5 vastausta artikkeliin “Onko nyt maailma pelastunut”

 1. Volvon (bensa) keskikulutus ollut matka-ajossa 6,6 l/100 km ja sama näyttää jatkuvan pakkasessa kun vauhti tienpäällä talvella on hillitty. -27C näyttänyt parhaimmillaan, eli lämmintä on. Matka jatkuu kohta.

 2. ” Nämä kaksi kaasua ovat tuhansia kertoja tehokkaampia ilmakehän lämmittäjiä kuin hiilidioksidi – ja niiden määrät nousevat nopeasti
  Ympäristö 23.08.2021
  Piia Lehojärvi
  Voimakkaiden kasvihuonekaasujen tetrafluorimetaanin ja heksafluorietaanin määrät nousevat ilmakehässä kovaa tahtia. Suurin syyllinen on Kiinan alumiinisulattamot. Asiasta uutisoi Tekniikan Maailma.”- Maaseudun Tulevaisuus.

  Tänään tuli lasku Rovakairalta (sähkönsiirtoyhtiö). Ei suuren suuri, koska lämmitämme talon etupäässä puulla. Sähkö on varalta. Ei myöskään pienen pieni (omasta mielestäni), koska siirtomaksusta noin puolet on veroa. Näin sanoo Rovakaira verkkosivuillaan.

 3. ”Erätieteellinen valheväite: Ihmisperäisen hiilidioksidin lisääntyminen ilmakehässä aiheuttaa globaalia ilmaston lämpenemistä.

  Tieteellinen totuus on, että ei aiheuta. Maapallon geologisesta historiasta tunnetuissa ilmastonmuutostapauksissa ilmasto on lämmennyt ennen kuin hiilidioksidipitoisuudet ovat nousseet. Pitoisuuksien nousu on lämpenemisen seurausta, ei syy.
  Eikä ihmisperäisyys voi olla ensisijainen kausaalinen selitys, koska pitoisuudet ovat geologisen historian aikana nousseet suurestikin ja ilmasto lämmennyt runsaastkin ennen kuin ihminen on juurikaan CO2- päästöjä kyennyt aiheuttamaan. – -”
  Lähde: Juha Avion kirja ”Vaarallinen vihreä valhe”, sivu 143.
  Kyseinen kirja on julkaistu 2017. Minula on kirjan 6. painos, julkaistu 2021.
  ———————————————————————————–Huomenna pitää käydä vaimon kanssa kirkonkylässä. Matkaa on yhteen suuntaan 40 km. Meillä on melko pienikuluinen bensa-auto, muttei se terveisillä kulje sekään. Tankata pitää, oli bensalitran hinta sitten hilkun alle kahden euron tai yli.
  Ymmärrän että veroja pitää maksaa. Niillähän voi tehdä vaikka niitä – ilmastotekoja.
  (Vaikka olen taipuvainen optimismiin, en odota että Kallon ja Kaukosen välistä tieosuutta korjattaisiin tänä(kään) vuonna, vaikka tarvetta olisi. Olen näet perehtynyt siihen, mitä ”Maapallon Peruskirja” pitää sisällään. Muun muassa.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *