92 vastausta artikkeliin “Puna Erkki säätämässä taas Suomen asioita sotkuun”

  1. ”Tuomiojan kommentit ovat aiheuttaneet hämmennystä sosiaalisessa mediassa.

    Ulkopoliittisen instituutin tutkija Charly Salonius-Pasternak kommentoi lausuntoa Twitterissä. Hän pohti, olisiko kyseinen tieto salassa pidettävää.

    – Jos on, niin odotan että @TuomiojaErkki vastaan nostetaan syyte.” (MTV)

  2. Uskon , että puolustusyhteistyö Ruotsin kanssa sujuu hyvin rauhan aikana – sotatilan alettua kaikki on toisin

    *
    Kierot ruotsalaiset ja Tuomioja juonimassa.

    Ukraina länsivaltojen (lähinnä USA, Britannia ja Saksa) avulla on pystynyt torjumaan venäläisten hyökkäyksen, mutta millä hinnalla?

    Haluaako Tuomioja, että suomalisilla olisi sama kohtalo kuin ukrainalaisilla?

    Tuomioja ei ilmeisesti halua ymmärtää mikä on NATO’on liittyneiden maiden tavoitteena. Näiden maiden tavoitteena on välttää sota Venäjän kanssa.

    Puolustusliitto Ruotsin kanssa ei mitenkään estä Venäjää hyökkäämästä Suomeen.
    Ruotsalaisten aikaisempien otteiden perusteella voisin uskoa, että Venäjän hyökättyä Suomeen ruotsalaiset julistautuisivat puolueettomiksi.

  3. Näin kävi tässäkin – dinosaurus on höpissyt omiaan.

    Ministeri Hultqvist kiistää: ”Ei ole pöydällä”

    *
    https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008741933.html

    9.4.2022

    Tuomioja HBL:lle: Ruotsin puolustusministeri ehdottaa suomalais-ruotsalaista liittoa vaihtoehtona Natolle – ministeri Hultqvist kiistää: ”Ei ole pöydällä”

    Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvist sanoi Svenska Dagbladetille, että mitään Tuomiojan kuvailemaa ”ehdotusta ei ole pöydällä”.

    1. Tuomioja väitti Ruotsin demareiden ehdottaneen Suomelle Naton korvaamista yhteisellä puolustusliitolla. Hultqvistin mukaan mitään tällaista ehdotusta ei ole tehty. Valehteleeko Tuomioja vai kommentoiko hän julkisesti luottamuksellista keskustelua?
      https://t.co/0WL53kmM6w

  4. Ollaanpa sitä nyt viisaita vaikka eipä tuotakaan kukaan voi kieltää nehän on valkoisten mielipiteitä kokonaan
    Suomessa kuitenkin on monipuolue järjestelmä ja se on myös valkoisten pakko hyväksyä
    Ääriliikkeet tosin ei ole millekkään maalle kunniaksi ja Suomelle ne merkitsee paljon enemmän
    Mutta näillä merkeillä elämme joka tapauksessa terv tepivaari

    1. En tiedä mistä nyt kirjoitat, ei taida koskea Tuomiojaa joka höpöttelee omiaan

      1. On vaan totuus ettei Erkki julki tuo mitään sellasta joka ei olisi Suomelle hyväjksi eikä ne perustu luuloihin vaan oikeaan asiaan
        On vaan tosiasia ettei Erkin kirjoituksia kaikki ymmärrä mutta omiaan hän ei höpötä terv tepivaari

        1. Potaskaa.
          Puna-Erkki on ollut Suomelle vahingollinen kaiken aikaa ja tämä vale puolustusyhteistyödtä svenssonien kanssa on suora syöttö putinan lapaan.

            1. Ei ole luuloa se, mitä Erkki on jlkisesti sanonut ja tehnyt vuosien aikana..
              On koko ajan ollut neukkulamielinen ja suosiollinen ja USA-vastainen kaikessa.
              Se on haitannut Suomea monessa asiassa.
              Sama koskee Haloskaa.

            2. Tuskinpa heistä on tullut ulkopolitiista vaaraa Suomelle kummastakaan terv tepivaari

              1. poliittista ja kupallista haittaa ainakin kummastakin.
                Myös Halosen oman maineensa takia ajama ja Erkin kovasti tukema miinakieltosopimus maksoi maltaita ja heikensi ja heikentää edelleen puolustusta.

  5. Hultqvist ei halua puhua julkisuudessa asiasta, mutta näin hän on varmasti tuonut esiin keskusteluissa, miten Tuomioja kuvasi.
    Siitä löytyy varmasti nauhoite tarvittaessa.

    Tuomioja on blogissaan asian ilmaissut niin, että tuo foorumi on ainoa, missä voi vielä vapaasti keskustella kaikista muistakin vaihtoedoista natomyönteisen ilmapiirin ulkopuolella.
    Mutta möykkähän alkoi heti.

    1. Tässä voi olla aihe syytteelle. Tuomioja ei saisi muutenkaan puhua sellaisesta luottamuksellisesta tiedosta mitä olisi voinut vaikka kuulla. Hölmöjä idiootteja Venäjä kaipaa Suomesta juuri nyt. Väyrysen blogit ja avautumiset menevät myös Venäjän laariin. Tiedoksi että eräs super hölmö ”Dosentti” Bäckman on saanut puheidensa ja tekojensa takia etsintäkuulutuksen Ukrainasta…

      1. Vielä enemmmän menevät kritiikittömät nato- asap kommentit blogeineen Venäjän laariin ennen aikojaan mölyämisenä.
        Nämä eivät luota Suomen osaavaan johtoon mennä prosessissa eteenpäin harkituin askelein.

  6. Mistähän tuo ”punaerkki”-nimitys on peräisin ?
    Hän on ainoa poliitikko, joka Tsetsenian ja Georgian rankasta arvostelusta sai Putinista ja Lavrovista vihamiehensä.

    1. Taitaa Erkki olla jo muutenkin höperö kun päästelee suustaan niitä näitä

    1. Sitä ennen Halonen oli kertonut HS liitteessä historian uusiksi, kuinka hän ensisilmäyksellä näki mikä mies se Putin oli…😅😅😅

      On nämä aika epeleitä

  7. Pitäneekö paikkansa, ettei omena putoa kauas puusta.
    Isoäitinsä oli Hella Murrik, sitten myöhemmin Wuolijoki.

  8. Kaikkonen joutuu nyt selittelemään mitä vanhuudenhöperö Erkki laukoo muistikatkoksissaan. On tämä noloa ja meitä katsoo KOKO MAAILMA!

    ”Puhutun kaltaista puolustusliittoa Ruotsin kanssa ei ole valmisteilla, sanoo puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.). Sen sijaan yhteistyötä on Kaikkosen mukaan tarkoitus syventää muilla keinoilla.

    Ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja Erkki Tuomioja (sd.) sanoi Hufvudstadsbladetille, että Ruotsin puolustusministeri olisi ehdottanut suomalais-ruotsalaista puolustusliittoa vaihtoehtona maiden Nato-jäsenyydelle. Tuomiojan mukaan Hultqvist oli keskustellut ehdotuksesta myös Kaikkosen kanssa.” (MTV)

  9. Tuomioja näkee kehityksen suunnan kolmiossa Suomi – Ruotsi – NATO. Hän rohkenee myös tunnustaa tosiasiat näkemänsä perusteella. Moni muukin näkee mutta huomattavasti harvempi tunnustaa. Tuomioja on Paasikiven ja Mannerheimin, osittain myös Kekkosen ja Koiviston, linjalla reaalipoliitikkona.

    Suomi tulee liittymään NATOON (jättämään jäsenhakemuksen). Ruotsi ei tule liittymään. Kaikkien valtioiden tapaan Ruotsi ajaa omaa valtioetuaan. Se tuntee sympatiaa ja historiallista kohtalonyhteyttäkin Suomea kohtaan, mutta ei tämän takia voi toimia omaa etuaan vastaan liittymällä yhdessä Suomen kanssa NATOON, mitä Suomi haluaisi koska se olisi Suomen valtioedun mukaista.

    Ruotsikin kokee todellista uhkaa Venäjän taholta. Se on kuitenkin edelleen sillä kannalla että perinteinen puolueettomuusstatus palvelee parhaiten sen valtioetua. Siksi se ei liity NATOON. Ruotsille on myös edullista että Suomi liittyisi jolloin se olisi joka suunnalta turvallisten NATO-maiden ympäröimä. Tässä pyrkimyksessä se antaa Suomen ymmärtää olevansa yhtä jalkaa hakeutumassa NATOON. Se rohkaisee Suomea liittymään vaikka itse on jäämässä tästä pois valtioetunsa tähden. Kukapa, ja millä perusteilla, voisi Ruotsia tästä moittia. “My country, right or wrong’

    Tämän kuvion Tuomioja suostuu ymmärtämään selkeämmin kuin valtaosa Suomen poliittisia toimijoita ja yleistä mielipidettä. Tuomioja tajuaa että NATOON kuuluminen ilman myötäjäsenen Ruotsin geopoliittista selkänojaa ei paranna Suomen turvallisuutta. Ei tarvitse olla sotilas ymmärtääkseen että NATO-maana Suomi muodostaisi täysin eristyneen irrallisen geopolittisen saarekkeen vailla fyysisiä yhteyksiä muuhun Natoon. Tätä erillisaluetta NATO ei tulisi sotatilanteessa puolustamaan koska ei pystyisi. Suomen 1300 kilometrin itäraja on pysyvä realiteetti.

    Keskimääräistä viisaampana kansalaisena Tuomioja yrittää, ehkä turhaan ja liian myöhään, puhumalla kahdenvälisestä puolustusyhteistyöstä Ruotsin kanssa USAn tuella NATON korvikkeena pelastaa jotakin.

    1. Älykäs ei ole sama kuin viisas.
      Tuomioja lienee älykäs, mutta viisaus puuttuu.
      Puolustusyhteistyö Ruotsin kanssa ilman Natoa ei suojaa mitään, koska Ruotsin armeijasta ei olisi mitään apua, jos ryssä päättäisi hyökätä.
      Perinteisesti Ruotsi vetäytyisi ”puolueettomuuden” suojiin ja jatkauisi kauppaa ryssän kanssa entiseen malliin pelkästään omaa etuaan ajaen, kuten se teki natsi-saksankin kanssa..

      1. Kannattaa oikeasti käydä lääkärillä kun ”kuulee ääniä tai luulee kuulevansa”, ei ole ihan terveen ihmisen merkki tämän tyypin kohdalla. Omassa päässään tämä tälläistä päättelee ei ole ollut itse keskusteluissa mukana.

      2. Suomen ja Ruotsin kahdenvälisellä yhteistyöllä, parhaassa tapauksessa USAn takaamana, olisi vähintään yhtä tärkeä merkitys poliittisesti kuin aseellis-sotilaallisesti – tärkeämpikin.

        1. On vaikea kuvitella, että USA sotkeutuisi (kuvitteelliseen) Suomen ja Ruotsin välisen puolustusliittoon.

          Puolustusliitto Ruotsin kanssa ei mitenkään estä Venäjää hyökkäämästä Suomeen.

          Ruotsalaisten aikaisempien otteiden perusteella voisin uskoa, että Venäjän hyökättyä Suomeen ruotsalaiset julistautuisivat puolueettomiksi.

          1. Suomen ja Ruotsin ”yhteistyö” on yhtä tyhjän kanssa.
            Ruotsista ei ole apua, jos ryssä hyökkää.
            USA taas ei todellakaan lähde takaamaan mitään Suomi-Ruotsi-sopimusta.

            1. Lueppa linkki jonka laitoin blogin loppuun. Siinä selviää että tämä on Tuomiojan oma idea. Eli puhui paskaa että Suomi ja Ruotsi moista sopii

  10. Tottakai Tuomiojalla on pointtia taustallaan, ongelma vaan on että hänen päätöksen taustalla olevista faktoreista vain harva pätee enää tänään. Osa pätee, osa varauksin, moni ei.

  11. Veikkaan, että punavihreän Erkki Tuomiojan tarkoitus on tehdä parhaansa, jottei Suomi liittyisi Natoon. Eli hän aiheutti puheillaan kalabaliikin täysin tietoisesti.
    Ryssän nuolija mikä ryssän nuolija.

    1. Tarkoitus on hämmentää ihmisten mieliä. Näitä samanlaisia hämmentäjiä tulee vielä lisää esiin.

  12. ”Voi tulla yllätyksiäkin.” – nii’i

    Vaikkapa, että Venäjä hyökkää ennen kuin Suomis on ehtinyt jättää hakemusta NATO’on

  13. ”Tuomioja kertoi aiemmin HBL:lle, että Ruotsin puolustusministeri ehdottaa ,,”
    Suomen ja Ruotsin puolustusministerit kiistävät Tuomiojan väitteen.

    Valehteliko Tuomioja?

    *
    https://www.aamulehti.fi/kotimaa/art-2000008742313.html

    10.4,2022

    Puolustusministeri Kaikkonen kiistää Erkki Tuomiojan puheet suomalais-ruotsalaisesta puolustus-yhteistyöstä

    Tuomioja kertoi aiemmin HBL:lle, että Ruotsin puolustusministeri ehdottaa suomalais-ruotsalaista puolustusliittoa vaihtoehtona Nato-jäsenyydelle

  14. Missään tapauksessa NATO-jäsenhakemuksen jättämisessä EI saa hidastella. Ei saa jäädä odottamaan Ruotsia, eikä mitään muutakaan. Hakemus sisään ja sillä selvä.

  15. Mikään asia ei ole päivän selvä asia eikä ratkaisu mihinkään terv tepivaari

  16. Jotka on Tuomiojaa vastaan toteaa Tuomioja sen näin:

    Muun muassa sosiaalisessa mediassa on esitetty epäilyjä siitä, pelaako Tuomioja lausunnoillaan Venäjän pussiin. Tällaisia väitteitä Tuomioja luonnehtii ”ala-arvoiseksi sonnaksi”.

    Vai on kansan mielipiteet sontaa ja hän on oikeassa 😅😅😅

    Tuomioja hämmennystä herättäneistä lausunnoistaan: Yksittäisiä keskusteluja – näin hän kommentoi puheita Venäjän pussiin pelaamisesta https://www.is.fi/politiikka/art-2000008742703.html

  17. Täällä nato-kuuma-kallet kihisevät niskat punaisina kuin rauta ahjossa. Liikennevalojenkin punainen pitää kietää. Ja kaikki valtion liput, joissa on punaista. Ja poskipuna ja hulipunatkin.
    On nämä kahjoja yhden totuuden torvisoittokuntaa.

    1. Juu ja persukammoiset vouhottavat kaikkea potaskaa ymmärtämättä ja tietämättä asiassa yhtään enempää.

  18. Tuomiojan lausunnoista nousi äläkkä – näin hän kommentoi: ”Virallista tai epävirallista ehdotusta ei ole ollut pöydällä”
    Tuomioja kiistää, että hänen julkisuuteen kertomansa tiedot perustuisivat salaisiin asiakirjoihin.”- Iltalehti 10.4.2022.

    Pitäisikö Tuomioja panna tukintaan maanpetoksen valmistelemisesta?

  19. Kun ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja Erkki Tuomioja esittää valheellisen lausunnon julkisuudessa, niin luulisi pääministerillä olevan jotain sanottavaa asiasta.

    *

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/2d858e27-498d-461e-818d-c95197ff84f6

    Pääministeri Marin kommentoi Ylellä Tuomiojan lausuntoja – ei aio lähteä suitsimaan muiden puheita
    *
    Ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja Tuomioja kertoi Hufvudstadsbladetin haastattelussa lauantaina, että Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvist on ehdottanut Suomen ja Ruotsin puolustusliittoa vaihtoehtona Natolle.

  20. ”Putinin raakalaismainen hyökkäys Ukrainaan teki Nato-jäsenyydestä ainoan turvallisuusvaihtoehdon Suomelle”

    Tässä olen samaa mieltä kirjottajan kanssa.

    *
    https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000008742758.html

    IS Pääkirjoitus

    Nyt eletään kohtalon viikkoja – Putinin raakalaismainen hyökkäys Ukrainaan teki Nato-jäsenyydestä ainoan turvallisuusvaihtoehdon Suomelle

    Sitä Venäjää, jonka kanssa haluttiin elää naapureina sulassa sovussa ja toista kunnioittaen ei enää ole.

  21. Tuomioja : ”Meillä on itsenäinen mahdollisuus liikekannallepanoon, jos sota syttyisi. Meillä on 280 000 reserviläistä”

    Tämä neuvostoajan haamu ei halua myöntää mikä on NATO’on liittymisen idea. Hän voisi käydä Virossa kysymässä asiaa. NATO’on liittymisen ideana on välttää sota Venäjän kanssa – ei sotia Venäjän kanssa.

    Venäjän soatoppi on kaiken tuhoavaa. Se haluaa kohdistaa iskuja nimenomaan siviilikohteisiin. Toivooko Tuomioja Suomen muuttuvan samaan tilaan kuin Ukraina on nyt?

    Suomen on parasta liittyä NATO’on nyt, kun Venäjä on kiinni sodassa Ukrainassa.

    ——————————————————————————————-
    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008743055.html

    Ruotsi käsitteli Suomen Nato-kantoja TV-lähetyksessä – Niinistö avasi näkemyksiään, Tuomioja eri linjoilla
    *
    Ohjelmassa esiintynyt Tuomioja perustelee, miksi Suomen ei kannattaisi ainakaan tällä hetkellä liittyä Natoon.

    – Meillä on itsenäinen mahdollisuus liikekannallepanoon, jos sota syttyisi. Meillä on 280 000 reserviläistä. Missään suuremmassakaan eurooppalaisessa maassa ei ole enemmän [reserviläisiä]. Meillä on verrattain turvallinen tilanne.

    *———————————————————————————————
    P.S.

    Tuomioja ei ole oppinut mitään Venäjän tavasta sotia, niin Tšetšeniassa, Syyriassa ja nyt Ukrainassa.

    Venäjä pyrkii hyökkäyksen kohteessa olevalla alueella täystuhoon – ohjuksilla, pommikoneilla ja tykistöllä.

    1. Ei kyse ole oppimisesta, vaan punaideologiasta ja siitä, ettei Tuomioja pu´ysty myöntämään ollernsa väärässä.

  22. Se pitää jokahisen pystyä myös sanomaan todeksi mitkään luulopuheet ei riitä asiaa todeksi muuttamaan
    Ja olis parempi vaan oppositionkin pysyä aisoissa eikä yrittää loikki aisan yli terv tepivaari

    1. Ja mitenkähän oppositio on ”loikkinut aisan yli”?
      Demokraattisessa Suomessa oppositiollakin on oikeu sanoa mielipiteensä julki eikä vain nöyrästi kumarrella hallituksen suuntaan ja hymistä ”virallista ” mantraa.

  23. Paavo ja Erkki ovat oikeassa mutta aika meni ohi.
    Unkarin malli olisi ehkä toiminut meilläkin edellyttäen että olisi ollut aikaa otettu se Natosuoja.
    Nyt ehdoton edellytys on saada liittymäajan turvatakuut sillä ilkeyksiä on tulossa?
    Ruotsi on mamis ja jää kelkasta? Onhan me ennenkin taisteltu ruotin puolesta.

  24. ”Ruotsi on mamis ja jää kelkasta? Onhan me ennenkin taisteltu ruotin puolesta.”

    Samaa mieltä – Ruotsi on mamis

    No, Ruotsi on mikä on ja jää pois kelkasta.

  25. PS-nuoriso vaatii: Viides kolonna sivuun – Erkki Tuomiojan erottava ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtajuudesta.

    Erkki Tuomioja väitti HBL:lle Ruotsin puolustusministeri Peter
    Hultqvistin ehdottaneen puolustusministeri Antti Kaikkoselle Suomen ja Ruotsin puolustusliittoa vaihtoehdoksi Natolle puolustusministerien välisessä neuvottelussa.

    Myöhemmin Hulktqvist ja Kaikkonen kiistivät Tuomiojan väitteen.

    – On perusteltua kysyä, yrittääkö Tuomioja tahallaan ja tarkoituksella hämmentää Suomen ja Ruotsin turvallisuuspoliittisia ratkaisuja?
    Ulkoasianvaliokunnan varapuheenjohtaja ei voi kriisin aikana puhua ohi presidentin ja valtioneuvoston turpo-ratkaisuista.
    Tuomioja ei selkeästi kykene pitämään omia preferenssejään sivussa kansallisen edun sitä vaatiessa, joten demareiden on syytä siirtää mies sivuunvastuutehtävästä valiokunnassa.

    https://www.suomenuutiset.fi/ps-nuoriso-vaatii-viides-kolonna-sivuun-erkki-tuomiojan-erottava-ulkoasiainvaliokunnan-varapuheenjohtajuudesta/

  26. Aikaisemmin:
    Tuomioja kertoi aiemmin HBL:lle, että Ruotsin puolustusministeri ehdottaa suomalais-ruotsalaista puolustusliittoa vaihtoehtona Nato-jäsenyydelle. Tämä Tuomiojan väite osoittautui valheeksi.

    *
    Nyt:

    Minulta on ollut tilin salasana kateissa, joten en ole sitä voinut heille antaa,
    Tuomioja kirjoittaa.

    https://auth.finnair.com/content/fi_FI?service=https:%2F%2Fauth.finnair.com%2Fcas%2Foauth2.0%2FcallbackAuthorize%3Fclient_id%3DI9AZwG5z3os%26redirect_uri%3Dhttps%253A%252F%252Fapi.finnair.com%252Fc%252Ffcom%252Fux-auth-prod%252FloggedIn%253FredirectPath%253Dhttps%25253A%25252F%25252Fwww.finnair.com%25252Ffi-fi%25252Ffinnair-plus%26response_type%3Dtoken%26client_name%3DCasOAuthClient

    **************************************************************************
    Eikö Tuomioja ole nähnyt linkkiä: Unohditko salasanasi?

    *************************************************************************
    ttps://www.iltalehti.fi/politiikka/a/2c939e20-df9b-4cd1-b751-83d92e4fe25e

    Tuomioja teki yliviikarit – näin hän selittää, miksi ei antanut tarkistaa lentopisteitään

    Kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd) ei ole vastannut viikkoihin eduskunnan virkamiehille, jotka ovat halunneet tietoja hänen lentopisteidensä käytöstä. Kansliatoimikunta käsitteli tilannetta torstaina.
    .
    – Minun puolestani matkahallinto ja kuka tahansa muukin saa käydä läpi pistetiliäni. Minulta on ollut tilin salasana kateissa, joten en ole sitä voinut heille antaa, Tuomioja kirjoittaa.

  27. Erkki viemässä jo Paavon (Väyrynen) viitan valtakunnan pellenä…🤔

    1. Kyllä ne ovat molemmat olleet samaa pellelaatua jo jonkin vuosikymmenen.

  28. Tuon lajin kirjoittelulla ette saa hyvää aikaan missään asiassa on liian oikealta kaikki asiat kun vastuuta siirrellään terv tepivaari

    1. Ja mitenkähän on ”oikealta”, kun demarit ja kepulit jauhavat roskaa?

  29. Ei sooloilua vaan valehtelua.

    *
    Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist (S) har föreslagit ett alternativ till att Finland och Sverige går med i Nato.

    https://www.hbl.fi/artikel/erkki-tuomioja-peter-hultqvist-har-fort-fram-finsk-svensk-forsvarsallians-som-alternativ-till-nato/

    Erkki Tuomioja: Peter Hultqvist har fört fram finsk-svensk försvarsallians som alternativ till Nato

    Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist (S) har föreslagit ett alternativ till att Finland och Sverige går med i Nato: En finsk-svensk försvarsallians med amerikansk uppbackning. Det säger riksdagsledamoten Erkki Tuomioja som hoppas att Finland överväger saken, men befarar att statsledningen redan har bestämt sig för ett Natomedlemskap.

    *
    Lipsauttiko Tuomioja medialle jotakin sopimatonta?

    Mielestäni kyllä – hän valehteli, että Peter Hultqvist olisi esittänyt NATO’n liittymisen korvaajaksi sotilasyhteistyötä Ruotsin ja Suomen kesken.

    ****************************************************************************
    Tuomioja : ”Meillä on itsenäinen mahdollisuus liikekannallepanoon, jos sota syttyisi. Meillä on 280 000 reserviläistä”

    Tämä neuvostoajan haamu ei halua myöntää mikä on NATO’on liittymisen idea. Hän voisi käydä Virossa kysymässä asiaa. NATO’on liittymisen ideana on välttää sota Venäjän kanssa – ei sotia Venäjän kanssa.

    Venäjän soatoppi on kaiken tuhoavaa. Se haluaa kohdistaa iskuja nimenomaan siviilikohteisiin. Toivooko Tuomioja Suomen muuttuvan samaan tilaan kuin Ukraina on nyt?

    Suomen on parasta liittyä NATO’on nyt, kun Venäjä on kiinni sodassa Ukrainassa.

    ****************************************************************************
    P.S.
    Tuomioja ei ole oppinut mitään Venäjän tavasta sotia, niin Tšetšeniassa, Syyriassa ja nyt Ukrainassa.

    Venäjä pyrkii hyökkäyksen kohteessa olevalla alueella täystuhoon – ohjuksilla, pommikoneilla ja tykistöllä.

  30. Erkiltä ei tullut sössöttämistä mutta nuot vois laittaa sössötyksiin molemmat terv tepivaari

    1. Erkiltä tuli valheita mm. siitä, että Ruotsin puolustusministeri olisi ehdottanut puolustusliittoa.
      Se valehteleminen ei toki yllätä, mutta äkkiäpä se jäi kiinni.

  31. Jospa ei tullutkaan valeita kun eräiden piirien mielestä enkä yhtään pidä ettei olisi mahdollista Ruotsin puolelta
    Mutta oman edun vuoksi nyt kieltää asian no eipä olisi eka kerta terv tepivaari

    1. Olihan se selvä vale, kun Erkki väitti Ruotsin puolustuministerin esittäneen sotilasliittoa ja tämä itse kiisti sen ehdottomasti.

  32. Ja aina on oppositiosta helppo mölistä milloin mistäkin terv tepivaari

      1. Ei se juhak noin mene en puolusta demua yhtään enempää kun muitakaan eikä minulta mitään mölinää tule terv tepivaari

  33. Silkkaa valetta Tuomiojalta

    *
    Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist (S) har föreslagit ett alternativ till att Finland och Sverige går med i Nato.

    https://www.hbl.fi/artikel/erkki-tuomioja-peter-hultqvist-har-fort-fram-finsk-svensk-forsvarsallians-som-alternativ-till-nato/

    Erkki Tuomioja: Peter Hultqvist har fört fram finsk-svensk försvarsallians som alternativ till Nato

    Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist (S) har föreslagit ett alternativ till att Finland och Sverige går med i Nato: En finsk-svensk försvarsallians med amerikansk uppbackning. Det säger riksdagsledamoten Erkki Tuomioja som hoppas att Finland överväger saken, men befarar att statsledningen redan har bestämt sig för ett Natomedlemskap.

    *****************************************************************************
    Lipsauttiko Tuomioja medialle jotakin sopimatonta?

    Mielestäni kyllä – hän valehteli, että Peter Hultqvist olisi esittänyt NATO’n liittymisen korvaajaksi sotilasyhteistyötä Ruotsin ja Suomen kesken.

    *******************************************************************************
    Tuomioja : ”Meillä on itsenäinen mahdollisuus liikekannallepanoon, jos sota syttyisi. Meillä on 280 000 reserviläistä”

    Tämä neuvostoajan haamu ei halua myöntää mikä on NATO’on liittymisen idea. Hän voisi käydä Virossa kysymässä asiaa. NATO’on liittymisen ideana on välttää sota Venäjän kanssa – ei sotia Venäjän kanssa.

    Venäjän soatoppi on kaiken tuhoavaa. Se haluaa kohdistaa iskuja nimenomaan siviilikohteisiin. Toivooko Tuomioja Suomen muuttuvan samaan tilaan kuin Ukraina on nyt?

    Suomen on parasta liittyä NATO’on nyt, kun Venäjä on kiinni sodassa Ukrainassa.

  34. Suomen ei silti kannata mennä ekalla ehdoilla vaan on katsottava että saamme sitten toimivat turvatakuut
    Viides artikla ei riitä meille koska ei se mitään turvaa tuo
    Nato jääsenyys taas on asia erikseen silläkin on haittansa Suomelle ja koko maapallolle terv tepivaari

    1. Naton viides artikla koskee vain jäseniä ja lisää turvaa vasta, jos olemme jäseniä.
      Sen ei edes kuvitella suojaavan sitä ennen.

      1. No kaikki sen ftietää että vasta jäsenyys antaa tuo artikla vitosen
        Mutta en luota siihen lainkaan
        Niistä pitää tulla sellanen pykälä joka sittebn myös hätä tapauksessa toimii ja heti Suomen Nato jäsenyys on varmuudella menossa jo eteenpäin muissa Natomaissa ettei siitä taida olla kiinni mikään terv tepivaari

  35. Suomen kanattaa liittyä Natoon, liittyi Ruotsi tai ei, mahdollisimman pian.

    Lieneekö totta, että Paavo Väyrysestä ja Erkki Tuomiojasta tulee näköishahmo Madame Tussaudin vahakabinettiin (Lontooseen), osastolle, jossa lukee ”Pohjoismaalaiset dinosaurukset.”

    1. On se ihmwe, ettäyksi jänkkä jaksaa satuilla luulemisesta, kun ensin Tuomioja itse julkisesti selittää yhtä ja sen jälkeen julkisesti myöntää asian olevan toisin.
      Luuleeko jänkkä tietävänsä Tuomiojaa paremmin, mitä tämä on sanonut?
      Älä unta nää.

  36. ”PS-nuoriso vaatii: Viides kolonna sivuun – Erkki Tuomiojan erottava ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtajuudesta.

    Erkki Tuomioja väitti HBL:lle Ruotsin puolustusministeri Peter
    Hultqvistin ehdottaneen puolustusministeri Antti Kaikkoselle Suomen ja Ruotsin puolustusliittoa vaihtoehdoksi Natolle puolustusministerien välisessä neuvottelussa.

    Myöhemmin Hulktqvist ja Kaikkonen kiistivät Tuomiojan väitteen.”- Suomen Uutiset 11.4.2022.
    ——————————————
    Joko Tuomioja valehtelee tai sitten Hultqvisti ja Kaikkonen valehtelevat.

  37. Vitsi venäläisestä vankilasta.
    – Paljonko sait?
    – 25 vuotta.
    – Mitä sinä teit?
    – En mitään.
    – Valehtelet! siitä saa 15 vuotta.
    ————————————————-
    Tuosta case Tuomiojasta. Jos Tuomioja valehtee, hänet pitäisi erottaa välittömästi perustusl.valiokunnan varapuheenjotajuudestaan?
    Jos Tuomioja ei valehtele, hän on paljastanut salassa pidettävää tietoa, ja syyllistynyt näin ollen maanpetoksen tai valtiopetoksen valmistelemiseen?

  38. Näyttäkää vale todeksi koska sellasta ei ole Erkki kertonut siinä vaan hulgvisti veti sanansa takaisin terv tepivaari

    1. Tiedoksi jänkälle, vaikka mikään tosiasia ei menekään perille.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008748525.html

      Miinusta Marinille siitä, että Erkki Tuomiojalle hänkään ei voi mitään.

      Ikuinen Naton vastustaja huumaantui omasta viisaudestaan niin, että päätti kertoa Hbl:n haastattelussa Suomen ja Ruotsin kaavailemasta puolustusliitosta. Tuo liitto olisi vaihtoehto Nato-jäsenyydelle. Tuomiojan mukaan asiasta olisi käyty keskusteluita puolustusministereiden välillä.

      Puolustusministerit kiistivät. Lopulta Tuomioja muistikin, että oikeasti kyseessä oli demaripuolueiden tai yksittäisten demareiden ajatustenvaihto tai jotain, mutta ei siis mitään virallista.

  39. Nimittely minuun jatkuu miksi noin etkö ymmärrä lopettaa nimittelyäsi terv tepivaari

    1. Se, että väittää yhtä jaa sitten vetää sanansa takaisin, tarkoittaa, että ensin valehteli.
      Näin asian ovat ymmärtäneet kaikki muut paitsi sinä.
      Julkisesti todistettua tosiasiaa vastaan jänkkääminen on sinun ikioma tyylisi, mille kukaan järkevä ei mahda mitään.
      Sen enempää jänkkäämistäsi viitsimättä kommentoida tästä eteenpäin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *