Suomeen lisää moukareita!

”Suomi lahjoittaa Ukrainalle lisää puolustustarvikeapua. Kyseessä on kymmenes puolustustarvikeapulähetys Suomesta Ukrainaan. Lähetyksen arvo on 55,6 miljoonaa euroa. Näin ollen erä on suurin tähän mennessä. Yhteensä Suomi on lähettänyt tämän jälkeen Ukrainalle puolustustarvikkeita 160,4 miljoonan euron edestä.

Suomi puolestaan on hankkimassa omille Puolustusvoimilleen lisää K9-panssarihaupitseja. Iltalehti kertoi torstaina hallituksen raha-asiainvaliokunnan päätöksestä käyttää loputkin K9 ”Moukarien” hankintaan liittyvästä optiosta, jonka jälkeen Suomi on hankkinut yhteensä 96  kappaletta155 mm K9-panssarihaupitsia käytettynä Etelä-Koreasta.” (Reserviläinen)

Suomi on antanut hyvin apua Ukrainalle ottaen huomioon että joudumme samalla hankkimaan lisää tilalle muualta ja tällähetkellä on myyjän markkinat. Sotatalouden tuotteet alkaa olla joko liian kalliita tai kaikille ei riitä. Nyt on myyjän markkinat.

Suomen pitää hankkia lisää jo olevissa oleviin järjestelmiin a-tarvikkeita. Suomen pitää järjestää lisää kovia krt-harjoituksia. Suomen pitää kouluttaa lisää osaajia niin siviileitä/sitoutuneita reserviläisiä varautumaan pahimman varalle. Kello käy….

 

15 vastausta artikkeliin “Suomeen lisää moukareita!”

  1. Meillä on mm Patria ja monta muutakin toimijaa jotka tekee nyt tiliä. Toivotaan että saamme lisää työllisyyttä ja kannattavuutta työllemme.

   Suomi pistää ”kehitysmaihin” joka vuosi 1 200 000 000€ rahaa ja se menee mörön perseeseen.

 1. Antti Kaikkonen Twitter, juuri nyt, eli on virallista:

  ”Vahvistamme Maavoimien tulivoimaa merkittävästi. Hankimme 38 kpl lisää K9-panssarihaupitseja eli Moukareita Etelä-Koreasta.

  Valtioneuvosto puolsi päätöstä ja laitoin äsken nimen paperiin. #puolustusvoimat #moukari”

 2. Suomen puolustus voimat on hyvistä aseista johtuen myös Naton mieleen
  Kohta saamme ison määrän ilmavalvontaa maksaako ne siitä riittävästi terv tepivaari

 3. Jokainen ase minkä annamme Ukrainalle käytetään Suomen puolustamiseen. Jokainen tuhottu venäläinen sotaväline tai sotilas on yksi vähemmän maamme rajalla.

  1. Niin, se veri mikä valuu nyt Ukrainassa säästyy sillä ettei meidän veri valu nyt. Venäjä hyökkää silti vielä Suomeen…

 4. No siltä alkaa tuntumaan ensin vois leikata kansanedustajan palkka menoja vaikka puoleen terv tepivaari

 5. Eipä taida olla suomessa kuin yksi vähänkin isompi puolue joka vastustaisi puolustusmenoja, eli vasemmisto siis. Toki noita yhden hengen tähdenlentoja on mutta nepä eivät koskaan hallituksessa ole.

 6. Ongelmana Suomessa on, että Suomen puolustusmäärärahat ovat olleet vuosikymmeniä aivan rikollisen alhaisella tasolla – noin 1,5 % bruttokansantuotteesta. Sillä puolustusmäärärahojen tasolla Suomen puolustuskyky on hyvä pelkästään juhlapuheissa.

  Nyt väliaikaisesti HX-hankkeen vuoksi ollaan lähivuosina noin tasolla 2% BKTsta, mutta on tarkoitus, että puolustusmäärärahat putoavat uudelleen sille rikollisen alhaiselle tasolle.

  Suomen pitää ottaa puolustusmäärärahojen suhteen oppia Virosta, joka on nostamassa puolustusmäärärahat tasolle 3% BKTstä.

 7. Kuinkahan paljon me saamme vastaavasti apua, jos joskus joudumme vastaavaan onnettomaan tilanteeseen. Ei meitä auta edes Nato, kun ei meitä huolita edes jäseneksi. Niin huono on meillä vaikutusvalta ja yhtä huono tuntuu olevan Naton johtoportaalla, kun ei millään pirulla saada edes Unkaria polvilleen, saati sitten paha Turkki.

 8. Venäjän suhteen ei kyllä tule olemaan hätää vuosikausiin. Sen armeija on osoittanut ”suorituskykynsä” ja Ukrainan sota romuttaa ja kuluttaa loputkin. Ehdimme hyvin NATO:on sillä aikaa kun Venäjä keräilee romujaan. Meillä on myös jo valmiiksi vahva puolustus kun pidimne sen kunnossa silloin kun muut alkoivat uskoa ikuiseen rauhaan ja ostimme ”vanhanaikaisia” aseita. Suurimpia heikkouksiamme olivat ehkä huoltovarmuuden puute ja puolustus ballistisia ym. ohjuksia vastaan mutta jo NATO jäsenyys tulee kattamaan sen aukon. Eikä Venäjä hyökkää NATO maahan kuin kolmannessa maailmansodassa ja silloin on maailmanloppu lähellä eikä millään sen suuremmin enää väliä.

 9. Kun ei vaan oltaisi suuruudenhulluja kamalan suuren Venäjän ja vielä Ukrainankin rinnalla. Niillä mailla on sitä massaa, aina tulee uutta rintamaa, kun vanha sortuu.

Kommentoi