut jotakin päähän – ettei vain olisi dementia

  Putinin palatsi tuo mieleni Diktaattori Nicolae Ceaucescun pytingin.

  *************************************************************************
  https://kerranelamassa.fi/romania-matkailu/bukarest/romanian-parlamenttitalo/

  Romanian parlamenttitalo on Bukarestin suurin nähtävyys – kirjaimellisesti. Diktaattori Nicolae Ceaucescun rakennuttama jättimäinen palatsi oli valmistuessaan maailman suurin rakennus Pentagonin jälkeen.

  ****************************************************************************
  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008555711.html
  ”Mustanmeren Versailles”

 5. Ateisti Tsausesku puratti alta seitsemän kirkkoakin palatsin tieltä, vaikka ei ollut Turun taudista kuullutkaan.

Kommentoi