Nyt alkaa olla ahdasta venäläisillä…

Image

(Kuva: IS)

Ukrainalaiset on työntäneet venäläiset Hersonin alueelta pois aikamoisella vauhdilla tämän operaation loppuvaiheessa. Alkaa tulla kiire päästä turvaan Dnepr joen itäpuoleiselle rannalle, se on huono +7C asteisessa vedessä tuota ylittääkkään..

Venäjän puolustusministeriö väittää että kaikki venäläiset sotilaat on vetäytyneet (paenneet) jo itäpuolelle jokea. Tuskin näin on sillä ovat ainakin ukrainalaisten mukaan jättäneet niin kuolleet kuin haavoittuneet sinne ja miinoittaneet vahvasti alueen. Epäilyjä on myös että TRA taisteluun erikoistuneita joukkoja olisi jätetty vielä aiheuttamaan tappioita ukrainalaisille, toisaalta se vaatisi sitten ilma-kuljetuksen pois näiltä joukoilta ja siihen ylellisyyten ei Venäjällä ole kunnon kalustoa ja kykyä toimia ilmapuolustuksen takia.

Ihme ja kumma on jos ei jonkinlaista vaikka epäsuorantulen iskua tai muuta iskua Venäjä tee nyt kun ukrainalaiset saapuu alueelle. Ehkä suurin tappio sitten WWII jälkeen tämä on Venäjälle!

Vaikutelma koko touhusta Venäjän osalta on torso, suurenluokan nöyryytys. Putin pysyy medialta piilossa ja kaljupäinen ”Syyrian teurastaja” sekä ”rakennusmies Shoigu” on olleet vain äänessä parodiolta kuullostaneella videolla.

Kommentoi