Nyt tuli iso virhe Venäjältä. Hyökkäys NATO maahan tänään!

Jos näin on kuinka uutisoidaan ja tätähän on koko ajan odoteltu kun se ohjus tai joku muu isku menee vika osoitteeseen (Venäjä on ampunut näitä ohjuksia sellaisella osumatarkkuudella että 100 km on normaali heitto laskuissa).

Eli voidaan puhua että Venäjä on historian aikana iskenyt esimmäistä kertaa NATO maahan, tässä tapauksessa Puolaan.

Media: Kaksi kuoli venäläisohjusten osuttua Puolaan – viranomaiset eivät ole vahvistaneet tietoa

”Puolalaisen radioaseman Radio Zetin tietojen mukaan kaksi venäläistä ohjusta olisi osunut Puolaan, Przewodówin kylään lähellä Ukrainan rajaa. Venäjä ampui aiemmin tänään lähes sata ohjusta Ukrainaan.

Radioaseman mukaan kaksi ihmistä kuoli.

Saksalaislehti Bildin mukaan pelastuslaitos on vahvistanut, että alueella on ollut räjähdyksiä.

Puolalaisviranomaiset eivät ole vahvistaneet ohjusiskua. Hallituksen tiedottaja Piotr Müller sanoi, että ”kriisitilanteen takia” pääministeri konsultoituaan ensin presidenttiä päätti kutsua kansallisen turvallisuusviraston kokouksen.

Müller kertoi Twitterissä päministerin kutsuneen koolle turvallisuus- ja puolustusasioiden valiokunnan.” (IS 15.11.2022)

Puolalaiset hävittäjät ovat nousseet ilmaan puolustautumaan mahdollista seuraavaa iskua varten. Miltä kuulostaa. Samaan aikaan Lavrov kokoontuu G-20 kokouksessa ja valehtelee silmät ja korvat päästään iskien samaan aikaan yli 7 kaupunkia kohti Ukrainassa ohjuksin.

Jos tämä Puola invaasio pitää paikkansa, ollaan ison asian edessä…

”Russia bombs NATO: Russian missiles struck targets in Polish town Przewodów close to the border with Ukraine today, killing two. Poland is convening an emergency meeting of the country’s security council” (Business Ukraine Mag)

13 vastausta artikkeliin “Nyt tuli iso virhe Venäjältä. Hyökkäys NATO maahan tänään!”

 1. On mahdollista että tämä ohjusisku Puolan puolelle ei olisikaan vahingonlaukaus vaan Venäjä tarkoituksella kokeilisi kepillä jäätä sisäpolittisista syistä lujittaakseen asemaansa kotimaassa ja vaientaakseen eri suuntiin ja eri syistä käyvää sotapolitiikkansa arvostelua. Niin tai näin, diplomatialla tämä selvitetään vaikka ei aivan minään läpihuutojuttuna. Lähitulevaisuus näyttää jatkuvatko Venäjän tällaiset kokeilut. Mutta tämä ensimmäinen kosketus Nato-maahan ei vielä johda avaustekstin henkimään Mauri Sariola-sitaattiin: ”Parempi kertainen rutina kuin ainainen kitinä” En tahdo olettaa että avaaja olisi henkilökohtaisesti tällä kannalla.

 2. Vielä ei ole varmaa ovatko ohjukset Venäjältä vai Ukrainasta.
  Jos ne ovat Venäjältä niin mikä on NATOn vastaus?

  1. Kerropa, miksi Ukraina yleensäkään ampuisi ohjuksia muualle kuin ryssän asemiin?
   Kuka tuon huhun on laittanut liikkeelle?

 3. Niitä on epäilty SS-300 ilmatorjuntaohjuksiksi. Jos ne ovat niitä niin ne eivät ole voineet yltää Venäjän hallussaan pitämiltä alueilta Puolaan vaan ovat Ukrainan torjuntaohjuksia.

  1. On aika vaikeaa kuvitella Ukrainalaisten torjuntaohjusten lentävän Ukrainasta Puolaan päin, koska ryssän ohjukset tulevat toisesta suunnasta ja torjuntaohjukset suunnataan kohti tulevia ohjuksia.

  2. Venäjä on ampunut niitä myös Valko-Venäjältä…sekä ovat ampuneet pilkkaan vaikka mitä ohjuksia,,,kunhan jotain on ammuttu. Jos se oli ukrainalaisten niin se tarkoittaa että Venäjän ohjus olisi tullut tonttiin lähelle Puolaa muutenkin…

   1. Valko-Venäjältä matkaa on n. 100 km, joten sieltä ammutut ohjukset yltävät Puolaan loistavasti.

 4. Oma veikkaus on että venäläiset ovat ampuneet ohjuksia heille ominaisella tavalla: surkealaatuisia, huonoilla välineillä ja umpihumalassa. Se on hyvä tapa saada aikaseksi osumia Moldovaan ja Puolaan.

  Mutta jos nyt ajatellaan ihan puhtaan sotilasstrategisesti miten kommentoisin putinin asemaa lähipäivinä, siteeraan sotatieteellistä videopätkää.

 5. Ohjus voi olla myös Ukrainan torjuntaohjus mutta kaikki on edelleen Venäjän vikaa. Se hyökkää ja todella lähelle Puolan rajaa…

 6. Tällainen on Putinin luomus, Venäjä.
  Ihmisiä kuolee tuntemattomasta syystä (tunnettuna syynä voi olla putoaminen ikkunasta)

  Isä pakenee Kreikkaan ja pian sen jälkeen poika kuolee.

  ***
  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009203551.html
  .
  KESÄKUUN 22. päivänä Goloshtshapovin asuntoon Moskovassa tehtiin kotietsintä, mutta hän ei ollut kotona. Venäjän median mukaan Goloshtshapovilla oli ollut mitä ilmeisimmin aavistus tulevasta kotietsinnästä, ja hän oli poistunut sitä ennen maasta.
  .
  TELEGRAM-KANAVA Rotonda ja Fontanka-uutissivusto kertovat havahtuneensa 11. marraskuuta siihen, että Dmitri Konstantinovitsh Goloshtshapov on haudattu pietarilaiselle hautausmaalle. Hänen kuolinpäiväkseen on merkitty 25. kesäkuuta 2022 – eli hänen kuolemansa on tapahtunut vain kolme päivää isän kotiin tehdyn kotietsinnän jälkeen.

Kommentoi