On tullut ehdotus poistaa Venäjä YK:n turvallisuusneuvostosta

”YHDYSVALTAIN Helsinki-komissio vaatii Venäjän poistamista YK:n turvallisuus­neuvostosta, koska hyökkäyssota Ukrainaan on rikkonut ”Yhdistyneiden kansakuntien päämääriä ja periaatteita”. Asiasta kertoo yhdysvaltalainen Foreign Policy -lehti.

Helsinki-komissio on Yhdysvaltain valtiollinen toimielin, johon kuuluu 21 jäsentä kongressin edustajainhuoneesta, senaatista ja kolmesta ministeriöstä.

Toimielimen nimi viittaa vuonna 1975 elokuussa Helsingissä allekirjoitettuun Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökonferenssin eli Etykin päätösasiakirjaan, jossa allekirjoittaja­valtiot sitoutuivat kunnioittamaan kansalaistensa ihmisoikeuksia.

HELSINKI-komission esitystä voi pitää sikäli painavana, että se edustaa yhdysvaltalaisten lainsäätäjien yhteistä tahtoa. Komissiossa on sekä republikaaneja että demokraatteja.” (HS 15.12.2022)

Pistin osan  tuosta jutusta tuohon kun maksumuurin takana tämä HS muutoin.

Olisi kyllä hyvä ratkaisu! Tässä pitää muutenkin alkaa valmistautumaan Venäjän tappion jälkeiseen aikaan jossa Venäjälle ei anneta mitään myönnytyksiä enää ikinä.

4 vastausta artikkeliin “On tullut ehdotus poistaa Venäjä YK:n turvallisuusneuvostosta”

  1. YK ei toimi nykysäännöillä – Nato ei toimi nykysäännöillä – EU ei toimi nykysäännöillä. Naapuri toimii yhden miehen säännöillä.

Kommentoi