19 vastausta artikkeliin “Sanna 2018 ja Sanna 2022…”

 1. Lupaukset ovat halpoja. Tekeminen kallista.

  Sanna Marin petti lupauksensa.

  Tuskin kukaan muu pääministeri pärjäisi tässä tilassa paremmin – mutta moni muu ei tehnyt tällaisia lupauksia.

 2. Marin oli v. 2018 sdp vpj. ja saattoi vapaasti puhua omista periaatteistaan puolueessa.
  V. 2022 hän edustaa koko Suomen hallitusta pääministerinä, ei itseään eikä sdp:n kantaa, vaan hallitusta.
  Ei pitäusi olla mitään epäselvää.
  Lukekaa myös Niemeläisen blogin kommentit. Niemeläinen on julkisesti kokoomuslainen.

 3. Oikea kokoomuslainen tuskin laittaa kuvakseen punapaitaista versiota. Ainakaan minä en vaikka uhattaisiin tappaa. Niemeläinen on ilmoituksensa mukaan sitoutumaton.

  1. Niin hän ilmoittaa sitotumattomuutta kuin moni muukin puoueiden bulvaani.
   Niemeinen blogeissaan ja kommenteissaan on täysverinen kokoomujsen kannattaja.

    1. Minä olen avoimesti kriittinen kokoomuslainen, joskus demari ja sosiaalinen vasuri, erityiseti oikea vihreä ja maalainen kuin kepulainen auranvarsijuntti.
     Mutta blogi koski Marnia ja Niemeläistä.

 4. Poliitikon löysää puhetta ja hehkutusta oppositiossa. Tuskin hän silti tarkoitti ettei suojatyötä tehtäisi lakon aikana. En ainakaan tuosta sellaista vaatimusta löydä. Yleislakko ei tarkoita sitä. Yleislakossa voi olla myös vastuullisesti.

 5. Omat sympatiat hoitajia kohtaan kasvavat kyllä mitä enemmän heitä lyödään. Sääli, että heillä ei enää ole kuin julmia keinoja – ja sitten hallituksen pitää lähteä kisaamaan julmuudessa. Ei tässä ole kuin häviäjiä.

  Jos Marin haluaisi olla reilu, pakkotyölaissa olisi ollut pykälä että jos pakkotyöhön määrätään, siitä pitäisi maksaa tuplapalkka. Olisi tullut vähän vauhtia sopimiseen.

  1. Se olisikin ollut mielenkiintoinen temppu! Rangaistus ja palkinto samassa. Olisihan se ollut vastaantulo hoitajille.

   Se mikä hoitajien vaatimuksessa on mielestäni outoa on vaatimus siitä että hoitajien palkankorotuksen on oltava aina suurempi kuin muiden alojen. Mahtaako sellaisella olla onnistumisen mahdollisuuksia?

   1. Ei niin kauan kuin AKT, paperi ja metalli joka kerran mittaavat seuraavalla kierroksella toisten saamat korotukset tuplasti.
    Asian ainoa selkeä este on ay-liike itse.

  2. Juuri näin …nyt ei tarjota kuin keppiä. Kohta ”Marinin kasakat jahtaa hevosillaan hoitajia ja pistävät kepillä vauhtia että menevät töihin” …näin kuvaannollisesti.

   1. Ja porvarihallitus olisi varmaan kaivanut ne rahat hoitajille? Tai antanut hoitajien lakkoilla vapaasti vaikka potilaita olisi kuollut? Haistan jonkinlaista tekopyhyyttä. Hallitusta syytetään rahan tuhlaamisesta ja sitten kun sitä ei jaeta niin ollaan että voi voi.

 6. Nyt, kun hallituksen rivit ovat taas kerran suorat laisäädännöstä, tulee seuraava vaihe, jossa valtakunnansovittelijalla on kättä pidempää vastineeksi taloudellisesti, koska hallitus häärii taustalla sotekustannusten ja budjettien varmistamiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *